Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Ce salarii au Daniel Oprița și jucătorii de la CSA Steaua în actualul sezon. „Ăștia sunt banii” Video

Ce salarii au Daniel Oprița și fotbaliștii de la Steaua în actuala stagiune. Andrei Cian, șeful secției de fotbal al CSA, a dezvăluit bugetul de salarii pentru actualul sezon.
20.04.2023 | 18:02
Exclusiv Ce salarii au Daniel Oprita si jucatorii de la CSA Steaua in actualul sezon Astia sunt banii Video
Ce salarii au Daniel Oprița și jucătorii de la CSA Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua și-a stabilit bugetul pentru sezonul viitor, deși „militarii” nu sunt siguri de promovarea pe prima scenă a fotbalului din România. Andrei Cian, șeful departamentului de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a dezvăluit că bugetul de salarii pentru actualul sezon deste de 1 milion de euro brut.

Câți bani obține CSA Steaua din sponsorizări

Vasile Dîncu a inițiat un proiect de lege prin care cere modificarea Legii Sportului, în așa fel încât cluburile de drept public să poată participa în ligile profesioniste. Demersul realizat de fostul ministru al Apărării a împărțit lumea fotbalului din România în două tabere: cei care susțin implicarea statului în sport și cei care exclud această variantă.

ADVERTISEMENT

Andrei Cian, invitat în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, a mărturisit că în cele din urmă CSA Steaua, sprijinită de MApN, va avea nevoie de bani veniți de pe urma sponsorizărilor. Fostul handbalist al Stelei este convins că odată cu promovarea în SuperLiga, mai mulți sponsori vor veni la echipă. „Probleme de genul acesta o să existe tot timpul oricât de bine ar merge sportul sau ori de cât mulți bani ar avea nevoie sportul. Nu merge să dea Armata orice buget la fotbal și să folosim.

VEZI VIDEO MAI JOS

Tot niște bani din sponsori vor fi nevoie de adus pentru că un sportiv poate să ia în funcție de punctajul obținut o anumită sumă de bani. Pot să-i dau unui sportiv 20.000 de euro pe lună, dar dacă pot să-i dau legal 5.000 de euro, restul de 15.000 de euro trebuie să-i aduc din privat nu de la bugetul statului. 

ADVERTISEMENT

Știu că sunt trei sponsori, dar nu știu să zic sumele. Vreo 100.000, 200.000 de euro sunt de la sponsori. Era să zic 60.000, dar aici mai sunt și banii atrași ca sponsorizări la Academie. Cu siguranță dacă am fi în prima ligă ar veni mai mult sponsori. 

Dacă ar trece această lege ar fi mult mai simplu și pentru sponsori să se apropie de echipă. Condițiile ar fi mult mai ușor de pus în practică. Cu banii din televiziune s-ar putea strânge o sumă consistentă pentru a menține o echipă în prima ligă”, a declarat Andrei Cian, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ce salariu au Daniel Oprița și jucătorii de la CSA Steaua: „Ăsta e bugetul de salarii”

Andrei Cian a dezvăluit că bugetul de salarii pentru actualul sezon la CSA Steaua este de 1.000.000 de euro. Totodată, șeful secției de fotbal a „militarilor” a precizat că bugetul va rămâne același și la anul, în condițiile în care echipa lui Daniel Oprița nu este sigură de promovarea în SuperLiga.

„Nu mă gândesc că din primul an intrat o să facem un buget să se batem la titlu. Lucrurile trebuie luate treptat. Bugetul din câte știu eu va fi același și la anul. Ăsta e (n.r. bugetul de salarii), un milion de euro”, a dezvăluit Andrei Cian, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„80.000 pe lună, circa, 80.000 și ceva brut pe lună. Împărțim la 25, cu staff-ul undeva la 30, deci 2.000 și ceva de euro în mână pe om, acum, în Divizia B”, au fost calculele lui Alin Buzărin, prezent în platoul emisiunii.

VEZI VIDEO MAI JOS

Ce buget are CSA Steaua pentru sezonul viitor. Planuri în cazul unei promovări în SuperLiga

Andrei Cian a dezvăluit cum se cheltuie banii la CSA Steaua. Șeful secției de fotbal a „militarilor” a precizat că fiecare sportiv din cadrul clubului are la bază un contract raportat la un punctaj făcut de MTS. „Știu că a fost o întâmpinare și a fost din bani privați, nu din bani publici. Ministerul nu poate face un buget mâine că a intrat Steaua în A luați 200 de milioane că nu avem ce face cu noi. Noi la club la Steaua avem încheiate contracte de activitate sportivă.

Că e handbalist, că e poloist, că e conotor, că e fotbalist, e același lucru. Acel contract are la bază un punctaj făcut de MTS. În cazul unui campion olimpic sau mondial, punctajul poate ajunge la 10 puncte x salariu mediu brut pe economie care e de vreo 6100 lei. Deci 60000 lei pe lună brut. Un sportiv de top.

Facem un punctaj la un jucător de fotbal ca la noi, nu cred că poate ajunge mai sus de 8. Se calculează așa. În ce divizie joacă. E 1,5 puncte. E senior. Încă 1,5 puncte. Ce performanțe a avut. E Liga 1. 1 punct sau 1,5 puncte.

Dacă e naționala României 2 puncte. Normal la anul bugetul e cel care e deja pus în practică. Deja am stabilit bugetul pentru la anul. Și la fotbal, și la polo. Păi anul acesta bugetul a fost de 1 milion de euro brut, aproximativ, chiar mai puțin, în care sportivii au salarii… La secția de fotbal”, a mai spus Andrei Cian, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT