Fotbal international

Euro 2020 aduce mai devreme vacanța pentru elevii din București: ”Este o propunere pe care am făcut-o pentru reducerea traficului”

08.02.2020 | 09:03
Euro 2020 aduce mai devreme vacanta pentru elevii din Bucuresti Este o propunere pe care am facuto pentru reducerea traficului
ADVERTISEMENT

Turneul final al Euro 2020 va aduce mai devreme vacanța pentru elevii claselor 1-8 din București, deoarece Comitetului de organizare își dorește decongestionarea traficului rutier.

Euro 2020 aduce mai devreme vacanța pentru elevii din București: ”S-a discutat în Comitetul interministerial”

”Încă nu s-a făcut o propunere oficială, însă s-a discutat în Comitetul interministerial să se intre în vacanţă cu 3-4 zile mai devreme”, a declarat managerul de comunicare al Euro 2020, Răzvan Mitroi, despre posibilitatea ca elevii din București să intre mai devreme în vacanță.

ADVERTISEMENT

”Pentru că vacanţa începe sâmbătă, 13 iunie, meciul este pe 14, iar noi dorim ca elevii din ciclul 1-8 să intre în vacanţă de miercuri”, a mai spus Răzvan Mitroi pentru Agerpres.

”O uşoară scurtare a programului ar fi utilă”

Managerul de proiect din partea Federaţiei Române de Fotbal din cadrul Comitetului de organizare a turneului final al Euro 2020, Florin Șari, a vorbit și el despre acest luvcru într-o conferință de presă: ”Am pus în discuţie încă de anul trecut o uşoară scurtare a programului şcolilor din Bucureşti”.

ADVERTISEMENT

”Și mă refer la clasele 1-8, pentru că acelea sunt importante pentru noi. O uşoară scurtare a programului ar fi utilă. Nu este vacanţă atunci. Este o propunere pe care am făcut-o pentru reducerea traficului. Pe liceeni de exemplu nu îi aduc părinţii cu maşina la şcoală”, a afirmat Șari.

”Ne aşteptăm să existe şi un aflux de spectatori cu autocare”

”Cu mult mai eficient decât banda de prioritate pentru aceste linii este reducerea traficului. Există o componentă puternică de comunicare publică în care vom chema bucureştenii să ne sprijine utilizând alte mijloace de transport decât cele personale pentru deplasarea la serviciu”, a spus el.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere prezenţa Ucrainei la Bucureşti, putem spune că obiceiul de călătorie al ucrainenilor este acela de a închiria autocare. Aşa că ne aşteptăm să existe şi un aflux de spectatori cu autocare, aflux luat în considerare în planul de mobilitate”, a încheiat Florin Șari.

Patru meciuri pe Arena Națională

Arena Națională va găzdui trei meciuri din faza grupelor, iar unul dintre ele este sigur cel dintre Ucraina și Austria. În cazul în care România se va califica la turneul final, atunci va întâlni Ucraina și Austria pe cel mai mare stadion al țării. La București se va juca și o optime între câștigătoarea Grupei F și locul 3 din A, B sau C.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a Ucrainei și-a stabilit baza de pregătire la București pentru turneul final al Euro 2020, în timp ce Austria a preferat să se antreneze acasă înaintea meciurilor.

ADVERTISEMENT