Sport

Exclusiv. Mitică Dragomir nu e dat pe spate de noii șefi de la Dinamo. „Dacă veneau moldovenii ăia, abia atunci Dinamo se bătea cu Varga și Gigi Becali!”. Video

Dumitru Dragomir nu a fost impresionat de prima apariție publică a noilor acționari de la Dinamo și nu crede că „roș-albii” vor reveni curând în prim-planul fotbalului românesc.
07.03.2023 | 17:33
Exclusiv Mitica Dragomir nu e dat pe spate de noii sefi de la Dinamo Daca veneau moldovenii aia abia atunci Dinamo se batea cu Varga si Gigi Becali Video
Dumitru Dragomir nu e convins că noii acționari vor face treabă bună la Dinamo. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo și-a schimbat radical structura acționariatului după ce Dorin Șerdean și-a cedat pachetul majoritar către societatea „Red & White”, informație pe care FANATIK v-a anunțat-o în exclusivitate la momentul respectiv. Acum, la mai bine de zece zile de la tranzacție, noii patroni ai clubului „alb-roșu” au fost prezentați în cadrul unei conferințe de presă.

Dumitru Dragomir nu are încredere în noii patroni de la Dinamo: „Doar dacă veneau frații Dedeman se puteau bate cu Gigi Becali sau Neluțu Varga”

Dinamo are planuri mărețe odată cu schimbarea patronatului, așteptările fanilor sunt foarte mari acum, însă Dumitru Dragomir e sceptic în ceea ce privește viitorul clubului „alb-roșu”. Fostul președinte al LPF nu e convins că noii acționari îi pot reda clubului strălucirea de odinioară, pentru că la prima vedere nu par dispuși să investească sume de ordinul milioanelor de euro.

ADVERTISEMENT

„Avocatul Nicolescu este un tip deștept. Pe ceilalți nu-i cunosc, dar pe el îl știu. Nu cred că au bani. Bani are fondul, dar nu e fondul lor. Ei încearcă să facă o chestie, așa cred, nu că am auzit… Vor să forțeze Dinamo să îl listeze la bursă. Dacă Dinamo ar avea zece mii de cumpărători de acțiuni, se administrează singură, fără probleme.

Dar sub zece mii… Și exclus galeria. Exclus suporterii. Nu au ce să caute în conducerea clubului. Păi vine unu să te înjure că a dat zece lei pe o acțiune? Ce dracu, domnule?

ADVERTISEMENT

Conduce ăla care dă bani mai mulți. Ce, conduce un colectiv la fotbal? Suporterii sunt de respectat ce fac, dar nu să conducă. În nicio Adunare Generală, în niciun Consiliu de Admistrațșie nu-i primeam. Dar banii îi primeam. De unde să se priceapă ei? Arta conducerii, băi fratele meu, nu e ceea ce se vede. Ce-i în spatele cortinei contează cel mai mult. Nu mă refer la bani negri sau chestii de genul ăsta”, a spus Dumitru Dragomir la emisiunea „Profețiile lui Mitică”.

VEZI VIDEO MAI JOS

A continuat apoi, spunând că singurii oameni care s-ar putea bate de la egal la egal cu Gigi Becali sau Neluțu Varga sunt frații Adrian și Dragoș Pavăl, patronii Dedeman.

ADVERTISEMENT

„Nu-i văd să bage 10-12 milioane de euro în Dinamo. Dacă veneau frații ăia moldoveni, Dedeman, și luau Dinamo, atunci credeam că Dinamo vine pe turnantă puternic și se bătea cu Neluțu Varga și cu Gigi Becali. Sau Badea, că el are bani mulți.

La Cluj e o grupare foarte serioasă, nu numai pe sport. Au făcut săli de sport, au făcut stadioane, acolo e Grupul de la Cluj care e puternic și politic, și financiar. Și culmea e că le place sportul. Și sunt băieți deștepți, au luat oamenii politici în deplasare. Îl felicit pe Varga pentru cum a procedat. Băi, nebunilor, asta e cea mai mare artă, să atragi politicieni… Că numai ăștia pot să schimbe.

ADVERTISEMENT

Dacă veneau frații Dedeman sau Cataramă la Dinamo… Sunt câțiva oameni… Așa, sunt sceptic. Domnule, trebuie să vină unul care să piardă zece milioane de euro pe an. Eu vorbesc despre sport în mod serios, eu nu fac glume. Astea sunt glume. Ei se pricep la fotbal, Nicolescu ăsta e dat naibii, dar toți consumă. Acolo toți consumă”,  a mai spus Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir știe cum Dinamo poate redeveni ce a fost: „Bagi bani mulți și aduci jucători de valoare!”

Fostul președinte al LPF spune că doar cu o investiție de cîteva milioane de euro în jucători de mare valoare poate redeveni Dinamo o forță în fotbalul românesc. Ceea ce noiii acționari ai clubului nu par dispuși să facă deocamdată.

„Trebuie să cumperi jucători în primul rând. Patru, cinci, șase… Ia să dea publicității politica lor. O strategie… Măi, strategia e una singură în toată omenirea. Banul! Bagi banul! Nu poți să ai performanță fără bani. Și cu bani poți să nu ai performanțe. Uitați-vă la Newcastle. Ce bani pot să aibă și nu le iese. Uitați-vă la Chelsea ce bani au băgat.

Băi fratele meu, trebuie să ai o inteligență nemaipomenită să poți să aduci patru-cinci jucători, care să aibă chimia și să conlucreze toți. Uite și la PSG. În momentul când bagi toți trei tehnici și nu aleargă niciunul dintre ei, sau aleargă unul și ceilalți se uită, nu apare performanța.

Dacă nu bagă bani în jucători, nu fac nimic. Nu le văd un viitor. Când i-o lua galeria în primire, se sperie și pleacă. Așa cum și pe Șucu… Merge echipa deocamdată, dar stai să cadă de pe la locul 6 în jos vreodată. Calea ferată e îngustă. Acum e bine.

Iar suporterii nu-i liniștești decât cu performanță. Eu am fost conducător de club peste 20 de ani. Și la Ligă și Federație încă 20 de ani. Cu suporterii trebuie să te comporți de o corectitudine ieșită din comun. Și să ai performanță. Poți să te comporți corect, să le dai și o ciocolată. Mânâncă ciocolata și te spoiesc pe față când nu ai rezultate.

Le e frică de suporteri. Suporterii lui Dinamo sunt mulți și unii dintre ei  chiar se pricep la fotbal. Iar alții sunt nerăbdători, vor performanță”, a mai spus Dumitru Dragomir în discuția față în față cu Horia Ivanovici de la emisiunea „Profețiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT