Sport

Exclusiv. “E un ‘crack’, cum spun spaniolii”. Hagi e convins că are un “diamant” la Farul: “E foarte sus, de la nimic!” Video

Gheorghe Hagi a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre noul star al echipei, Adrian Mazilu. "Regele" susţine că atacantul are calităţi native excepţionale, cu un progres fulminant.
13.04.2023 | 20:48
Exclusiv E un crack cum spun spaniolii Hagi e convins ca are un diamant la Farul E foarte sus de la nimic Video
Exclusiv. "E un 'crack', cum spun spaniolii". Hagi e convins că are un "diamant" la Farul: "E foarte sus, de la nimic!" Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mazilu este unul dinte cei mai buni jucători din SuperLiga. Atacantul în vârstă de 17 ani a fost promovat în acest sezon în prima echipă a Farului Constanţa şi impactul a fost imediat, devenind un jucător de neînlocuit.

“E un ‘crack’, cum spun spaniolii”. Hagi e convins că are un “diamant” la Farul: “E foarte sus, de la nimic!”

Gheorghe Hagi a vorbit despre noua “perlă” de la Farul Constanţa la emisiunea FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanoici. Tehnicianul liderului spune că Mazilu este un “crack”, vorbă folosită de spaniol în cazul unui jucător de mare valoare, fotbalistul având şi calităţi native excepţionale:

ADVERTISEMENT

“O să fie greu să îi ţinem. Mazilu a trecut de la nimic la foarte sus, aşa cum a făcut-o şi Tavi Popescu. Sunt jucători tineri, jucători foarte buni care trebuie să înveţe, să se dezvolte, să fie deschişi.

În primul rând la ritmul jocului, la gândire, mişcare şi tehnică. Apoi, trebuie să înveţe şi partea defensivă pentru că în fotbalul modern trebuie să ştii şi să te aperi. Ambele faze trebuie să le ştii foarte bine. 

ADVERTISEMENT

A debutat la 17 ani pentru că s-a dezvoltat fizic puţin mai târziu. Este un crack, cum o zic spaniolii”

Trebuie să fii un jucător de tranziţie. nu tiki-taka, ci tic-tac, cum zic eu. De la negativ la pozitiv să treacă foarte repede. Mazilu este de mic la noi în casă. A crescut, s-a dezvoltat foarte bine. A debutat la fel cum am făcut-o şi eu.

A debutat la 17 ani pentru că s-a dezvoltat fizic puţin mai târziu. A intrat şi n-a mai ieşit. La vârsta asta poţi să intri titular şi să rămâi acolo. Este un jucător complet. Este un crack, cum o zic spaniolii.

ADVERTISEMENT

Nu este decar, este un atacant care simte golul, vede golul şi căruia îi place golul. Are calităţi fizice foarte bune. Forţă, viteză şi tehnică. Vedeţi că este puţin egoist la ultima pasă, îi place golul.

“Anul trecut la testele fizice a ieşit cel mai bun”

I s-au comunicat anumite lucruri, a dat pase de gol la ultimul meci, cu dreptul. Aşa cum mie mi-a zis nea Mircea (n.r. Mircea Lucescu) să folosesc ambele picioare, aşa i-am spus şi eu lui. Şi acum dă pasă de gol cu dreptul.

ADVERTISEMENT

Dacă va progresa în continuare aşa cum trebuie, va fi un jucător foarte competitiv. Are calităţi native, nu trebuie lucrate. Ele se pot dezvolta uşor-uşor. Anul trecut la testele fizice a ieşit cel mai bun. 

La toate testele pe care le-am dat, a fost primul. Depinde dacă pleacă în vară sau nu. Nu ştim ce se va întâmpla mâine. O să evaluăm ofertele, să vedem dacă sunt bune pentru jucător. Noi lucrăm pentru jucător.

Nu suntem vreodată în postura în care să refuzăm. Dacă este o ofertă bună pentru jucător, discutăm cu conducerea şi luăm decizia cu toţii împreună, inclusiv cu jucătorul”, a spus Gheorghe Hagi la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT