Sport

EURO 2024, garantat pentru românul transferat de Marius Șumudică la Gaziantep? „Pare a fi renăscut pe teren“!

Marius Șumudică a perfectat transferul unui jucător român în iarna acestui an, care este lăudat de presa sportivă din Turcia pentru prestații, chiar și după plecarea antrenorului.
23.03.2024 | 08:10
EURO 2024 garantat pentru romanul transferat de Marius Sumudica la Gaziantep Pare a fi renascut pe teren
Transferul perfectat înainte de plecarea lui Șumudică, prestații bune după plecarea sa / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Aventura lui Marius Șumudică în „țara semilunei“ s-a încheiat anul acesta, antrenorul fiind și acum liber de contract și curtat de cluburi din Superliga. Deian Sorescu, unul dintre transferurile sale, pare că și-a regăsit formă sportivă în Turcia, fiind lăudat de presa turcă.

Marius Șumudică a plecat, dar Deian Sorescu obține laudele jurnaliștilor turci

Împrumutat de la Raków Częstochowa, românul se află într-o pantă ascendentă, și a obținut și o nouă convocare în națională. Evoluțiile sale au fost și principalul motiv pentru care Edward Iordănescu l-a ales, conform jurnaliștilor turci.

ADVERTISEMENT

“Deian Sorescu, transferat la Gaziantep FK în această iarnă, pare a fi renăscut pe teren. Evoluțiile sale din ultimele săptămâni l-a adus din nou în atenția selecționerului echipei naționale a României”, au scris jurnaliștii de la Gazeteekspres.

Deian Sorescu se află la a doua partida sub comanda noului antrenor, turcul Selcuk Inan, pentru care a și marcat. Utilizat ca mijlocaș de bandă dreapta, românul a punctat de două ori, contra formațiilor Beșiktaș și Rizespor.

ADVERTISEMENT

Continuă aventură lui Deian Sorescu în Turcia și după EURO 2024?

Deian Sorescu pare a se fi regăsit, asta după ce Rakow l-a împrumutat a două oară, după aventură la FCSB. Scurta aventură la FCSB nu i-a adus niciun trofeu romanului, ci mai mult un val de ura din partea dinamoviștilor.

Evoluțiile constante ale sale i-ar putea convinge pe turci, care ar plăti suma de transfer de la campioana Poloniei. Polonezii nu par convinși că Deian Sorescu i-ar putea ajuta, întrucât i-au fost oferite șanse și după întoarcerea din capitală.

ADVERTISEMENT

Mai mult că sigur, jucătorul va fi în lotul final al lui Edward Iordănescu pentru UEFA Euro 2024. Astfel, prin prestații solide contra Belgiei sau Slovaciei, Sorescu ar putea reveni la Rakow sau să fie transferat de turci.

Partida cu Irlanda de Nord va fi reîntoarcerea sa în garnitura naționalei, după ce Iordănescu l-a omis la ultima dublă. Selecționerul nu l-a convocat în partidele decisive cu Israel și Elveția, ce au adus calificarea la EURO 2024.

ADVERTISEMENT
  • 14 meciuri are în tricoul naționalei Deian Sorescu
  • 3 goluri a înscris Deian Sorescu în tricoul lui Gaziantep
ADVERTISEMENT