Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Analiștii FANATIK, despre faultul lui Malcom Edjouma: „Neintenționat, dar criminal! Îl vedea pe Armaș doar dacă avea strabism. Nu înțeleg cum frații Brothers nu intervin!” Video

Robert Niță și Adi Ilie, analiștii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, au analizat faultul criminal comis de Malcom Edjouma în FC Voluntari - FCSB 1-2.
13.02.2023 | 11:40
Exclusiv Analistii FANATIK despre faultul lui Malcom Edjouma Neintentionat dar criminal Il vedea pe Armas doar daca avea strabism Nu inteleg cum fratii Brothers nu intervin Video
Analiștii FANATIK au dat verdictul în privința faultului criminal comis de Malcom Edjouma asupra lui Igor Armaș. Sursă foto: Colaj Fanatik / Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a învins duminică la Voluntari, scor 2-1, și a profitat de pașii greșiți făcuți de rivalele la titlu din SuperLiga. Victoria a fost adusă de “dubla” lui Malcom Edjouma, cel care a scăpat în mod miraculos de eliminare în minutul 83, după o intrare criminală la Igor Armaș. Fotbalistul de la FCSB a luat doar galben, după ce i-a pus talpa pe față adversarului său.

Analiștii FANATIK SUPERLIGA, uimiți de modul în care perechea Radu Petrescu / Marian Barbu a judecat faultul criminal comis de Edjouma în FC Voluntari – FCSB 1-2

O decizie de necrezut din partea arbitrului Radu Petrescu și, cu atât mai surprinzător, confirmată de Marian Barbu din camera VAR. La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Robert Niță și Adi Ilie au analizat în amănunt cea mai controversată fază din FC Voluntari – FCSB 1-2. Au concluzionat că intrarea nu este una intenționată, dar cartonașul roșu era obligatoriu.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a găsit o explicație pentru modul în care a fost gestionată faza de Radu Petrescu din teren și Marian Barbu din camera VAR. Cei doi pur și simplu par să aibă un pact să nu intervină unul peste celălalt. S-a întâmplat la fel și la partida U Cluj – Rapid, când gazdele au avut un penalty clar neacordat de Marian Barbu, la centru în acel joc. Iar Radu Petrescu nu a intervenit din cabina VAR.

VEZI VIDEO AICI

“Este o intrare criminală! Dacă ne uităm puțin în trecut, la meciul Rapidului de la Universitatea Cluj, este aceeași pereche de arbitri, cu Radu Petrescu în dubă, sau în tir, de unde să urmăresc. Au fost invers la acel meci. E un fault grosolan, nu știu cum de nu intervin ‘frații Brothers’. Probabil e o înțelegere tacită între ei, ‘nu te băga peste mine că nu mă bag nici eu’.

ADVERTISEMENT

Robert Niță este convins că Malcom Edjouma nu a faultat intenționat, dar vorbește despre cât de grave puteau fi urmările: “3 centrimetri mai la stânga și îi scoate ochiul pe cramponul de la gheată”

Nu cred în varianta că ar fi un fault intenționat. Nu vede adversarul, este puțin întors cu spatele la adversar. Nu avea cum să îl vadă, poate decât dacă avea strabism. Vrea să joace mingea, dar îți asumi. Cum vorbim de imprudență când un jucător faultează în careu și se dă penalty. El are intenția să joace mingea, nu să accidenteze adversarul.

Nu este informat, dacă îi dă cu 3 centimetri mai în stânga îi face dezlipire de retină și îi scoate ochiul pe cramponul de la gheată. E un fault violent. Victoria FCSB e meritată, dar ăsta e un fault pe care nu ai cum să nu îl vezi. Am auzit și varianta că era departe”, a declarat Robert Niță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Și pentru Adi Ilie lucrurile sunt cât se poate de clare. Nu a fost o intrare intenționată, dar este pur și simplu inacceptabil că o asemenea fază nu se sancționează cu eliminare. “Cobra” nu înțelege ce s-a întâmplat în camera VAR și cum a fost posibil să nu se intervină la o asemenea fază pentru a corecta eroarea comisă de Radu Petrescu și a dicta cartonaș roșu.

Adrian Ilie, nedumerit după ce Marian Barbu nu a intervenit pentru a corecta decizia greșită luată de Radu Petrescu din teren: “Nu înțeleg poziția VAR! E la Brașov?”

“Este roșu clar, nu înțeleg poziția VAR. E la Brașov? Cum de nu l-a văzut nici din camera VAR? Fault clar de roșu, nu are intenție să lovească. Dar este un fault care se sancționează”, a fost opinia categorică exprimată de Adrian Ilie la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Mihai Stoica a scris și el pe pagina de Facebook despre intrarea lui Edjouma și la apărat pe fotbalistul FCSB.

ADVERTISEMENT

FCSB a învins la Voluntari și s-a apropiat astfel la doar cinci puncte de primul loc în SuperLiga, ocupat de Farul Constanța. Etapa viitoare, formația lui Mihai Pintilii va înfrunta Universitatea Craiova, pe Arena Națională. Darius Olaru va fi suspendat pentru acel joc, în vreme ce Malcom Edjouma scapă de suspendare după decizia inexplicabilă de a i se acorda doar cartonaș galben.

Fanatik SuperLiga, emisiunea din care afli toate exclusivitățile din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Poate fi vizionată pe site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și contul FANATIK de pe Tik-Tok.

ADVERTISEMENT