Life

Este cea mai bună legumă pentru om. Experții au descoperit că aduce cele mai multe beneficii. Nu e deloc scumpă

Leguma care este o adevărată comoară pentru un organism sănătos. Multă vreme a fost considerată de oameni o simplă buruiană
24.12.2023 | 10:56
Este cea mai buna leguma pentru om Expertii au descoperit ca aduce cele mai multe beneficii Nu e deloc scumpa
Leguma care este o adevărată comoară pentru organism Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Legumele sunt o adevărată sursă de energie și sănătate pentru organismul uman. Se recomandă ca acestea să fie consumate în mod regulat și să fie introduse în alimentația de zi cu zi.

Leguma care a fost numită ”pâinea săracului”

Legumele și aportul de beneficii pe care îl au asupra organismului i-a preocupat mereu pe cercetătorii din domeniu. Varietatea legumelor este una destul de mare, însă, o singură legumă dintre toate a reușit să primească titlul de ”cea mai bună legumă”.

ADVERTISEMENT

Acest titlul a fost oferit de cercetătorii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii. Aceștia au studiat mai multe legume și s-au concentrat asupra conținutului de minerale și vitamine necesare organismului.

Legumele supuse testului au fost dintre cele mai diverse, însă, doar cele mai bune au obținut scorul maxim. Pe podium în ceea ce privește aportul de nutrienți se situează sfecla roșie și spanacul. Ambele legume au obținut un scor de 80 de puncte din maximul de 100.

ADVERTISEMENT

Și, totuși, la acest capitol, există și o legumă premiantă. Singurul care a reușit să obțină 100 de puncte la testele cercetătorilor din Statele Unite ale Americii a fost cresonul.

Cresonul este o adevărată comoară pentru un organism sănătos

Cresonul este o verdeață care, de cele mai multe ori, este numită verdeață de apă. Este înrudită cu alte legume mult mai populare, cum ar fi varza, varza kale sau ridichii. În termen populari, acesta este cunoscut după numele de năsturaș sau măcriș.

ADVERTISEMENT

Ca și gust, cresonul este foarte intens și poate fi recunoscut ușor în orice preparat. Este piperat, iar gustul lui seamănă mai mult cu o combinație dintre hrean și rucola.

Cresonul este o legumă cu o bogată istorie în spate. Se pare că gustul lui intens și aromat l-a făcut să fie folosit de civilizațiile persane, grecești sau chiar romane. Cresonul nu a lipsit nici din primul meniu de Ziua Recunoștinței.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Prevention, multă vreme, cresonul a fost folosit în scopuri medicinale. Este o legumă foarte bogată în vitamina A și potasiu, ceea ce o face mai bună chiar și decât salata.

În ciuda tuturor beneficiilor menționate, cresonul vine la pachet și cu un dezavantaj. Și anume, acela că este foarte greu de găsit. Înainte, oamenii îl tratau ca pe o simplă buruiană și nu îi acordau atenție. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, iar acesta a devenit o adevărată comoară.

ADVERTISEMENT
Tags: