Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Dan Petrescu, pe un butoi cu pulbere la CFR Cluj!? Antrenorul e arătat cu degetul: “Își pregătește eșecul”. Video

Dan Petrescu se află pe un butoi de pulbere la CFR Cluj. Antrenorul campioanei României este arătat cu degetul după ultimele declarații.
06.04.2023 | 12:25
Exclusiv Dan Petrescu pe un butoi cu pulbere la CFR Cluj Antrenorul e aratat cu degetul Isi pregateste esecul Video
Se află Dan Petrescu pe un butoi de pulbere la CFR Cluj? Strategia „Bursucului” a fost analizată la FANATIK SUPERLIGA. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a rămas fără victorie în primele două etape ale play-off-ului din SuperLiga, iar misiunea de a-și apăra titlul nu pare la fel de ușoară, precum în precedentele ediții. Dan Petrescu a surprins cu ultimele decizii și declarații, însă specialiștii FANATIK SUPERLIGA sunt convinși că totul face parte din strategia „Bursucului”.

Dan Petrescu, pe un butoi de pulbere la CFR Cluj!?: „Nu mă mai surprinde”

Dan Petrescu și-a făcut praf jucătorii după remiza cu Universitatea Craiova, scor 1-1 în a doua etapă din play-off. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că antrenorul campioanei a luat decizia radicală de a-i băga în cantonament pe elevii săi înaintea meciurilor cu FC Argeș din Cupa României și FCSB din play-off-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a comentat stilul caracteristic al lui Dan Petrescu de a-și lăuda adversarele înaintea meciului direct. „Așa a obișnuit. Cu presiunea pe care o pune asupra propriei echipe absolut în toate aparițiile indiferent că vorbim despre flash-interviul de după partidă. Atunci când echipa câștigă 3-0 ne spune că ‘ce adversar foarte bun am întâlnit’. Îmi aduc aminte că înaintea unui meci cu Sănătatea Cluj prin Cupa României de juca patronul. Ni i-a spoit pe ăia, ni i-a vopsit de am avut impresia că joacă în cupele europene cu vreo echipă din Italia. 

VEZI VIDEO MAI JOS

Asta e stilul lui Dan Petrescu. Nu mă mai surprinde. Altceva m-a surprins după ultimele două jocuri din campionat. Când spune despre cei patru fundași centrali înainte de convocările la echipele naționale că sunt foarte slabi. Imediat în următorul meci după ce se reia campionatul spune despre cei cinci jucători care au intrat în teren, despre rezerve. Că nu au adus nimic, că nu au CV-uri, ăia au fost penibili, slabi. A fost momentul în care m-am gândit că într-adevăr presiunea este foarte mare pe Dan Petrescu”, a analizat Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu s-ar putea confrunta cu probleme la nivelul vestiarului: „Nu este un tip comunicativ”

Robert Niță și Marian Aliuță sunt de aceeași părere și precizează că cel mai probabil la CFR Cluj există probleme la nivelul vestiarului. Cel din urmă consideră că prin atitudinea pe care a arătat-o la ultimele ieșiri publice, Dan Petrescu își pregătește terenul pentru ratarea titlului.

„Cred că sunt probleme și la nivelul vestiarului și din punctul meu de vedere șansele Farului au crescut pentru a câștiga campionatul. Dan Petrescu nu este un obișnuit al conferințelor de presă. El vine din obligație. Nu este un tip comunicativ, să vorbească. Cu atât mai puțin de a spune din viața echipei. Nu l-am auzit până de curând să fie atât de vehement împotriva propriilor jucători. Nu mai e o strategie a lui de a-i motiva. Spune de conducere. Ce condiții se oferă. Au plecat 10 jucători. Cred că acolo sunt probleme și la nivelul vestiarelor”, a spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

„Probleme au fost mereu, dar el a știut să gestioneze foarte bine pentru că asta e strategia lui. Să lucreze sub presiune cu jucătorii și cu celelalte echipe. În momentul de față el simte că poate pierde campionatul, poate termina pe locul 3. Farul și FCSB au luat o opțiune serioasă pentru campionat, iar bătălia va fi între ei. El se maschează puțin și dă vina pe jucători.

Din punctul meu de vedere își pregătește terenul pentru un insucces. E un strateg. El a fost șef acolo, el a decis. Simte în momentul de față cu nu mai are o șansă atât de mare de a lua campionatul. Am văzut și meciul de la Craiova. Acel egal. Imediat s-a scuzat: ‘O să vedeți că aici nimeni nu va câștiga’. Nu seamănă un meci cu altul. FCSB de câte ori s-a dus acolo a câștigat”, a mai spus Marian Aliuță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, cel mai mare buget de salarii din România

În anul 2022, CFR Cluj a avut un buget de salarii de 11 milioane de euro, aproape dublu față de FCSB (6,75 milioane de euro). Pe de altă parte, liderul Farul s-a clasat ultima dintre echipele din play-off când vine vorba despre bugetul de salarii (4,7 milioane de euro). Universitatea Craiova se află pe locul 2 (6,95 milioane de euro). Vivi Răchită a pus în balanță cifrele și a precizat că declarațiile lui Dan Petrescu din fața presei influențează vestiarul

„Cifrele vorbesc. 11 milioane de euro, buget anual de salarii, CFR Cluj. Echipa de pe primul loc, Farul, mai puțin de jumătate. Jucătorii lui Petrescu sunt plătiți dublu față de cei ai lui Hagi și Hagi este primul loc.

Mă uitam la jucătorii de la Farul. Larie și Alibec au fost la CFR Cluj. I-a luat Hagi și cu ei este pe primul loc. Pe Petrescu îl cunoaștem, dar n-avem ce să-i spunem. Are cinci campionate câștigate. Este un antrenor foarte bun. Are el această strategie de a ridica în slăvi echipa adversă.

El este conștient că ceea ce spune în conferințele de presă se răsfrânge asupra vestiarului. Jucătorii sunt atenționați. Sunt probleme și în vestiar pentru că are un lot numeros. Unii dintre jucători joacă, alții nu. Jucători plătiți cu 10-15.000 de euro”, au fost cuvintele lui Vivi Răchită.

„El întotdeauna este în dificultate”

Dan Chilom consideră că strategia de care Dan Petrescu se folosește în actuala stagiune nu este o noutate. Specialistul FANATIK SUPERLIGA îl numește pe antrenorul celor de la CFR Cluj „bolnav de performanță”.

„Am învățat să nu cad în capcana pe care o întinde Dan Petrescu de fiecare dată când se apropie play-off-ul. Cred că nu ar trebui să ne ducem după fenta lui Petrescu. În fiecare an a inventat ceva în așa fel încât să ia presiunea din vestiar să o mute în altă parte. Să încerce să se plângă, să spună ce greu îi merge lui, cât de multe probleme are la CFR Cluj, ce buni sunt adversarii cu care joacă.

El întotdeauna este în dificultate. Este aceeași strategie pe care o regăsim în fiecare an atât în campionat, cât și în cupele europene. Cu siguranță, el niciun moment nu a renunțat pentru că este bolnav de a face performanță. A ajuns să-și contabilizeze și meciurile amicale vă dați seama la ce nivel competitiv a ajuns. Ceea ce este un lucru bun. El intră într-un rol. Se dezbracă de treningul de antrenor și își ia costumul de actor. El este total diferit în fața presei față de cum este în fața jucătorilor de la CFR Cluj și nu numai”, a mărturisit Dan Chilom.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT