Sport

Barcelona a făcut o nouă mișcare pentru a-l aduce pe Erling Haaland. Ce salariu au pregătit catalanii pentru atacantul Borussiei Dortmund

Barcelona vrea să tragă o carte mare, pe care scrie Erling Haaland, în ideea în care rivala Real Madrid este foarte aproape de a-l aduce din vară pe Kylian Mbappe, și i-a pregătit un salariu imens.
19.02.2022 | 07:59
Barcelona a facut o noua miscare pentru al aduce pe Erling Haaland Ce salariu au pregatit catalanii pentru atacantul Borussiei Dortmund
Erling Haaland. Sursa foto: thyesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Erling Haaland continuă să fie dorit de Barcelona, chiar dacă nu a mai jucat un meci oficial de aproape o lună. În acest sens, clubul catalan este dispus să-i ofere un salariu imens atacantului norvegian al Borussiei Dortmund, care pe 21 iulie va împlini 22 de ani.

Barcelona îi oferă lui Erling Haalang un salariu de 20 de milioane de euro net pe sezon

Publicația spaniolă sport.es scrie că Barcelona a găsit modalitatea prin care să-l aducă, din vară, pe atacantul norvegian Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Clubul catalan este pregătit să plătească 75 de milioane de dolari pe clauza de reziliere a contractului jucătorului cu Borussia Dortmund, plus comisioanele cerute de impresarul atacantului norvegian, Mino Raiola, dar și de tatăl jucătorului.

În plus, scrie publicația spaniolă, Barça pune pe masă nu mai puțin de 100 de milioane de dolari pentru un contract pe cinci ani. Adică 20 de milioane de euro pe sezon, față de 8 cât primește, în prezent, la Borussia.

ADVERTISEMENT

Clubul condus de Joan Laporta este nevoit să plătească și clauza de reziliere a contractului cu gruparea din Dortmund, deoarece Erling Haaland este legat de Borussia până în vara anului 2024.

Barcelona îi oferă lui Erling Haaland statutul de vedetă a echipei

Alt argument al Barcelonei este relația foarte bună pe care o are cu impresarul jucătorului, Mino Raiola.

ADVERTISEMENT

De altfel, oficialii clubului i-au transmis acestuia că vor să-i ofere atacantului norvegian statutul de lider al echipei, în jurul căruia să crească tineri talentați pregătiți în prezent de Xavi Hernandez, cum ar fi Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ferran Torres sau Nico.

Adică așa cum a făcut în 2003 cu Ronaldinho, în 2008 cu Messi sau în 2013 cu Neymar. Dar Barça nu se oprește aici. Conform sport.es, gruparea catalană este lider incontestabil în rețelele sociale, atât ca număr de urmăritori, cât și ca interacțiuni.

ADVERTISEMENT

Astfel, lui Erling Haaland, jucător preocupat foarte mult de imaginea lui și care este foarte activ pe rețelele de socializare, i se oferă și această trambulină pentru a deveni unul dintre cei mai mediatizați fotbaliști de pe planetă.

În plus, clubul vrea să îl aducă, din vară, pe atacantul norvegian, pentru a avea speranțe și pe viitor că deține un jucător capabil să câștige Balonului de Aur.

Dintre foștii fotbaliști care au evoluat la clubul catalan, Lionel Messi a intrat în posesia trofeului de șapte ori, record la nivel mondial, dar lista îi mai cuprinde și pe brazilienii Ronaldinho, Ronaldo și Rivaldo sau bulgarul Hristo Stoichkov.

ADVERTISEMENT