Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Andrea Compagno, propus de Nicolae Dică la națională! Reacția lui Edi Iordănescu

Andrea Compagno traversează o perioadă foarte bună după transferul la FCSB, iar Nicolae Dică îl vede ca o soluție viabilă pentru echipa națională a României.
29.10.2022 | 18:56
Exclusiv Andrea Compagno propus de Nicolae Dica la nationala Reactia lui Edi Iordanescu
Andrea Compagno traversează o perioadă foarte bună după transferul la FCSB, iar Nicolae Dică îl vede ca o soluție viabilă pentru echipa națională a României. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Atacantul italian de 26 de ani a admis că ar fi o mare onoare să îmbrace tricoul primei reprezentative, dar a recunoscut că e devreme să se vorbească despre acest lucru.

Andrea Compagno, propus la echipa națională de Nicolae Dică

În cadrul primei emisiuni FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, antrenorul formației FCSB, Nicolae Dică, a mărturisit că îl vede pe Andrea Compagno ca o soluție excelentă pentru echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

”Ar fi o soluție pentru echipa națională. La cât e de profesionist ar ajuta foarte mult. Este un jucător străin care s-a dus la Craiova și cei de acolo l-au pus căpitan după o lună. Compagno este un transfer inspirat.

Este un jucător profesionist cum nu prea am văzut în ultimii ani, cei tineri ar trebui să învețe de la el. În ziua meciului nu vorbește cu absolut nimeni, este concentrat numai la ce are de făcut pe teren. Își face încălzirea la vestiar ca un profesionist adevărat. Tot ce îi ceri încearcă să facă pe teren. S-a integrat foarte bine, a fost primit cu brațele deschise.

ADVERTISEMENT

M-a impresionat golul din meciul cu Anderlecht. Dacă analizăm faza, este în partea stângă de teren, redublează și de acolo face un sprint de 70 de metri în diagonală ca să atace colțul scurt și reușește să marcheze. Cred că va depăși 20 de goluri în acest sezon dacă va fi sănătos”, a declarat Dică.

Iordănescu nu e adeptul naturalizării

Selecționerul Edi Iordănescu a evitat elegant întrebarea privind o posibilă naționalizare a lui Andrea Compagno și, deși nu respinge o astfel de idee, se concentrează mai mult pe jucătorii români pe care se poate baza la acest moment.

ADVERTISEMENT

”Avem talentul ăsta să ne ambalăm rapid, să ne entuziasmăm, după care și mai rapid să ne dezumflăm. Să ne uităm puțin în trecut, acum mai puțin de 3 ani el era în Liga 2 în România. Eu m-am uitat și pe istoricul lui înainte să vină în România și cred că în momentul de față focusul nostru trebuie să rămână pe jucătorii care sunt eligibili pentru echipa națională.

Mai mult ca să devii eligibil, cum a fost cazul Camora, înseamnă să îndeplinești niște condiții, să joci aici 5 ani, să ai continuitate ca să poți să-ți iei cetățenia. Am avut o discuție mai complexă cu conducerea federației pe această temă și mi-am spus punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

Nu resping treaba asta cu naturalizarea, dar nici nu mă hazardez sau entuziasmez când apare un străin. Trebuie să fim siguri, dacă ajungem să discutăm despre o astfel de situație, că acel jucător poate ajuta realmente echipa națională, ca acel jucător să fi avut continuitate, să aibă exprimare constant bună. Nu vorbesc de Compagno aici, vorbesc general”, a spus Iordănescu jr., la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Selecționerul cere mult echilibru pentru o astfel de decizie

În final, tehnicianul primei reprezentative a dezvăluit faptul că nu se entuziasmează foarte repede după un joc bun al unui fotbalist și nu crede că naturalizarea este o soluție viabilă pentru echipa națională.

”Eu am recomandat ca dacă ajungem la un caz care îl putem lua în evidență, acel jucător să nu depășească o anumită vârstă, pentru că dacă te duci să naturalizezi un jucător de 29-30-31 de ani, până faci toată procedura, până îl iei și îl implici ajungi că l-ai naturalizat și s-a terminat mai repede cu el decât a început sau decât a durat toată procedura.

Ca să ajungi să iei în calcul o astfel de situație, trebuie să treci un posibil candidat prin mai multe filtre. Sunt adeptul echilibrului, analizei. Nu am prejudecăți în sensul ăsta, dar în același timp nu cred că asta e soluția pentru echipa națională.

La echipa națională sunt alte priorități, să ne schimbăm mentalitatea, să îmbunătățim infrastructura, să schimbăm calitatea muncii la nivel de copii și juniori”, a încheiat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT