Fotbal intern

Eugen Neagoe o vede favorită pe Universitatea Craiova în deplasarea de la Sepsi! Ce spune despre transferurile efectuate până în acest moment

21.08.2020 | 12:16
Eugen Neagoe o vede favorita pe Universitatea Craiova in deplasarea de la Sepsi Ce spune despre transferurile efectuate pana in acest moment
ADVERTISEMENT

Oltenii dau uitare sezonul trecut, atunci când au fost la doar 90 de minute de câștigarea titlului, și pornesc la un nou drum pentru îndeplinirea „visului unei nopți de vară”.

Sâmbătă, de la ora 18:00, Știința joacă la Sfântu Gheorghe în primul meci oficial din noul campionat al Ligii 1. Favoriți pe hârtie, craiovenii vor da piept cu o echipă cu ambiții de play-off.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al Universității, Eugen Neagoe, speră ca echipa din Bănie să debuteze cu o victorie și să aibă parte de un moral bun, mai ales în privința duelului din Europa League. Neagoe a vorbit și despre noile transferuri efectuate.

Neagoe speră ca Universitatea să câștige cu Sepsi și să aibă un debut cu dreptul în noul sezon

Ultima dată la Hermannstadt, „Geană” privește din afară noul sezon și speră ca echipa sa de suflet, Universitatea Craiova, să aibă parte de început cu dreptul în noul sezon al Ligii 1: „Probabil că jucătorii au uitat acel meci cu CFR, din ultima etapă, şi dacă nu au făcut acest lucru încă, trebuie să îl facă cât mai repede. Nu pot să stea acum şi să se gândească mereu la greşelile pe care le-au făcut cu CFR Cluj. Acum, trebuie să privească cu încredere în viitor, să se gândească la următorul campionat.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Sepsi este foarte important, pentru moralul lor ar fi excepţional să debuteze cu o victorie. Acum, trebuie să fie hotărâţi, mai determinaţi să câştige titlul, pentru că se împlinesc 30 de ani de la ultimul event pe care l-am câştigat.

Sepsi a dovedit în anii pe care i-a petrecut în prima ligă că îşi merită locul şi că au o echipă bună. La un moment dat, la o scurtă perioadă de la promovare, au fost chiar şi în play-off. Sezonul trecut s-au impus în faţa Craiovei de două ori, cu acelaşi scor, 1-0, dar nu poţi câştiga toate meciurile. Ce este cert e că Universitatea are echipa mai bună şi este favorită sâmbătă”, a spus Eugen Neagoe pentru GdS.ro.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întâlnit de două ori în sezonul trecut. Finalista Cupei României nu a intrat în play-off, astfel că cele două formații s-au înfruntat doar în sezonul regulat. Oltenii nu au avut deloc cele mai bune meciuri împotriva covăsnenilor. Pe 11 august, Craiova antrenată de Corneliu Papură a pierdut, scor 0-1, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Unicul gol al partidei a fost înscris de Karanovic în minutul 81.

În retur, Știința era pregătită de Victor Pițurcă, însă rezultatul a fost același, numai că Sepsi a înscris la începutul meciului și nu spre final. Pavol Safranko a înscris pentru gazde și a decis soarta duelului. Statisticile arată că Universitatea a strâns 4 victorii din cele 6 deplasări pe care le-a avut la Sfântu Gheorghe. De remarcat că în prima întâlnire, cea din 2016, în șaisprezecimile Cupei României, atunci când Sepsi era în Liga 2, Ivan a adus calificarea în faza următoare printr-un gol în minutul 100.

ADVERTISEMENT

Știința și-a „betonat” defensiva: „Întotdeauna este loc de mai bine”

Defensiva a fost punctul nevralgic al Universității Craiova în campionatele trecute. Oficialii oltenilor speră că odată cu aducerea lui Marius Constantin și Paul Papp să fi rezolvat problema care îi macină încă de pe vremea lui Devis Mangia: „Este normal ca orice echipă să dorească să aibă o defensivă puternică, pentru că dacă nu primeşti goluri multe, jocurile pot fi câştigate cu mai multă uşurinţă. Se pare că s-a ajuns la concluzia că Papp şi Constantin sunt jucători necesari, care pot face faţă cu brio în defensiva Craiovei anul acesta. Întotdeauna este loc de mai bine.

Chiar dacă cei trei de la mijlocul terenului sunt jucători foarte valoroşi, cred că le-ar mai trebui unul sau doi jucători buni pe acele posturi, ca să creeze concurenţă şi să aducă plusvaloare echipei”, a mai adăugat tehnicianul.

  • 52 de ani are Eugen Neagoe, antrenor care a trecut și pe la Craiova și pe la Sepsi
  • 165 de meciuri și 35 de goluri are „Geană” în prima ligă a României

  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – U Craiova: 2,12 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT