Sport

Erling Haaland a dat lovitura! A semnat și va încasa o sumă uriașă pentru un an de contract

Erling Haaland, golgheterul la zi din Premier League, a dat lovitura după ce a semnat un nou contract important. Ce sumă va încasa. starul lui City
31.03.2023 | 22:26
Erling Haaland a dat lovitura A semnat si va incasa o suma uriasa pentru un an de contract
Erling Haaland va încasa 22,75 milioane de euro de la Nike. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland s-a accidentat la naționala Norvegiei, însă atacantul lui Manchester City și-a prelungit cu un an contractul de sponsorizare cu Nike.

Erling Haaland, contract uriaș. Câți bani va încasa de la gigantul Nike

Erling Haaland și-a reînnoit înțelegerea cu firma americană de echipament sportiv, după ce precedentul contract expirase în luna ianuarie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Astfel, puștiul de doar 22 de ani va primi nu mai puțin de 22,75 milioane de euro pe an, aproape cât primește anual de la Manchester City, conform jurnaliștilor de la Daily Mail.

Haaland e imaginea Nike încă din 2015, când avea doar 14 ani, însă a purtat negocieri și cu Adidas și Puma. Datorită acestei colaborări de lungă durată, a decis în cele din urmă să rămână cu Nike.

ADVERTISEMENT

Nike a făcut deja anunțul oficial:  „O nouă eră. Erling Haaland e o forță a naturii. Sunteți pregătiți?”

Nike a decis să anunțe oficial mutarea și a postat un video pe contul oficial de Twitter:  „O nouă eră. Erling Haaland e o forță a naturii. Sunteți pregătiți?”.

Puma a fost cel mai aproape să îl deturneze pe jucătorul cu 28 de goluri și 5 assist-uri în 26 de meciuri în Premier League, ei fiind sponsorul de echipament al „cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Recent, Puma a reușit să îl „transfere” și pe Jack Grealish, însă mijlocașul englez al lui Manchester City încasează doar jumătate din suma primită de Haaland, adică 10 milioane de euro pe an. Kevin De Bruyne a semnat și el cu Nike, la fel ca norvegianul.

Ce staruri ale fotbalului mondial mai sunt imaginea Nike

Pe lângă Erling Haaland și Kevin De Bruyne, din echipa Nike mai fac parte jucători importanți precum Kylian Mbappe,  Marcus Rashford sau Sam Kerr.

ADVERTISEMENT

Haaland a ajuns însă la 42 de goluri în doar 37 de meciuri, iar Nike consideră că „și-a pus amprenta asupra viitorului fotbalului” și va fi unul dintre cei importanți sportivi ai brandului.

Americanii pun succesul lui Haaland pe seama faptului că jucătorul stă excelent din punct de vedere fizic, dar mai ales a sănătății sale mintale, ambele fiind puternic interconectate în cazul norvegianului.


  •  1,61 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „Manchester City marchează peste 1,5 goluri” la meciul Manchester City – Liverpool

ADVERTISEMENT