Sport

Haaland, la o semnătură de Manchester City. Norvegianul a trecut vizita medicală și va avea un contract valabil pe cinci ani

Erling Haaland va fi fără doar și poate transferul anului în Europa, iar starul Borussiei Dortmund este mai aproape ca oricând să semneze cu Manchester City, care îi oferă un salariu fabulos.
09.05.2022 | 20:35
Haaland la o semnatura de Manchester City Norvegianul a trecut vizita medicala si va avea un contract valabil pe cinci ani
Erling Haaland este evaluat conform Transfermarkt la 150 de milioane de euro. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT
09-05-2022
17:34

Erling Haaland urmează să semneze cu „cetățenii”

Erling Haaland va semna cu Manchester City. Norvegianul a trecut cu bine vizita medicală, pe care a efecutat-o la Hospital Erasme din Bruxelles, sub supravegherea medicilor englezilor, după cum anunță jurnaliștii belgieni de la La Derniere Heure.

Și celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano anunță că actele sunt gata, iar Haaland va bate în curând palma cu trupa lui Pep Guardiola. Șefii liderului din Premier League le-au transmis conducătorilor Borussiei Dortmund că vor activa clauza superstarului norvegian în vârstă de 21 de ani, care ar fi sub 75 de milioane de euro.

Erling Haaland nu va avea însă cel mai mare salariu pe Ettihad, contractul cu Man City urmând a fi valabil pentru următorii cinci ani. Norvegianul va avea un venit ceva mai mic decât cel al lui Kevin De Bruyne, care încasează în prezent 437 de mii de euro pe săptămână.

Impresarul Mino Raiola a dat o ultimă lovitură înainte să moară și s-a înțeles cu cei de la Manchester City pentru transferul lui Erling Haaland, iar mutarea e din ce în ce mai aproape să se realizeze.

Erling Haaland, ca și transferat de Manchester City: „Mutarea e încheiată”

Jurnalistul David Ornstein, de la The Athletic, a anunțat că transferul lui Haaland de la Borussia Dortmund la Manchester City este aproape rezolvat.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, „cetățenii” ar putea anunța oficial mutarea în zilele următoare, conform surselor venite din Germania. Starul norvegian va avea parte de un contract pe cinci ani și un salariu fabulos, devenind cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League: 30 de milioane de euro pe sezon. În total, Haaland va primi cel puțin 150 de milioane de euro pe durata contractului.

Regretatul impresar, ar fi trebuit de asemenea să încaseze un comision pe măsură, în valoare de nu mai puțin de 70 de milioane.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste sume uriașe, Manchester City mai trebuie să achite și celor de la Borussia Dortmund clauza de reziliere în valoare de 70 de milioane de euro.

Manchester City va activa clauza de reziliere și le va plăti celor de la Borussia Dortmund 70 de milioane de euro

Borussia Dortmund nu poate face nimic pentru a opri acest transfer, iar șeicii lui Manchester City vor vira banii în contul vicecampioanei din Bundesliga și îi va pune în fața faptului împlinit, conform clauzei din contractul lui Haaland.

ADVERTISEMENT

Pentru Erling Haaland, transferul la Manchester City are și o foarte mare valoare sentimentală, mai ales că tatăl său, Alfe-Inge Haaland, a jucat pentru „cetățeni” în perioada 2000-2003 (38 de meciuri).

Erling Haaland a mai fost dorit și de alte forțe ale Europei, printre care: Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen și PSG.

ADVERTISEMENT

Paul Pogba a refuzat oferta celor de la Manchester City

Nu toți jucătorii însă doresc să lucreze cu Pep Guardiola la Manchester City. Antrenorul spaniol a încercat să îl „fure” pe starul francez de la marea rivală, Manchester City, însă Pogba a refuzat oferta „cetățenilor”, conform sursei citate.

City voia să profite de faptul că Pogba își termină contractul la finalul sezonului și nu va mai continua pe Old Trafford. Guardiola și l-a dorit foarte mult pe Pogba, fiind o variantă excelentă de înlocuire a lui Fernandinho, care are 37 de ani și nu i se va mai prelungi contractul.

Impresarii lui Paul Pogba (29 de ani) i-au anunțat pe cei de la City că jucătorul nu va mai continua în Premier League, iar cele mai probabile destinații sunt fosta sa echipă, Juventus, PSG sau Real Madrid.

ADVERTISEMENT