News

Exclusiv. Alegeri in Masonerie! Actorul George Ivașcu este noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România

17.04.2021 | 20:10
Exclusiv Alegeri in Masonerie Actorul George Ivascu este noul Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania
George Ivașcu este noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România! Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Francmasoneria română are largi implicații în zona socio-culturală a acestei țări, și din acest motiv FANATIK.RO vă oferă, ÎN EXCLUSIVITATE, aspectele cele mai importante din viața acestei instituții. Astăzi, în urmă cu doar câteva momente, cunoscutul actor George Ivașcu a fost votat, în mod legal și regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, arată că masoneria regulară românească este condusă de artiști și de oameni de cultură. George Ivașcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Național a votat și noua Constituție, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariția unui nou sistem dictatorial, după experiența nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu.

ADVERTISEMENT

Potrivit surselor noastre, alegerea lui George Ivașcu la cârma masoneriei simbolice românești regulare (care cuprinde masonii cu gradele de bază –  Ucenic, Calfă și Maestru) a venit ca un pas firesc, după destituirea fostului Mare Maestru, Radu Ninel Bălănescu, pentru acte de corupție și atitudine anti-masonică, și înlocuirea sa cu MM Pro Tempore Manole Iosiper.

George Ivașcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România: „Timpul este scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!”

Noul Mare Maestru, ales chiar astăzi prin vot democratic de reprezentanții Lojilor din toată țara, a precizat: „Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri și ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înșine, să ne salvăm demnitatea și să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reușitei!”.

ADVERTISEMENT

Într-o scrisoare trimisă Fraților Francmasoni regulari, George Ivașcu a menționat: „În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om și mason și cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l știți, dar mi-a apărut dintr-odată ca și cum l-aș fi scris eu și am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numește „Timpul prețios al persoanelor mature”. (…) Mă simt ca un copil care a câștigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au rămas mai puține, a început să le guște imens. Iubiții mei Frați, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!”.

„Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care știu să râdă de greșelile lor și care nu sunt umflați de triumfurile lor, care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și, în acest fel, demnitatea umană este apărată și ne îndreptăm spre adevăr și onestitate. (…) Motto-ul meu este: „Avem două vieți, iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una”, se mai arată în scrisoarea trimisă de George Ivașcu Francmasonilor români.

ADVERTISEMENT

George Ivașcu, actor, regizor, profesor, ministru și „om liber, de bune moravuri”

George Ivașcu s-a născut la 15 februarie 1968. S-a remarcat, de-a lungul vremii, în peste 50 de roluri principale, în spectacole de teatru, în mai mult de 20 de roluri în filme de lung-metraj și în peste 50 de roluri în spectacole TV. Cariera sa prodigioasă mai cuprinde peste 100 de roluri în spectacole de teatru radiofonic, o sumedenie de spectacole regizate în țară și în străinătate.

Actorul și regizorul George Ivașcu, directorul fondator al Teatrului Metropolis, a primit peste 30 de premii și diplome de excelență în domeniul artei, culturii și managementului. A înființat primul cotidian cultural online din România, „Ziarul Metropolis”, este un cadru didactic respectat și, de asemenea, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, Arta Spectacolului.

ADVERTISEMENT

Noul Mare Maestru al MLNR s-a bucurat și de o apreciată activitate politică, în perioada în care a deținut portofoliul de Ministru al Culturii și al Identității Naționale. Printre realizările sale se numără elaborarea Documentului Pragmatic privind Aniversarea Centenarului României, emiterea Hotărârii de Guvern 17/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, reprezentarea României la Întâlnirea Anuală a Miniștrilor Culturii din țările europene, la nivelul Consiliului Uniunii Europene, participarea la prima reuniune guvernamentală româno – polonă și reprezentarea țării la Summit-ul Cultural Internațional de la Edinburgh.

Dincolo de aceste performanțe, este esențial să amintim faptul că, în contextul social, și chiar în zona de show-bizz, George Ivașcu nu s-a făcut niciodată „remarcat” în vreun scandal. Pe scurt, este, așa cum o susține ideologia masonică, „un om liber, de bune moravuri, prieten deopotrivă cu cel bogat și cu cel sărac, dacă sunt virtuoși”.

MLNR, o instituție împotriva „leninismului” contemporan

Se cuvin câteva precizări. MLNR este o instituție care respectă și mai ales care protejează interesele țării. Instituția Marelui Maestru nu este înglodată în secrete. Masoneria română respectă și mai ales protejează Statul Român și Instuțiile de drept. Caracterul Francmasoneriei este unul „discret” și, în niciun caz, unul „secret”.

Francmasoneria Română Regulară, recunoscută la nivel internațional, se declară împotriva totalitarismului, rasismului și a oricăror forme de constrângere. Ideile primordiale țin de respectarea legii, de progresul social și mai ales cultural.

În trecut, FANATIK.RO v-a informat, de asemenea ÎN EXCLUSIVITATE, în legătură cu motivele pentru care medicul Ninel Radu Bălănescu a fost acuzat într-o mulțime de procese, civile și penale, ale căror fond este generat de acuzații de corupție. Potrivit francmasonilor români regulari (recunoscuți la nivel internațional), Bălănescu a „guvernat” Marea Lojă printr-un sistem dictatorial, după cum afirmă o mulțime de voci, „pe principii de înavuțire personală”. Ca un amănunt de culoare, potrivit acelorași surse, cheltuielile nejustificate și atitudinea anti-fraternă i-au adus porecla „Leninel”.

Principalul proiect: Noua Constituție care va împiedica abuzul de putere

În ultimele luni, timp în care interimatul a fost asigurat de Marele Maestru Pro Tempore, Manole Iosiper, Masonii români și-au concentrat forțele pentru elaborarea unei noi Constituții, care să împiedice abuzul de putere, ce a marcat mandatul lui Radu Ninel Bălănescu. La Conventul care a avut loc astăzi, a fost prezent un număr impresionat de Maeștri Masoni. Numărul de delegați cu drept de vot a fost de 414, la care s-au adăugat 20 de membri ai Marelui Consiliu, reprezentând 4354 de Maeștri Masoni din 237 de Loji. Numărul Maeștrilor invitați fără drept de vot a fost de 1676.

La rândul său, medicul Bălănescu a fost inițial suspendat de o Comisie Specială, legal constituită, chiar în cadrul forului pe care îl conducea.  Acest „război” s-a încheiat prin decizia „arderii între coloane”, mai exact a excluderii pe viață a medicului Bălănescu din Marea Lojă Națională din România.

Potrivit surselor FANATIK, din momentul „arderii” lui Bălănescu a fost înghețat proiectul Casa Templului, un edificiu de importanță națională, până când Instanțele vor stabili, cu exactitate, felul în care au fost folosiți banii cotizați pentru această construcție impresionantă. Reforma continua, și, din momentul excluderii fostului Mare Maestru, niciunul dintre Marii Demnitari al MLNR nu a mai fost remunerat din banii Masonilor.

O „Frăție” condusă de artiști, care duce mai departe idealurile naționale

Vorbeam la început despre faptul că Francmasoneria Română este condusă de artiști, mai exact de doi actori, George Ivașcu, în funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale, și Stelian Nistor, în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat. După sursele de care dispunem, acest fenomen este unic la nivel mondial și oferă măsura calității acestor entități masonice. Așa cum ei înșiși recunosc, Masonii români nu „adună” în jurul lor „vedete”, ci propun lideri respectabili pentru comunități. Din acest deziderat a apărut, de altfel, și deja celebra deviză „Mergem FIX Înainte!”

După cum ați putut citi și pe site-ul FANATIK.RO, au existat momente de cumpănă în istoria românilor, în care Francmasoneria a avut un rol decisiv, cum s-a întâmplat în cazul Revoluției de la 1848, dar și în cel al Unirii Principatelor. 

Sintagma „Unire în cuget şi-n simţiri” are, de asemenea, origini Francmasonice. Din punct de vedere istoric și socio-politic, importanța acestei organizații în realizarea actului de la 1859 este covârșitoare, iar idealurile naționale dăinuie și astăzi în cadrul acestei instituții. Mai trebuie menționat faptul că, în ciuda unor informații eronate, Francmasoneria, ca organizație, nu face politică, iar, în intimitatea Lojilor, discuțiile politice sunt interzise. Acest lucru nu-i împiedică, însă, pe „Frați” să urmeze politica interesului național.

 

 

ADVERTISEMENT