Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. „E Steaua pusă la colț?” Șeful fotbalului de la CSA a spus ce crede, în direct la Fanatik SuperLiga, după ce „Legea Dîncu” a făcut valuri. Video

Andrei Cian, managerul secției de fotbal de la Steaua, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre lupta pentru promovare încă din acest sezon.
20.04.2023 | 11:31
Exclusiv E Steaua pusa la colt Seful fotbalului de la CSA a spus ce crede in direct la Fanatik SuperLiga dupa ce Legea Dincu a facut valuri Video
Andrei Cian a vorbit despre reacții împotriva Stelei după propunerea de a modifica Legea Sportului. Sursă foto Sportpictures.eu Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Steaua a revenit pe primul loc în Liga 2 după victoria cu Dinamo, scor 2-0, și speră la promovarea în SuperLiga încă de la finalul acestui sezon. Pentru ca meritul sportiv să îi fie respectat ar fi nevoie de o clarificare în Legea Sportului, astfel încât cluburile de drept public să nu mai fie interzise în primul eșalon.

Steaua ar putea obține promovarea în SuperLiga pentru sezonul 2023-2024 în cazul în care inițiativa legislativă a lui Vasile Dîncu va avea succes

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a inițiat un proiect de modificare a Legii Sportului prin care cluburile de drept public să fie recunoscute ca fiind cluburi profesioniste. În cazul în care acest lucru se va întâmpla până la startul ediției viitoare, Steaua ar putea juca în SuperLiga încă din sezonul 2023-2024.

ADVERTISEMENT

Practic, inițiativa prevede ca, printre alții, toți sportivii de la CSA Steaua, CS Dinamo, CSM București și CS Rapid să poată obține statut de profesionist. În condițiile în care aceste cluburi dau medaliați la Jocurile Olimpice și la diverse competiții europene și mondiale.

Salutată inclusiv de președintele lui CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa, inițiativa legislativă a fost aspru criticată de o parte din media. S-a vorbit despre o lege cu dedicație pentru Steaua, dar și despre faptul că UEFA ar interzice cluburile departamentale. Informație contrazisă de Ionuț Lupescu, fost oficial UEFA, care a explicat că forul european nu are o asemenea restricție.

ADVERTISEMENT

Andrei Cian, despre modificările în Legea Sportului propuse de Vasile Dîncu: “Va fi greu să se rezolve într-un timp care ne-ar ajuta”

Andrei Cian a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre atacurile împotriva Stelei lansate de o parte din media. Oficialul roș-albaștrilor spune că liderul din Liga 2 trebuie să aștepte ca inițiativa legislativă să își urmeze cursul firesc, fără să țină cont de criticile care vin din exterior.

VEZI VIDEO MAI JOS

“Este o lege care urmează cursul firesc al lucrurilor, să ajungă în Parlament sau în comisiile Parlamentului și acolo se vor urma pașii care trebuie. Lucrurile trebuiesc rezolvate acolo. Mingea nu mai este la noi în curte. Va fi greu să se rezolve foarte curând această problemă, sau într-un timp care ne-ar ajuta pe noi.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să lăsăm lucrurile să se desfășoare într-un mod normal și natural și în funcție de ce se rezolvă vom vedea și noi ce pași vom avea de urmat în continuare. Opinii sunt și pro și contra. Bineînțeles că există și aceste opinii contrare care sunt mult mai mult băgate în seamă.

Andrei Cian spune că Steaua trebuie să ignore criticile venite din partea unei părți din media: “Trebuie să ne vedem de ce avem noi de făcut”

Asta este situația, noi trebuie să ne vedem de ce avem noi de făcut. Și să lăsăm lucrurile să meargă de la sine. Dacă aplecăm urechea la orice critică nu am mai putea să ne facem treaba. Și criticile fac parte din acest joc. Înțeleg acest lucru, vin din sport. Cu respect și o liniște din partea noastră lucrurile pot să decurgă normal”, a declarat Andrei Cian la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

 

ADVERTISEMENT