Sport

Eroul de la Dumbrăviţa e jucător de Serie B! „Merg la muncă şi în weekend dacă am meci cu Dinamo, nu e problemă. Am ghetele în sacoşă!”. Exclusiv

Cătălin Trifon este eroul celor de la Dumbrăviţa. A parat două penalty-uri în barajul cu Reşiţa şi a promovat în Liga a II-a. Portarul a vorbit pentru FANATIK despre cum este să lucrezi pe şantier şi apoi să ai meci.
10.06.2022 | 16:23
Eroul de la Dumbravita e jucator de Serie B Merg la munca si in weekend daca am meci cu Dinamo nu e problema Am ghetele in sacosa Exclusiv
Cătălin Trifon, portarul de la Dumbrăviţa. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumbrăviţa a oferit cea mai mare surpriză în meciurile de baraj pentru liga secundă. Micuţa echipă din Banat a eliminat echipa lui Dan Alexa, care pleca mare favorită în această dispută. După 1-1 la finalul celor două manşe, confruntarea s-a decis după executarea loviturilor de departajare.

Eroul de la Dumbrăviţa e jucător de Serie B! Lucrează pe şantier şi de la muncă pleacă direct la antrenamente

Cătălin Trifon a fost eroul lui Dumbrăviţa. Portarul a parat loviturile de pedeapsă executate de Călin Cristea și Valentin Munteanu şi a asigurat promovarea micuţei comune în al doilea eşalon fotbalistic.

ADVERTISEMENT

Portarul celor de la Dumbrăviţa a dat un interviu pentru FANATIK după promovare. În viaţa de zi cu zi lucrează pe şantier, iar în sacoşă are şi ghetele de fotbal pentru că de la muncă fuge direct la antrenament.

Cătălin Trifon, Dumbrăviţa
Cătălin Trifon, Dumbrăviţa

“Nu s-a aşteptat nimeni în afară de antrenorul nostru, Cosmin Stan”

În primul rând felicitări pentru promovare. Aţi făcut o mare surpriză. Te-ai aşteptat la aşa ceva? 

ADVERTISEMENT

– Nu s-a aşteptat nimeni în afară de antrenorul nostru, Cosmin Stan. El a fost singurul care avea încredere de la începutul pregătirii. Chiar spunea că visul lui este să promoveze în Divizia B cu această echipă. Şi uite că s-a întâmplat.

Tu la ce te aşteptai să faceţi cu Dumbrăviţa?

– Sincer, eu nu mi-am plăcut planuri. Eu doar voiam să joc fotbal, să joc bine şi cam atât. Era clar că eram o echipă reconstruită de la zero şi nimeni nu ne dădea nicio şansă. Dar, prin muncă şi dăruinţă am reuşit să atingem obiectivul.

ADVERTISEMENT
Cătălin Trifon, portarul de la Dumbrăviţa
Cătălin Trifon, portarul de la Dumbrăviţa

“Vreo 10 dintre noi lucrăm. Toţi cei care sunt seniori şi care nu se încadrează la juniori, au job-uri. Eu lucrez în construcţii”

Mulţi dintre voi nu sunteţi fotbalişti profesionişti, aveţi job-uri şi mergeţi şi la antrenamente. Este dificil?

– Nu suntem jucători profesionişti 100%. Vreo 10 dintre noi lucrăm. Toţi cei care sunt seniori şi care nu se încadrează la juniori, au job-uri pe de-o parte.

ADVERTISEMENT

Tu ce job ai?

– Lucrez în construcţii.

“Este o muncă fizică, dar de mic am fost obişnuit cu greutăţile. La ora 07:00 plec de acasă şi vin la 10:00 seara”

Cum îţi gestionezi timpul? Pentru că îmi imaginez că nu e atât de comod să lucrezi în construcţii, să mergi şi la antrenamente…

– Este o muncă fizică, dar de mic am fost obişnuit cu greutăţile. Încerc să fac faţă pe cât pot posibil. Încerc să mă antrenez, să dau totul la antrenamente. La lucru e ca la lucru, n-ai ce să faci. Fac tot posibilul să fie bine.

 Cum decurge o zi din viaţa ta când ai şi serviciu şi antrenament?

– Depinde ce avem de lucru. În general, la ora 07:00 plec de acasă şi vin seara la 10:00. Am şi ghetele în sacoşă, merg la antrenamente. Nu sunt genul care să nu merg la antrenamente. Iubesc fotbalul prea mult ca să nu merg la antrenamente.

“Mai am unul singur care lucrează cu mine. Este vorba de Martinov, un jucător de bază. Un talent rar care trebuie urmărit. Cu orice preţ”

Colegii tăi tot în construcţii lucrează?

