Sport

Eșecul Angliei în finala Euro 2020, anticipat încă de acum opt ani! Ce a scris un fan în 2013

Italia este noua ”regină” a Europei. Loviturile de departajare au făcut diferența, iar un fan a anticipat asta încă din 2013.
12.07.2021 | 08:48
Esecul Angliei in finala Euro 2020 anticipat inca de acum opt ani Ce a scris un fan in 2013
Italia - Anglia 1-1 în finala EURO 2020. Bonucci aduce egalarea în minutul 67
ADVERTISEMENT

53 de ani a așteptat Italia un nou triumf în întrecerea continentală dedicată echipelor naționale. Așteptarea a meritat și trofeul Henry Delaunay va fi expus la Roma pentru a fi admirat de fanii squadrei azzurra.

Rezultatul final, 4-3 după executarea loviturilor de departajare (1-1, după 120 de minute, respectiv 3-2 la penalty-uri), a fost anticipat încă din 2013.

ADVERTISEMENT

Misteriosul mesaj al internautului Cameron

Deși poate părea o poveste ”făcută” să răsucească și mai mult cuțitul în rana încă deschisă a englezilor, platforma PADbible a publicat mesajul unui fan care a anticipat dezastrul de pe Wembley în urmă cu 8 ani.

Un bărbat numit Cameron pe Twitter a postat un tweet tocmai în ziua de 22 februarie 2013, în care ”anticipa” cu exactitate deznodământul finalei Euro 2020.

ADVERTISEMENT

”Anglia tocmai a pierdut finala euro 2020 împotriva Italiei la loviturile de departajare. Nu s-a schimbat nimic!”, a scris internautul.

Nu doar că nu a fost ironizat, ba chiar i s-au cerut și alte predicții, unele dintre acestea având legătură cu fotbalul. Un fan care apare în mediul online sub pseudonimul Castro în întreba pe Cameron ”Cine va câștiga Cupa Mondială în 2022”, iar un altul dacă Tottenham Hotspur ca triumfa în Premier League.

ADVERTISEMENT

”Prezicătorul” Cameron este acum asaltat de mii de utilizatori ai platformelor de socializare care își doresc să știe ce li se va întâmpla în viitor. Unii se întreabă dacă este un ”călător în timp”, sau a fost vorba doar despre mult noroc în ceea ce a anticipat.

Finala extremelor

Ultimul act al Euro 2020 a fost unul al extremelor. Anglia a înscris cel mai rapid gol din istoria finalelor, prin fundașul stânga Luke Shaw, după un minut și 57 de secunde.

ADVERTISEMENT

A urmat un meci aproape la trecerea timpului pentru Anglia care a făcut pasul în spate mult prea devreme. Squadra azzurra a profitat și a trecut în controlul jocului.

Atacanții lui Roberto Mancini nu au reușit să scuture plasa porții lui Pickford, dar pentru asta există ”bătrânii”. Cu o doză importantă de noroc, după un reflex al goal keeper-ului englez, mingea a ajuns la Bonucci și veteranul Italiei a restabilit egalitatea în minutul 67.

Dacă golul Angliei a fost cel mai rapid din finalele europene inter-țări, Bonucci a devenit cel mai bătrân marcator într-o astfel de partidă.

Gareth Southgate a mizat pe tinerețe, la loviturile de departajare, dar a greșit. Rashford, Sancho și Saka au îngropat visele britanicilor.

ADVERTISEMENT