Sport

Este oficial! Suporterii revin pe stadioane. Care e primul meci cu fani și ce le-a cerut MTS cluburilor

14.05.2021 | 23:50
Este oficial Suporterii revin pe stadioane Care e primul meci cu fani si ce lea cerut MTS cluburilor
ADVERTISEMENT

După mai bine de un an de așteptare, a venit momentul ca suporterii români să se întoarcă pe stadioane. Pe lângă finala Cupei, programată sâmbătă, 22 mai, alte nouă partide se vor desfășura cu spectatori în tribune.

Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, accesul va fi permis, în limita a 25% din capacitatea maximă a fiecărei arene, atât persoanelor vaccinate cu ambele doze, cât și celor care prezintă un test PCR sau antigen negativ efectuat cu până la 72, respectiv 24 de ore înaintea fluierului de start.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cluburile se vor vedea nevoite să solicite aprobare pentru fiecare meci în parte și să dea asigurări că pot pune la dispoziție întregul staff tehnic însărcinat cu testarea și controlul spectatorilor.

Suporterii se întorc pe stadioane. Cluburile, obligate să solicite aprobare pentru fiecare meci în parte

Individual, pe fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor.

ADVERTISEMENT

Noi o să cerem garanţii şi o să cerem toate detaliile, cine dispune toată schematica, dar, cu siguranţă, schema elaborată de UEFA este una foarte bună şi îmi doresc să o implementăm peste tot, la toate competiţiile.

Finala Cupei României este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU, sper că vom avea avizul.

ADVERTISEMENT

O să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile”, a explicat ministrul Tineretului și Sportului.

Florin Cîțu și-a anunțat prezența la finala Cupei României

În aceste condiții, primul meci la care suporterii vor avea cu siguranță acces este finala Cupei României, în care se vor duela Universitatea Craiova și Astra. Fan înfocat al „juveților”, premierul Florin Cîțu va fi prezent sâmbătă, 22 mai, în tribunele arenei „Ilie Oană” din Ploiești.

ADVERTISEMENT

Este un eveniment în care vom avea spectatori. Sper să ajung şi eu la finala Cupei României. Joacă Universitatea Craiova, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, şi pe care nu aş vrea să îl ratez”, a anunțat șeful Executivului.

CFR – FCSB, printre meciurile care s-ar putea disputa cu spectatori în acest sezon

Având în vedere că finala Cupei României va fi prima partidă cu spectatori pe stadion, doar nouă meciuri din actualul sezon s-ar mai putea desfășura în aceste condiții, Printre ele, derby-ul CFR – FCSB din ultima etapă a play-off-ului, dar și barajele pentru menținere/promovare în Liga 1.

Ultimul meci la care suporterii au avut acces pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, din etapa cu numărul 24 a Ligii a doua. Acesta a avut loc pe 8 martie 2020, chiar înainte ca țara noastră să intre în stare de urgență.

Deși în tribunele stadionului din Regie s-au aflat aproximativ 3.000 de fani, giuleștenii – antrenați atunci de Daniel Pancu – au fost învinși, scor 0-1, printr-un gol marcat de Laurențiu Buș în minutul 79.

ADVERTISEMENT
Tags: