Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Pe ce saci de bani stă „cocoțat” Adrian Mititelu. „Credeți-mă că știu” Câte zeci de milioane de euro a băgat până acum în fotbal. Video exclusiv

Adrian Mititelu Jr. a vorbit despre sacrificiile enorme pe care le-a făcut tatăl său pentru FC U Craiova 1948. Sume uriașe investite și terenurile de 100 de milioane de euro.
03.03.2023 | 15:01
Exclusiv Pe ce saci de bani sta cocotat Adrian Mititelu Credetima ca stiu Cate zeci de milioane de euro a bagat pana acum in fotbal Video exclusiv
Aproape 50 de milioane de euro a pierdut familia Mititelu în 18 ani de când a intrat în fotbal. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. a fost invitatul special al emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar fiul omului de afaceri a făcut super dezvăluiri.

Adrian Mititelu Jr. vorbește despre sumele uriașe investite de tatăl său: „Peste 100 milioane de euro”

Adrian Mititelu Jr. îi asigură pe suporterii olteni că familia sa are puterea să ofere un buget consistent la echipă, care să îi ajute să se bată la titlu în SuperLiga: „Eu știu ce gândește el, îți dai seama, că îl cunosc. Odată cu situația asta pandemică, și cu războiul acesta din Ucraina.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Acum observ că este o mare problemă și cu Moldova, Doamne ferește să se întâmple ceva și acolo, pentru că deja devenim un stat tampon aici și o să fie și mai rău și o să ne plece investitorii din țară”, a dezvăluit viitorul conducător al clubului, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Toate așteptările familiei sale erau că vor intra mai mulți bani în conturi, însă lipsa lichidităților nu este o problemă, Adrian Mititelu fiind unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Oltenia: „N-am încasat cum ne așteptam, pentru că au fost mici ezitări din partea unor trusturi imobiliare, unor retaileri. Nu avem foarte mult cash, însă tatăl meu are foarte multe proprietăți în orașul Craiova, care obiectiv vorbind înseamnă peste 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Are în jur de 40 și ceva de hectare de teren intravilan, în cea mai bună locație din Oltenia, fără să exagerez. Deci el poate să obțină lichidități imediat. Însă a făcut deja sacrificii foarte mari pentru echipa de fotbal și sperăm ca într-o zi să încasăm și noi niște bani, nu?”.

Mititelu Jr. speră că va veni ziua când FC U Craiova 1948 va reuși să vândă jucători pe sume importante, la fel ca rivala din oraș: „Totuși, poate ne calificăm într-o cupă europeană, poate vindem vreun jucător ca CS U Craiova cu 8-9 milioane de euro, cum l-a vândut pe Mitriță. Deci așteptăm vremuri mai bune, însă nu ne facem griji din punctul acesta de vedere. Nu avem cash zeci de milioane de euro. Poate Gigi Becali, domnul Șucu. Avem jucători foarte vandabili”. 

ADVERTISEMENT

Suma amețitoare băgată în fotbal de Adrian Mititelu: „Dezvoltai toată Craiova cu banii ăia. Aproape 50 de milioane de euro!”

Fiul lui Adrian Mititelu a dezvăluit sumele incredibile investitite la FC U Craiova în 18 ani de când omul de afaceri e în fotbal: „Îți fac un calcul simplu. Din 2005, de când a preluat el echipa de la Dinel Staicu, până în 2011 la dezafiliere, am cheltuit după un audit undeva la 21 de milioane de euro. Iar din 2017 până în prezent, cu tot ce s-a investit în baza sportivă, undeva la 17 milioane de euro. Spre 40 de milioane de euro, bani din buzunar! 

Gândește-te că dezvoltai toată Craiova cu banii ăia. Câți bani făceai din 40 de milioane de euro. Deci îți dai seama câți bani a pierdut pe lângă! Și nu-ți mai spun câte terenuri le-a vândut la un preț așa, mai derizoriu, pentru a obține cât mai repede bani când aveam momente de criză la echipă sau avea nevoie de cash urgent”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr.: „Dorel Stoica încasa 400.000 de euro pe an! Craiova a oferit întotdeauna salarii foarte mari”

Dacă luăm în calcul și acest lucru, suma cheltuită ajunge la o cifră amețitoare: „Deci dacă ne raportăm la cât a lăsat el la negocieri pentru a avea lichidități mai repede, se ridică poate la aproape 50 de milioane de euro!”.

Și bugetul de salarii este însă unul pe măsură: „Poate lumea când aude sumele astea se miră, însă Craiova a fost întotdeauna o echipă care a oferit salarii foarte mari. Dorel Stoica încasa 400.000 de euro pe an!”. 

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT