Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Mihai Stoichiță a “dat din casă”. Câți jucători români născuți în străinătate monitorizează FRF. Video

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că sunt 376 de jucători români din străinătate monitorizaţi permanent de Federaţie.
13.04.2023 | 23:07
Exclusiv Mihai Stoichita a dat din casa Cati jucatori romani nascuti in strainatate monitorizeaza FRF Video
Mihai Stoichiţă, în tribunele arenei din Giuleşti la România - Muntenegru 0-3. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a început perfect campania de calificare la Euro 2024, cu victorii împotriva Andorrei şi Belarusului. Obiectivul lui Edi Iordănescu este calificarea la turneul final, însă una dintre marile probleme la toate loturile naţionale este procesul de selecţie.

Mihai Stoichiță a “dat din casă”. Câți jucători român născuți în străinătate monitorizează FRF

FRF se confruntă cu acuze din partea jucătorilor, antrenorilor sau a altor factori de faptul că selecţia nu se face pe valoare ci pe alte criterii. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă demontează aceste acuzaţii.

ADVERTISEMENT

Oficialul a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că sunt 376 de jucători din străinătate eligibili pentru naţionala României monitorizaţi, de la nivelul U-15 până la U-19. În plus, Stoichiţă le cere părinţilor care vor să acuze un selecţioner să facă o sesizare scrisă şi semnată, iar în secunda doi va fi demarată o anchetă:

“Sunt 376 de jucători români din străinătate eligibili de la U-15 până la U-19. Asta nu înseamnă că îi excludem pe jucătorii din ţară. Ei sunt monitorizaţi permanent de Federaţie, pentru toate cele 5 locuri, de la U-15 la U-19.

ADVERTISEMENT

Un lot are 23 de jucători, îţi dai seama ce concurenţă este? Nu poţi să faci lotul doar cu jucători din străinătate. Vă aduc lista să vedeţi că nu ne ferim. Este munca noastră, a tuturor. Eu la bârfă nu aplec urechea.

VEZI VIDEO MAI JOS

“Le-am cerut să îmi scrie pe hârtie, să semneze şi în acel moment eu îl suspend pe acel antrenor şi declanşez ancheta”

Au venit la mine părinţi şi mi-au spus. Iar eu le-am cerut să îmi scrie pe hârtie, să semneze şi în acel moment eu îl suspend pe acel antrenor şi declanşez ancheta. Dar asumaţi-vă şi voi o răspundere. 

ADVERTISEMENT

Nu numai eu, că îl dau afară pe vorbe, dar şi ei. Dacă vă dă în judecată X sau Y, antrenorul pe care îl acuzaţi, atunci să suferiţi şi dumneavoastră dacă nu spuneţi adevărul. Nu poate fi doar o parte. 

Nu au mai venit niciodată la mine înapoi. Au fost părinţi, dar după aia nu a mai apărut, când le-am spus să scrie şi să semneze. Avem ofiţer de integritate…”, a spus Mihai Stoichiţă la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!