Sport

Exclusiv. Prima reacţie a lui Eugen Voicu, noul patron al lui Dinamo: ”Să fie într-un ceas bun!”

Dinamo pare să fi scăpat de negura falimentului după ce clubul a fost preluat de un gigant financiar, iar FANATIK a stat de vorbă cu Eugen Voicu, noul patron al ”câinilor”.
24.02.2023 | 17:13
Exclusiv Prima reactie a lui Eugen Voicu noul patron al lui Dinamo Sa fie intrun ceas bun
Gheorghe Manole este unul dintre milionarii pe care noii acționari de la Dinamo vor să-l coopteze. Sursă foto: Colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, la finalul săptămânii trecute, Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo contra unei sume de 500.000 de euro.

Ce spune noul patron al lui Dinamo, Eugen Voicu, despre investițiile viitoare

După ce a dezvăluit că Dinamo va avea noi acționari, FANATIK a obținut prima reacție din partea noului patron al clubului din Ștefan cel Mare. Este vorba de Eugen Voicu, acționar majoritar la fondul de investiții Certinvest, grup care va aduce o sumă importantă de bani în conturile clubului.

ADVERTISEMENT

Eugen Voicu, acţionar şi fondator al Certinvest, nu a dorit să ofere mai multe detalii despre tranzacția prin care va ajunge în fruntea clubului Dinamo, dar a dezvăluit că își dorește ca lucrurile să se schimbe în bine la gruparea ”roș-albă”.

Domnule Voicu, în primul rând, felicitări! Este vestea anului pentru toți suporterii dinamoviști! Care e prima impresie în calitate de nou patron la Dinamo? Sau preferaţi acționar majoritar?

ADVERTISEMENT

– Aș vrea să evităm o abordare de genul ăsta cu patron la Dinamo… În ceea ce privește comunicarea, vom anunța în cadru oficial, nu vrea să dau mai multe detalii. Deocamdată, pot să vă spun că am citit pe site-ul dumneavoastră cum că vor curge banii la Dinamo… Aș dori să rămânem într-un cadru mult mai rezervat.

În ce sens? Adică sumele sunt prea mari?

– Mari, da! Așteptați comunicatul nostru de presă.

Ok, nu s-au semnat actele, dar palma a fost bătută. Iar pentru niște oameni de afaceri de calibrul dumneavoastră palma bătută face mai mult decât un contract.

ADVERTISEMENT

– Prefer să nu dezvoltăm până la comunicarea oficială, vă rog.

OK. Puteţi transmite un prim mesaj pentru fanii lui Dinamo, chiar dacă actele nu au fost încă semnate?

– Ce să spun… Sper să fie cu totul altfel în viitorul apropiat.

Adică mai bine pentru Dinamo, nu?!

– (zâmbind) Să fie într-un ceas bun!

Cine se va mai implica în salvarea de la faliment a clubului Dinamo

Afacerea a fost realizată și cu sprijinul lui Nicolae Badea, un mare dinamovist, care i-a pus în legătură pe cei de la Red & White cu Dorin Șerdean. Totul este pus la punct în cele mai mici amănunte, actele au fost deja redactate și se așteaptă doar semnarea lor. Cel mai probabil evenimentul va avea loc luni, 27 februarie, în ziua meciului cu Unirea Constanța.

ADVERTISEMENT

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean, este un SRL (o societate cu răspundere limitată) care va fi transformată într-o societate pe acțiuni. Printre acționarii Red&White vor intra doi „uriași” din punct de vedere financiar: fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One.

Dar nu vor fi singurii oameni cu bani care se vor alătura Red&White. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, în firma Red&White va deține acțiuni și Vladimir Cohn, un mare dinamovist cu o avere de câteva sute de milioane de euro, un miliardar cu afaceri în domeniul energiei și unul în domeniul viticol. Totul pentru salvarea lui Dinamo de la faliment.

Cine este Eugen Voicu, noul patron de la Dinamo

Certinvest este unul dintre cele mai puternice fonduri de investiții care activează pe piața din România. Cu o vechime de peste 30 de ani, a fost fondată de Eugen Voicu și derulează afaceri anuale de miliarde de euro.

Interesant este faptul că Eugen Voicu, despre care se poate spune că a devenit noul patron de la Dinamo, nu e recunoscut ca un mare dinamovist și nici măcar ca un microbist înflăcărat. Ba, chiar se poate spune despre el că nu are nicio treabă cu fotbalul. Și atunci, de ce a cumpărat Dinamo?

Sursele FANATIK spun că a privit totul ca o investiție de mare viitor, flerul de afacerist versat spunându-i că ar putea da o lovitură prin cumpărarea clubului. Cu o strategie bine pusă la punct, clubul Dinamo ar putea fi transformat într-o afacere foarte profitabilă. Modelul urmat este, în principal, cel britanic, unde fonduri de investiții cumpără cluburi de tradiție și le  folosesc drept vehicule de business.

De destinele clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare se va ocupa în continuare de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura la comandă și Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte la Rapid și investitor alături de Victor Angelescu, atunci când giuleștenii au renăscut și au plecat la un nou drum din Liga 5.

ADVERTISEMENT