Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Jo este istorie la CFR Cluj! Ardelenii i-au cumpărat deja bilet de întoarcere. Când pleacă starul brazilian: „Nu e mare pierdere”. Video exclusiv

Jo este istorie la CFR Cluj. Transferul picat în cele din urmă, iar brazilianul a fost ironizat în cadrul emisiunii Fanatik SuperLiga. Când părăsește România.
16.03.2023 | 15:40
Jo este istorie la CFR Cluj Ardelenii iau cumparat deja bilet de intoarcere Cand pleaca starul brazilian Nu e mare pierdere Video exclusiv
17 milioane de euro valora în 2008 brazilianul Jo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat că transferul brazilianului JO la CFR Cluj a picat, iar în cadrul emisiunii moderate de Ioana Cosma a fost întoarsă pe toate părțile această decizie.

De ce a picat transferul lui Jo la CFR Cluj: „Cred că de asta s-a și temut”

Ioana Cosma a comparat situația brazilianului cu cea a unui fost jucător al lui CFR Cluj: „Trebuia să fie transferul anului, un jucător cu un CV extrem de bogat și impresionant. A mai fost un episod la CFR Cluj cu Julio Baptista și care a fost într-o vacanță extrem de scumpă pentru campioana României…”.

ADVERTISEMENT

Liviu Ganea, fostul atacant al lui CFR Cluj, înțelege decizia ardelenilor: „Cred că și de asta s-au și temut. Pentru că am și eu declarațiile domnului Varga, în care spune că el două săptămâni trebuie să dea niște teste să demonstreze. Când îți vine un jucător de 35 de ani, care nu s-a mai pregătit, ce teste să mai facă?

Adică ce să-ți arate, în condițiile în care venea și pe un contract foarte mare. Cred că CFR a vrut să se apere de chestia asta și să fie reticenți, pentru că nu poți să iei un jucător la 35 de ani care doar să vină în vacanță pe acolo și să îl mai plătești și cu 500-600.000 de euro net pe an”, a mai spus fostul jucător, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Dan Chilom: „Eu m-am mirat. A jucat la Real Madrid, la Roma și vii la CFR Cluj”

Jurnalistul Dan Chilom a fost și el surprins de această mutare: „Cea mai bună paralelă e Baptista, care a făcut două dușuri. Eu m-am mirat: a jucat la Real Madrid, la Roma și vii la CFR Cluj… Chiar dacă e campioana României, a jucat în Europa, dar nu vin jucătorii ăștia să pună osul cum se spune.

Aici vin să mai ciugulească 2-3 luni niște bănuți și poate au și niște contracte de sponsorizare și dacă nu mai joacă nicăieri se termină. La nivelul la care a jucat și faptul că e la apus de carieră, nu cred că e o mare pierdere pentru CFR Cluj”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță e convins că Jo nu avea cum să îl ajute în acest moment pe Dan Petrescu: „CFR-ul avea nevoie ieri de el. Am văzut niște imagini de pe tunel și îl strângea rău de tot fesul. Domne, 2-3 kilograme în plus! Eu cred că de fapt cântăreau mai mult. N-are nimeni răbdare. El a înțeles că vine direct ca să semneze, cei de la Cluj i-au propus să rămână două săptămâni să se antreneze și după să se ia o decizie în privința lui. 

Nu cred că CFR Cluj este în situația în care își poate permite să îi dea unul dintre cele mai bune contracte din lot, că e clar că nu venea pe câteva mii de euro și să îi ofere și un contract pe un an jumate. Că dacă îl aduci pe trei luni, ăsta nici nu ajunge la parametrii fizici până atunci! Cât s-ar antrena el, poate apare o leziune fibrilară, nu-și cunoaște colegii, până se acomodează cu ce e la Cluj, probabil e campionatul terminat”.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Ioana Cosma, un punct de vedere. „Nu cred că era adus pentru campionatul acesta”. Jo are deja bilet de avion

Deși Dan Petrescu a cerut întăriri urgente în compartimentul ofensiv, Ioana Cosma e de părere că jucătorul în vârstă de 35 de ani urma să joace abia din sezonul viitor: „Nu cred că era adus pentru campionatul acesta. Poate se mai poate folosi încă un an, dar nu cred că l-a adus pentru play-off. Este absolut anormal să-l aduci azi pentru meciul din weekend. Sunt zece etape la dispoziție, meciuri cu miză sau pentru ultimele trei etape. 

Eu nu cred că sunt atât de inconștienți încât să aducă un jucător care n-a mai jucat de atât amar de luni, nu s-a mai antrenat într-un cadru organizat și să își imagineze că poate să intre și să rezolve toate problemele.

Îmi spun colegii de la FANATIK că transferul lui Jo la CFR Cluj nu mai are nicio șansă să se realizeze, iar jucătorul are deja bilet de avion și se întoarce acasă, pe data de 16 martie”, a transmis Ioana Cosma.

Dezbateri aprinse cu privire la transferul lui Jo: „Și cine îl plătește Ioana trei luni doar să se antreneze?!”

Liviu Ganea e de părere că CFR Cluj a urmărit și un impact la nivel de publicitate: „Era o lovitură de imagine. În cel mai bun caz putea să îl ajute pe Dan Petrescu la vară, când începe campionatul următor”.

Robert Niță a punctat însă acid: „La vară împlinește 7 luni de vacanță, de când s-a lăsat!”, completat de Ioana Cosma: „Dacă se antrenează în acest moment, la vară poate să fie bombă cu ceas, la experiența lui! Dacă mai poate…”.

Analistul FANATIK SUPERLIGA nu crede că CFR Cluj își putea permite un asemenea lux: „Și cine îl plătește Ioana trei luni doar să se antreneze?! Că ăsta nu vine pe 3 lei. Are o carte de vizită”.

Ioana Cosma: „Întrebarea este de ce a mai fost adus!”.

Dan Chilom: „Eu tind să cred că voiau să își rezolve în play-off acum problemele din ofensivă. A fost adus cu filtre multe! Când vedem pozele astea, e wow: Manchester City.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: