Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Cristi Balaj a „radiografiat” lotul CFR-ului din acest sezon: „Am scăzut bugetul salarial la 350.000 de euro”. Video

Cristi Balaj a făcut radiografia lotului de la CFR Cluj din actuala stagiune. Președintele campioanei României a anunțat o scădere masivă a bugetului salarial.
05.05.2023 | 14:20
Exclusiv Cristi Balaj a radiografiat lotul CFRului din acest sezon Am scazut bugetul salarial la 350000 de euro Video
Cristi Balaj a făcut radiografia lotului de la CFR Cluj din actualul sezon. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are o misiune extrem de dificilă a-și apăra titlurile cucerite în ultimele cinci sezoane. Echipa antrenată de Dan Petrescu are două înfrângeri consecutive în play-off și ocupă locul 3, cu 38 de puncte, la cinci în spatele liderului Farul cu patru etape rămase. Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a vorbit despre lotul CFR-ului din acest sezon la FANATIK SUPERLIGA.

Cristi Balaj a „radiografiat” lotul CFR-ului din acest sezon: „Nu stăm mai rău decât anul trecut”

În poartă, CFR Cluj l-a folosit titular în actuala stagiune pe Simone Scuffet. Portarul italian a avut evoluții entuziasmante între buturile campioanei României, fiind remarcat de italieni după „dubla” din Conference League cu Lazio. Cristi Balaj a recunoscut la FANATIK SUPERLIGA, că CFR Cluj nu stă mai rău în poartă față de sezonul trecut, când echipa lui Dan Petrescu reușea să câștige titlul.

ADVERTISEMENT

„Să luăm pe compartimente. În poartă nu stăm mai rău decât anul trecut. Scuffet este un portar bun. Asta nu înseamnă că îi denigrăm pe cei care au fost înainte. Acesta e motivul pentru care nu o să folosesc expresia ‘sunt mai buni cei care sunt față de cei care au fost înainte’. Nu stăm mai rău în poartă, îl avem pe Scuffet”, a declarat Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

Totodată, Cristi Balaj a trecut în revistă și celelalte compartimente ale echipei. „În linia de apărare îl avem pe Cristi Manea care joacă în continuare pe dreapta, îl avem pe Burcă și Yuri. Era Kolinger care o să fie la final de contract, a venit Țîru. Pe stânga este Camora care o să revină după accidentare. Îl avem pe Braun care poate să joace și pe dreapta și pe stânga, pe Peteleu. Jucătorii pe care i-am avut anul trecut îi avem și anul acesta. 

ADVERTISEMENT

Cristi Balaj, detalii despre lotul CFR-ului, la FANATIK SUPERLIGA: „Încă e afectat”

La mijloc îl avem pe Mihai Bordeianu care se pregătește excelent și este jucătorul cu care am și câștigat anul trecut campionatul. A fost folosit mai puțin pentru că pe lângă Boateng care era și în sezonul precedent a venit Lovro Cvek care a jucat mai mult și a venit Muhar care a fost ales de UEFA în echipa Conference League, în primul 11, la finalul grupelor. 

În față pe stânga Petrila există, pe dreapta Deac s-a accidentat. Yeboah există care încă e afectat după ce a pierdut acel transfer. Îl avem pe Kransiqi în stânga. Îl avem pe Bîrligea care în câteva meciuri nu a fost doar cel mai bun jucătorul al nostru, a fost cel mai bun jucător de pe teren. Janga care a demonstrat că este un jucător excepțional. Îl mai avem pe Maglica”, a mai spus Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

CFR Cluj a scăzut bugetul salarial: „De la 530.000 am ajuns la 350.000 de euro”

Marko Dugandzic a părăsit-o în vară pe CFR Cluj și a mers la Rapid. Cristi Balaj a dezvăluit că ardelenii nu au mai putut să suporte salariul mare al atacantului croat, în condițiil în care, evoluțiile în tricoul campioanei României lăsau de dorit. Președintele echipei finanțate de Neluțu Varga a dezvăluit că bugetul de salarii a fost redus de la 530.000 la 350.000 de euro lunar.

„Legat de jucători care au mai fost la CFR Cluj. Legat de Dugandzic, Dan Petrescu a răspuns bine, dar a fost incompletă fraza. Dugandzic a fost decizia conducerii să-l vândă în momentul în care a primit o ofertă considerăm noi bună în condițiile în care în 24 de partide sau etape în care a fost la CFR Cluj, Dugandzic a înscris un gol și a dat o singură pasă de gol.

ADVERTISEMENT

Avea și un salariu mare, plus că era o concurență acerbă în acel moment pentru acel post. Riscam să ținem jucători în afara listei, lucru pe care nu l-am mai dorit pentru că nu întâmplător presa ne-a taxat și pe bună dreptate când aveam jucători plătiți și cu bani mulți care erau în afara listei. Deja s-a scăzut foarte mult. De la 530.000 am ajuns pentru că a mai plecat un jucător la 350.000 pe lună”, au fost dezvăluirile lui Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA.

„Nu asta este problema”

Florin Manea, invitat al emisiunii FANATIK SUPERLIGA, consideră că nu valoarea lotului este problema pentru parcursul mai slab al celor de la CFR Cluj. Impresarul este de părere că presiunea pusă de celelalte rivale este mai mare în comparație cu sezoanele trecute, iar micile detalii au determinat echipa lui Dan Petrescu să practice un joc mai slab.

„Nu cred că problema este echipa pentru că echipa o aveți bună pe hârtie și Chelsea au o echipă extraordinară și îi bate toată lumea. Nu asta este problema. Sunt anumiți factori că celelalte echipe s-au apropiat și normal niște factori mici poate să influențeze rezultatul și de la asta se poate destabiliza tot sezonul”, a spus Florin Manea, la FANATIK SUPERLIGA.

Totuși, Alin Buzărin este convins că oltenilor le lipsește omul cu pasa decisivă. Jurnalistul l-a dat exemplu pe Vito Hammershoy-Mistrati, care a evoluat extrem de puțin în tricoul CFR-ului. Totodată, lipsa lui Ciprian Deac a influențat radical jocul campioanei României.

„Absența lui Ciprian Deac este colosală”

„Ar mai fi ceva. Lipsa unui om de la mijloc în sus cum era Mistrati, care a jucat foarte puțin. Un playmaker, un om de ultimă pasă pentru că de multe ori la CFR Cluj chestia asta pică în sarcina lui Krasniqi din partea stângă și a lui Deac atât cât a jucat.

Absența lui Deac este colosală pentru că nu mai are cine să execute fazele fixe. El bătea perfect. Orice fază fixă era periculoasă, acum nu mai e. Trebuie să vină să bată auturi cu mingea până în careu ca islandezii”, au fost cuvintele lui Alin Buzărin.

FANATIK SUPERLIGA se vede pe orice dispozitiv conectat la internet, tabletă, laptop sau chiar telefon mobil. Asigurați-vă că există o conexiune bună și un loc cât mai confortabil, show-ul este garantat! De luni până vineri începând cu ora 10:30, de fiecare dată o nouă ediție de colecție. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook FANATIK sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT
Tags: