Sport

Erling Haaland a semnat cu Manchester City! Anunţul oficial al campioanei Angliei. Toate detaliile financiare ale afacerii

Manchester City a anunţat că a ajuns la un acord cu Erling Haaland, iar ultimii termeni sunt cei legaţi de contractul dintre jucător şi campioana Angliei.
10.05.2022 | 17:43
Erling Haaland a semnat cu Manchester City Anuntul oficial al campioanei Angliei Toate detaliile financiare ale afacerii
Erling Haaland este noul jucător al lui Manchester City
ADVERTISEMENT

Manchester City dă marea lovitură a verii şi-l transferă pe Erling Haaland. Clubul a anunţat că a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru transferul norvegianului.

Erling Haaland, noul jucător al lui Manchester City

Conform anunţului făcut de Manchester City, clubul urmează să definitiveze termenii contractului cu Erling Haaland, ceea ce înseamnă doar o formalitate.

ADVERTISEMENT

“Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului Erling Haaland, pe 1 iulie 2022. Transferul va fi oficializat după ce clubul va finaliza termenii cu jucătorii”, a fost anunţul făcut de Manchester City.

Astfel, Manchester City a ajuns la un acord pentru plata clauzei pe care Erling Haaland o avea în contractul cu Borussia Dortmund. Iniţial, suma era cifrată la 75.000.000 de euro, însă se pare că “cetăţenii” vor plăti puţin peste 60.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland a efectuat vizita medicală la Hospital Erasme din Bruxelles, sub supravegherea medicilor lui Manchester City, înainte ca formaţia de pe “Etihad” să facă anunţul că a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund.

Ce salariu va avea Erling Haaland la Manchester City

Erling Haaland va semna un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane şi va încasa 500.000 de lire sterline pe săptămână, ceea ce înseamnă un salariu anual de 26.000.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în contract vor fi stipulate şi bonusuri pentru performanţe. Norvegianul va deveni unul dintre cei mai bine plătiţi jucători ai lui Manchester City şi va fi pe picior de egalitate cu Kevin De Bruyne.

Trăgând linie, Manchester City va cheltui peste 200.000.000 de lire pentru transferul lui Erling Haaland. În cei cinci ani, norvegianul ar urma să câştige 130.000.000 de lire doar de pe urma salariului. La aceast sumă se adaugă banii plătiţi Borussiei Dortmund, dar şi comisioanele către tatăl fotbalistului şi impresar.

ADVERTISEMENT

Mino Raiola s-a ocupat de transferul lui Erling Haaland, însă impresarul a murit pe 30 aprilie. Cu toate acestea, banii vor ajunge la firma de impresariat pe care o conducea.

ADVERTISEMENT