Sport

Tribunalul Ilfov a respins cererea Academicii Clinceni de a intra în insolvență! Pericol de faliment dacă nu este admis apelul. Foto

Insolvența a devenit un lucru obișnuit la cluburile din Liga 1, iar acum Academica Clinceni a depus actele pentru această procedură deoarece are datorii foarte mari.
18.11.2021 | 21:21
Tribunalul Ilfov a respins cererea Academicii Clinceni de a intra in insolventa Pericol de faliment daca nu este admis apelul Foto
Tribunalul Ilfov a respins cererea Academicii Clinceni de a intra în inslovență! Dacă nu câștigă la apel, clubul falimentează. Foto. Sursă foto: academicaclinceni.ro
ADVERTISEMENT
18-11-2021
19:23

Tribunalul Ilfov a respins cererea Academicii Clinceni de a intra în inslovență

Tribunalul Ilfov a respins cererea Academicii Clinceni de a intra în insolvență, iar problemele se adâncesc în ceea ce privește echipa pregătită de Ionuț Chirilă.

Dacă Academica Clinceni nu va câștiga nici la apelul pe care îl va face, atunci echipa va intra în faliment, reprezentând o adevărată lovitură de imagine pentru Liga 1, în condițiile în care în sezonul trecut, ilfovenii jucau în play-off, fiind marea surpriză a campionatului.

Decizia Tribunalului Ilfov. Sursă foto: digisport.ro
Decizia Tribunalului Ilfov. Sursă foto: digisport.ro

Ilfovenii au fost învinși de UTA Arad în ultima etapă, scor 0-3, și sunt pe ultimul loc în clasament, cu doar 3 puncte acumulate în 13 etape.

După acest eșec, antrenorul Ionuț Chirilă a avut o ieșire nervoasă la adresa portaurlui Ștefan Dobre pe care îl face vinovat de golurile încasate.

ADVERTISEMENT

Insolvență pentru încă un club din Liga 1

Dar problemele nu sunt numai de natură sportivă la Academica Clinceni. Cu spectrul retrogradării din Liga 1 și cu datorii către jucători, oficialii clubului ilfovean au cerut intrarea în insolvență.

Cererea a fost înregistrată marți, 26 octombrie, la Tribunalul Ilfov și urmează să fie aprobată de judecător. Interesant este faptul că marți era ultima zi în care formația care în sezonul precedent evolua în play-off avea termen pentru a-și achita datoria de 6.000 de euro către mijlocașul Adrian Popa.

ADVERTISEMENT

club Liga 1 insolvență

În urmă cu o săptămână, Academica Clinceni a scăpat la limită de depunctare. Clubul a achitat cu câteva ore înainte de termenul-limită datoria de aproximativ 15.000 de euro către Eugeniu Cebotaru, jucător aflat acum la Petrolul Ploiești.

Primarul din Clinceni anunța insolvența

Primarul din Voluntari, Adrian Budeanu, vorbea nu cu mult timp în urmă despre posibilitatea ca Academica să intre în insolvență și dezvăluia că jucătorii nu și-au mai primit salariile de patru luni.

ADVERTISEMENT

”Clubul trece prin momente grele. Da, jucătorii sunt neplătiți din iunie. Sunt restanțe pe iulie, august, septembrie și octombrie. Jucătorii își pot depune memorii să rămână liberi. Momentan, niciunul nu și-a depus.

S-au făcut demersuri pentru intrarea în insolvență, dar nimic concret. Dosarul este pregătit, da. S-au făcut eforturi în vară pentru a atrage oameni de afaceri, sponsori, chiar asociați și nu am găsit pe nimeni interesat de Clinceni. Argumentele sunt clare – e o comună mică, nu aveți putere financiară, plus că nu aveți tradiție, nu aveți istorie”, a declarat Budeanu săptămâna trecută la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Clinceniul a refuzat împrumutul a 8 jucători de la FCSB

Edilul din Clinceni a povestit că situația clubului ar fi putut fi mult mai bună în acest moment dacă în vară s-ar fi acceptat propunerea celor de la FCSB de a trimite la Academica sub formă de împrumut opt tineri jucători, iar salariile acestora ar fi fost în continuare plătite de ”roș-albaștri”.

”S-au strâns datorii foarte mari. Clubul a trăit numai din drepturile TV, iar un club din Liga 1 nu poate rezista doar din asta. În rest, ne-am bazat foarte puțin pe sponsori, în jur de 200.000 de euro, foarte puțin pentru o echipă de Liga 1. Noi am plătit jucătorii pe campionatul care a trecut.

Am avut o discuție cu cei de la FCSB și doreau să ne împrumute opt jucători. La un moment dat, cei din club au mers pe ideea să avem jucătorii noștri, să ne bazăm pe ei. Total greșit, trebuia să ne bazăm pe cei de la FCSB, am fi avut o șansă de redresare cu jucători împrumutați un an”, a mai spus Budeanu.

ADVERTISEMENT