Sport

Europa League etapa a 6-a. Olimpiu Moruțan, Alex Cicâldău, Ștefan Radu și Ianis Hagi, printre calificații în „primăvară”

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre meciurile care au loc joi, 9 decembrie, în etapa a 6-a, ultima, a fazei grupelor din Europa League, cu meciul Lazio - Galatasaray în prim plan
09.12.2021 | 23:59
Europa League etapa a 6a Olimpiu Morutan Alex Cicaldau Stefan Radu si Ianis Hagi printre calificatii in primavara
Europa League etapa a 6-a. Goluri pe toate stadioanele în meciurile de la 19:45. Moruțan, Rotariu și Ștefan Radu, doar rezerve la 22:00. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-12-2021
22:11

Clasamentele finale din grupele Europa League

România va fi reprezentată de patru români în primăvara Europa League: Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău (Galatasaray), Ștefan Radu (Lazio) și Ianis Hagi (Rangers).

09-12-2021
19:31

Rezultatele meciurilor de la ora 22:00. Moruțan, Ștefan Radu și Rotariu au început ca rezerve

Grupa E

Lazio – Galatasaray 0-0

Marseille – Lokomotiv Moscova 1-0 (Milik 35)

Grupa F

Ludogoreţ – Midtjylland 0-0

Braga – Steaua Roşie Belgrad 1-1 (Galeno 52-pen. / Katai 70-pen.)

Grupa G

Ferencvaros – Leverkusen 1-0 (Laidouni 82)

Celtic – Betis Sevilla 3-2 (Welsh 3, Henderson 72, Turnbull 78-pen. / Bain 69-a.g., Iglesias 75)

Grupa H

Genk – Rapid Viena 0-1 (Ljubicic)

West Ham – Dinamo Zagreb 0-1 (Orsic 4)

09-12-2021
17:28

Rezultatele meciurilor de la 19:45. Ianis Hagi a fost titular, Florin Niță doar rezervă

Grupa A

Lyon – Rangers 1-1 (Bassey 49-a.g. / Wright 42)

Sparta Praga – Brondby 2-0 (Hancko 43, Hlozek 49)

Grupa B

Real Sociedad – PSV Eindhoven 3-0 (Oyarzabal 43, 62, Sorloth 90+3)

Sturm Graz – Monaco 1-1 (Jantscher 7-pen. / Volland 30)

Grupa C

Napoli – Leicester 3-2 (Ounas 4, Elmas 24, 53 / Evans 27, Dewsbury-Hall 33)

Legia Varşovia – Spartak Moscova 0-1 (Bakev 17)

Grupa D

Antwerp – Olympiacos 1-0 (Balikwisha 7)

Fenerbahce – Eintracht Frankfurt 1-1 (Berisha 42 / Sow 29)

După ce marţi şi miercuri Champions League a tras linie la faza grupelor, aducând la lumină numele echipelor calificate pentru optimile de finală precum şi ale celor care vor face transferul în 16-imile de finală ale Europa League iată că joi, 9 decembrie, vine şi rândul celorlalte două competiţii, Europa League şi Conference League să îşi dispute ultimele 90 de minute din grupe.

Programul etapei a 6-a din grupele Europa League

Joi, 9 decembrie

Ora 19:45

Grupa A

Lyon – Rangers

Sparta Praga – Brondby

Grupa B

Real Sociedad – PSV Eindhoven

Sturm Graz – Monaco

Grupa C

Napoli – Leicester

Legia Varşovia – Spartak Moscova

Grupa D

Antwerp – Olympiacos

Fenerbahce – Eintracht Frankfurt

Ora 22:00

Grupa E

Lazio – Galatasaray

Marseille – Lokomotiv Moscova

Grupa F

Ludogoreţ – Midtjylland

Braga – Steaua Roşie Belgrad

Grupa G

Ferencvaros – Leverkusen

Celtic – Betis Sevilla

Grupa H

Genk – Rapid Viena

West Ham – Dinamo Zagreb

În Europa League primele clasate din cele opt grupe merg direct în optimi, sărind etapa eliminatorie a 16-imilor. Pe care o vor avea de înfruntat însă echipele de pe poziţiile secunde, lor adăugându-li-se cele opt venite din Champions League. Locul 3 din grupele Europa League va fi transferat în 16-imile de finală din Conference League.

ADVERTISEMENT

De aceea, pe baza acestor noi reguli, multe echipe încă sunt în cărţi, fie pentru locul 2 fie pentru transferul în Conference League, ceea ce înseamnă că aventura lor europeană nu se încheie acum, o noutate revoluţionară care creşte atracţia pentru Europa League şi Conference League.

Ianis Hagi în 16-imile Europa League, Florin Niţă trage pentru Conference League

În grupa A Lyon a avut un parcurs senzaţional, fără eroare şi va merge în optimile Europa League. Glasgow Rangers, echipa lui Ianis Hagi,  va încheia pe locul 2 şi va juca în 16-imile Europa League. Echipa lui Florin Niţă, Sparta Praga, are toate şansele de a merge în Conference League, pentru că are 4 puncte, două peste Brondby şi meciul direct e acum la Praga.

ADVERTISEMENT

În grupa B Monaco e deja calificată în optimi iar pentru locul 2 totul se va decide la San Sebastian, unde Real Sociedad trebuie să bată pe PSV Eindhoven care are două puncte mai mult. Monaco joacă la Graz un meci de plăcere.

Ce final în grupa C, toate echipele au şanse egale!

Grupa C e una fabuloasă, cu multe surprize de proporţii şi nici o echipă nu e eliminată. Leicester, liderul, joacă la Napoli, care are un punct mai puţin iar Spartak Moscova, în prezent locul 2, joacă la Varşovia, ruşii având tot un punct mai mult ca polonezii.

ADVERTISEMENT

În grupa D Eintracht Frankfurt merge la Istanbul, la meciul cu Fenerbahce, care e sigură de locul în Conference League. Germanii au două puncte peste greci şi un egal le-ar fi suficient pentru că Olympiakos poate câştiga la un Antwerp demotivat.

Final de infarct pentru românii Galatei

În grupa E emoţiile sunt la maxim pentru românii Alex Cicâldău şi Olimpiu Moruţan. În acest moment turcii au 11 puncte şi sunt lideri, cu trei lungimi peste locul 2, Lazio. Au însă meciul direct la Roma şi deja sunt identice şi la golaveraj din toate punctele de vedere. O victorie romană poate însemna Lazio locul 1, Galata locul 2. Marseille are două puncte peste Lokomotiv Moscova şi joacă acasă cu ruşii, pentru locul 3.

ADVERTISEMENT

Şi în grupa F, cu excepţia bulgarilor de la Ludogoreţ, cu un singur punct, lupta e teribilă. Conduce Steaua Roşie cu 10 puncte, dar joacă la Braga, locul 2 cu 9 puncte iar locul 3 Midtjylland merge în Bulgaria şi poate sări cel puţin pe locul 2.

În grupa H nu există echipă eliminată

În grupa G sunt doar partide de plăcere. Leverkusen a câştigat grupa, Betis Sevilla se pregăteşte de 16-imile de finală din Europa League iar Celtic Glasgow va participa la 16-imile de finală din Conference League. Şansă pentru Ferencvaros ca în ultima etapă să spere la un punct măcar acasă cu Leverkusen, pentru că nu are nici unul până acum.

În grupa H englezii de la West Ham au câştigat deja grupa. Dinamo Zagreb pe locul 2, cu două puncte peste locul 3, Genk şi va merge la Londra. Genk se mai poate califica doar dacă pierd croaţii şi bat ei la Viena, dar şi Rapid e la două puncte de Genk şi dacă bat prind locul 3, de Conference League.

 

ADVERTISEMENT
Tags: