Sport

Erling Haaland nu prinde Top 5 în clasamentul pentru ”Balonul de aur”. Pe ce loc se situează norvegianul

Erling Haaland este atacantul momentului în fotbalul continental, dar în clasamentul pentru ”Balonul de Aur” nu prinde nici măcar Top 5.  
10.10.2022 | 15:45
Erling Haaland nu prinde Top 5 in clasamentul pentru Balonul de aur Pe ce loc se situeaza norvegianul
Erling Haaland a marcat 19 goluri în 12 meciuri pentru Manchester City, însă nu se numără printre favoriții la câștigarea ”Balonului de Aur 2022”. Sursa foto: The Times
ADVERTISEMENT

Mașina de goluri a lui Manchester City, Erling Haaland, nu se numără printre fotbaliștii care au ”punctat” decisiv în clasamentul pentru ”Balonul de Aur 2022”.

Erling Haaland în coada topului pentru ”Balonul de Aur”

Gala în care va fi decernat ”Balonul de Aur”, trofeul care răsplătește cel mai bun fotbalist al lumii în 2022, va avea loc pe 17 octombrie la Paris.

ADVERTISEMENT

Între fotbaliștii nominalizați ca potențiali câștigători se numără și Erling Haaland, atacantul lui Manchester City. Nordicul, însă, este poziționat mult în urma primilor cinci fotbaliști din top.

Conform eurosport.co.uk, ”tunetul nordului” este în primi 10 cei mai buni jucători ai lumii în acest an, dar la distanță mare de viitorul laureat, Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Norvegianul ocupă abia poziția a 9-a într-un clasament alcătuit de sursa citată, în urma analizelor efectuate. Coechipierul său de echipa de club, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, de la Barcelona și Luka Modric, de la Real Madrid, ocupă pozițiile 6-8.

Primele cinci poziții, în ordinea în care, foarte probabil se vor situa și în preferințele antrenorilor care vor vota cel mai bun fotbalist al anului, sunt ocupate de Karim Benzema, Kylian Mbappe, Mo Salah, Junior Vinicius şi Sadio Mane.

ADVERTISEMENT

Haaland înscrie la foc automat pentru Manchester City

Atacantul de 22 de ani își continuă la Manchester City forma extraordinară pe care a arătat-o la Borussia Dortmund în sezonul trecut. În tricoul ”cetățenilor” Haaland a marcat deja 19 goluri.

Cifra pare una banală pentru ”mașina de goluri”, așa cum a fost supranumit nordicul, însă acestea au fost marcate în doar 12 partide în care Haaland a evoluat pentru trupa lui Pep Guardiola, în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Numai în Premier League atacantul are 14 reușite în opt partide, trei dintre acestea împotriva celor de la Manchester United, în ultima etapă de campionat.

În Liga Campionilor cifrele lui sunt la fel de spectaculoase – 5 goluri în 3 meciuri, iar jocurile inter-țări are o medie de un gol per meci, în cele 14 apariții în tricoul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT