Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Este Sebastian Colțescu un arbitru corupt?”. Adrian Porumboiu, răspuns șoc

Adrian Porumboiu a venit cu lămuriri la FANATIK SUPERLIGA după penalty-ul controversat acordat de Sebastian Colțescu în Farul - FCSB 0-1.
18.09.2023 | 11:39
Este Sebastian Coltescu un arbitru corupt Adrian Porumboiu raspuns soc
Adrian Porumboiu a pus tunurile pe Colțescu după penalty-ul acordat în Farul - FCSB. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat toate cele trei puncte cu Farul, în etapa cu numărul 9 din SuperLiga. Echipa lui Gigi Becali și-a luat revanșa chiar la Ovidiu, după ce în sezonul trecut a pierdut titlul împotriva „marinarilor”. Singurul gol al partidei a fost marcat de Olaru din penalty.

„Este Sebastian Colțescu un arbitru corupt?”. Adrian Porumboiu: „În forma cea mai avansată”

În minutul 55, Adrian Șut a acuzat o lovitură și a căzut în careu după un contact cu Tudor Băluță. „Centralul” Sebastian Colțescu a dictat lovitură de la 11 metri fără ezitări. Campioana a protestat vehement în frunte cu Gică Hagi, însă decizia a rămas aceeași.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a venit cu verdictul specialistului în direct la FANATIK SUPERLIGA. Fostul mare arbitru, dar și patron la FC Vaslui, l-a criticat dur pe Sebastian Colțescu pe care-l consideră un arbitru corupt. „(n.r. penalty cu lăutari) Nici măcar. Doar cu înmormântări și cu flori pe mormânt, pe sicriu. Am văzut multe, dar de la Colțescu nu este nicio surpriză.

La câte nenorociri a făcut, culmea, pentru că în urmă cu trei-patru ani arbitra foarte bine. Și am zis: ‘Uite, bă, s-a lecuit ăsta de nenorocirile pe care le făcea’. Nu o spun eu, o spun cei care l-au controlat. Și la mașini, și la bani. Mă rog, asta este altă poveste. 

ADVERTISEMENT

Să dai un penalty din ăsta este, vă rog să mă credeți, e greu și în desene animate. Eu nu cred că Gigi Becali controlează pe cineva. La meciurile cu Urziceni, pe noi (n.r. Vaslui) ne arbitra Colțescu. N-am câștigat niciodată, ne băteau de la cabine. La ce dracu ne mai prezentăm? Pe urmă l-au înrolat, că armata mai recuperează oamenii. 

(n.r. Colțescu este un arbitru corupt?) O la la, o la la. Cum să spun, este în forma cea mai avansată. Spun meciurile, nu spun eu. Prima ceartă cu Crăciunescu a fost din cauza lui Colțescu la un meci. ‘Talentat, talentat’. Și am spus și eu: ‘talentat, talentat, dar poate să facă pictor, să-și ia un șevalet și să deseneze, ca arbitru nu are nicio calitate”, a declarat Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Când te prinde, te execută. Nu ratează momentele”

„(n.r. tatăl corupției?) Tată nu, dar șeful lor, da. A arbitrat bine în ultimii anii și am și spus treaba asta. Eram curios cât o ține așa, dar el a mai făcut din astea, minuscule, numai ochii unui fost arbitru sau a unuia care se pricepe poate vedea. Dar a arbitrat bine. Nu poți să negi. Vreo 2-3 ani de zile a fost chiar cel mai bun peste Kovacs și Hațegan.

Eu știam ce e în interiorul lui. Când te prinde, te execută, nu are niciun fel de treabă. Nu ratează niciun moment. După ce ne bătea Urziceni și la mic dejun, și la prânz, și la cină cu toate că aveam echipă. Am avut meciul acela de pomină când a luat Steaua campionatul la Vaslui. În minutul 2-3, 11 metri. Erau și niște jucători făcuți praf. 

ADVERTISEMENT

Avea prietenii prima dată cu FC Banu. Eu nu vorbesc decât ceea ce știu. Eu știu clar și cu precizie că el executa niște comenzi. Era cea mai sigură casă de comenzi. Acolo când te duceai nu aveai cum să ratezi”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu, verdict în cazul penalty-ului acordat în Farul – FCSB 0-1: „Nici vorbă. Nu poți să dai!”

Adrian Porumboiu consideră că decizia lui Sebastian Colțescu, de a acorda penalty după duelul dintre Șut și Băluță, este total eronată. Fostul arbitru susține că „centralul” nu are nici măcar acoperire regulamentară, deoarece jucătorul de la FCSB s-a împiedicat de fotbalistul lui Gică Hagi.

„N-ai voie să-l dai nici între două echipe sătești. Nici vorbă, nici vorbă. Nici în cel mai mic procent nu poți să spui că e penalty. Indiferent ce spune lumea, n-am niciun fel de treabă cu nimeni. Nu poți să dai. Niciun element din textul Regulilor Jocului nu spune că e penalty. Să ne lăsăm că a fost contact și dat ușor. Nu e penalty. Nu intră în discuție niciun element de bază care ar putea să susțină. 

Șut cade înainte de a fi cel minuscul, nu știm cine practic a provocat contact, el s-a împiedicat de piciorul lui. Dacă ești arbitru de bună credință ai posibilitatea să-ți corectezi o greșeală care îți aparține. Au venit ăștia, au țipat toți. Du-te, mă, și discută cu Bîrsan. El la ora aia avea program de somn că altfel nu pot să-mi explic. Du-te, mă, și confirmă dacă e penalty. 

Are și ăsta anumite direcții (n.r. Bîrsan), dar nu-i de FIFA. N-ar fi fotbalul românesc la el acasă, dacă nu ar fi asemenea nenorociri în arbitraj care stabilesc campionii. Eu mă gândeam exact fazele prin care treceam eu. Te dai cu capul de pereți, vorbești singur, pentru că vine un killer și te execută. Hagi ce i-a spus.

Nu l-a jignit. I-a mai dat și cartonaș galben printr-o aroganță. După ce ești prost, te mai c**i în drum? Dă-o-n colo de treabă. Ce importați suntem, îi dăm cartonaș galben, dar Hagi avea dreptate. E munca lui, cu banii lui, și când își bate cineva joc de tine”, au fost cuvintele lui Porumboiu.

FANATIK SUPERLIGA poate fi vizionată în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe www.fanatik.ro. Emisiunea poate fi urmărită în premieră pe canalul de Youtube FANATIK și pe pagina de facebook Horia Ivanovici, ora 17:30, luni, marți și vineri.

Porumboiu, răspuns șocant la întrebarea: „Este Sebastian Colțescu un arbitru corupt?”

ADVERTISEMENT