– Mai am unul singur care lucrează cu mine. Este vorba de Martinov, un jucător de bază. Un talent rar care trebuie urmărit. Cu orice preţ. O să vedeţi că vorbele mele nu sunt în vânt. Este un talent rar şi de mult nu s-a mai văzut un asemenea talent. Are nişte probleme el de altă natură de nu a putut să se evidenţieze până acum, dar important este să o ia pe drumul cel bun. E prietenul meu cel mai bun din copilărie şi sper să ajungă fotbalist.

Eşti jucător de Liga 2 acum. Ce o să faci? Mergi cu munca în construcţii şi cu fotbalul în paralel? 

– Sincer, nu ştiu ce să spun. Aştept să treacă o săptămână şi să văd ce se clarifică la Dumbrăviţa. Nu ştiu ce să vă spun nimic. N-am promit nicio promisiune, o să vedem de săptămâna viitoare ce facem. Dacă rămânem pe aceleaşi contracte, voi merge în continuare la muncă. Nu am ce să fac.

“Merg la muncă şi dacă în weekend la meci cu Dinamo, nu e problemă. V-am spus că am ghetele în sacoşă”

Şi apoi, în weekend la meci cu Dinamo…

– Merg la muncă şi dacă în weekend la meci cu Dinamo, nu e problemă. V-am spus că am ghetele în sacoşă. Vreau să arăt că am valoare şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, fac pasul mai sus.

Ai fost erou în baraj. Ai parat două lovituri de departajare. Te gândeai la un asemenea deznodământ?

– Sincer, îmi imaginam. După ce am trecut de cei de la Deva, eram 100% convins că o să îi batem la penalty-uri pe cei de la Reşiţa, cum e mai rău. Le spuneam tuturor. Nimeni nu m-a crezut. Îşi dădeau coate în vestiar, credeau că aberez. Dar visul s-a îndeplinit.

“Vreau să joc cu Dumbrăviţa un sezon sau măcar jumătate de sezon la Liga 2, apoi să fac pasul spre prima ligă”

Reşiţa, ca şi antrenor, lot, echipă, este mult superioară. Ce a făcut diferenţa?

– Atitudinea şi ambiţia jucătorilor care vor să se afirme. Avem jucători tineri care vor să demonstreze că au valoare şi pot juca la un nivel superior. Ei, pe de altă parte, au jucători cu experienţă care au coborât de la un nivel superior ca să mai câştige un ban. Era clar că nu vor da totul pe teren aşa cum facem noi. Nu am avut nimic de pierdut şi am dat totul.

Pentru tine ce urmează?

– În primă fază, dacă toate lucrurile merg bine, să joc cu Dumbrăviţa un sezon sau măcar jumătate de sezon la Liga 2, apoi să fac pasul spre prima ligă. Depinde şi de evoluţiile mele şi de alte conjuncturi. Ăsta e visul meu, vedem ce se va întâmpla.

“Performanţele mele sunt admirate pe şantier de colegul meu, Jardel, şi de fratele meu”

Cum vezi confruntările care urmează în Liga 2. Veţi juca meciuri împotriva celor de la Dinamo, CSA Steaua… 

– Nu pot să spun că este un vis pentru că eu visez lucruri mult mai mari. Este un lucru fantastic că putem juca împotriva lui Dinamo, Steaua, Oţelul. Nu avem mare galerie, a fost fascinant că am jucat la Reşiţa cu 8000 de oameni în tribune. A fost o senzaţie unică.

Colegii de şantier ce părere au de performanţele tale?

– Performanţele mele sunt admirate pe şantier de colegul meu, Jardel şi de fratele meu. Porecla lui Martinov e Jardel, aşa îi spun. Dacă aţi veni să îl vedeţi, chiar are ceva din fotbalistul brazilian.

“S-a dovedit încă o dată vorba lui Johan Cruyff că «o geantă cu bani nu îţi câştigă un meci de fotbal»”

Mulţumesc, Cătălin. Aţi reuşit o mare surpriză, sper să reuşiţi şi în Liga 2…

– Sperăm şi noi să facem o figură frumoasă. S-a dovedit încă o dată vorba lui Johan Cruyff că “o geantă cu bani nu îţi câştigă un meci de fotbal”. Poţi să ai toţi banii din lume pentru că mingea e rotundă şi intră când vrea ea în poartă.

Cătălin Trifon, dreapta, sărbătorind alături de colegi promovarea în Liga 2
Cătălin Trifon, dreapta, sărbătorind alături de colegi promovarea în Liga 2
  • 7.522 de locuitori are comuna Dumbrăviţa
  • 2 lovituri de departajare a apărat Trifon în meciul de baraj cu Reşiţa

 

ADVERTISEMENT
Tags: