Life

Evenimentul inedit care se petrece în mai multe orașe din România, pe 1 aprilie 2024: “Este necesar să devenim conștienți”

Ce se sărbătorește, în mai multe zone din România, pe data de 1 aprilie. Este un fenomen unic de care se pot bucura toți românii.
26.03.2024 | 18:51
Evenimentul inedit care se petrece in mai multe orase din Romania pe 1 aprilie 2024 Este necesar sa devenim constienti
Data de 1 aprilie nu marchează doar începutul primăverii. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până la data de 1 aprilie. Pentru multe persoane, aceasta reprezintă începutul lunii, dar semnificația sa este una mult mai profundă. La începutul lunii aprilie, are loc unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii.

Ziua Păsărilor se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie

Primăvara și-a intrat în drepturi, atât calendaristic, cât și meteorologic. Prima lună a acestui sezon a trecut și a fost marcat și Echinocțiul de primăvară. Însă, în prima zi a lunii aprilie are loc un eveniment important despre care nu a auzit prea multă lume.

ADVERTISEMENT

În data de 1 aprilie are loc Ziua Păsărilor care este marcată în mai multe zone din țară. Potrivit comunicatului oferit de Societatea Ornitologică Română, acesta este un fenomen care necesită o observare îndelungată.

Vor fi organizate, în mai multe zone din țară, diverse evenimente al căror scop este observarea păsărilor. În perioada 30 martie – 7 aprilie, acest fenomen este în plină desfășurare, iar spectacolul oferit de înaripate este unul deosebit.

ADVERTISEMENT

În calendar, data de 1 aprilie este sărbătorită ca fiind Ziua Păsărilor, prilej cu care Societatea Ornitologică Română a venit cu un îndemn pentru toți românii. Și anume, acela de a ieși în natură și de a se bucura de spectacolul oferit de păsări.

”Ziua Păsărilor ne oferă oportunitatea de a reflecta la impactul nostru asupra mediului şi de a lua măsuri pentru a proteja păsările şi ecosistemele fragile în care trăiesc. Este necesar să devenim conștienţi că nici noi, oamenii, nu vom putea trăi într-o lume în care natura este degradată.”, a spus Dan Hulea, potrivit agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

Calendarul evenimentelor care vor avea loc în întreaga țară cu ocazia Zilei Păsărilor

Evenimentul se desfășoară, așa cum am precizat, în mai multe zone din țară. Acesta are un calendar foarte bine organizat, după cum urmează:
–       București, 6 aprilie, ora 10:00, Parcul Sticlăriei și 7 aprilie, ora 9:00, Parcul Tineretului
–       Bistrița, 1 aprilie, ora 11:00, Parcul Orașului
–       Cluj, 30 martie, ora 10:30, Cheile Turzii
–       Sibiu, 30 martie, ora 9:00, baraj Racovița pe Olt

Datele sunt numeroase și pot fi consultate pe paginile oficiale ale Societății Ornitologice Române. De asemenea, este foarte important de reținut faptul că acest calendar ar putea suferi modificări, în funcție de condițiile meteo din acele zile.

ADVERTISEMENT

Oficialii SOR au anunțat că aceste evenimente vor fi foarte bine organizate, iar participanții se vor putea bucura, inclusiv, de tururi ghidate. În plus, vor exista și alte activități menite să îi apropie pe oameni de natură și să înțeleagă rolul păsărilor în ecosistem.

Cei care vor să ia parte la aceste evenimente se pot echipa corespunzător. Sunt recomandate binoclurile pentru a putea fi observate, fără nicio problemă, păsările în habitatul lor natural.

ADVERTISEMENT