Sport

Exclusiv. Reacția FRF după amendarea lui Gigi Becali pentru pariuri: “Am colaborat cu UEFA în acest caz”

FRF a oferit prima reacție după amenda de 30.000 de euro primită de Gigi Becali de la UEFA pentru declarațiile legate de pariuri.
03.03.2024 | 00:08
Exclusiv Reactia FRF dupa amendarea lui Gigi Becali pentru pariuri Am colaborat cu UEFA in acest caz
FRF a oferit o primă reacție cu privire la sancțiunea financiară primită de Gigi Becali din partea UEFA. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal (FRF) a oferit o primă reacție cu privire la amendarea lui Gigi Becali de către UEFA. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că forul cu sediul la Nyon l-a sancționat pe patronul de la FCSB cu o amendă de 30.000 de euro

Exclusiv. Reacția FRF după amendarea lui Gigi Becali pentru pariuri

Gigi Becali a fost amendat pentru că, în vara anului trecut, înaintea meciului retur dintre Nordsjaelland și FCSB, patronul „roș-albaștrilor” a declarat că a pariat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale în play-off-ul UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a oferită o primă reacție în exclusivitate pentru FANATIK. Oficialii de la Casa Fotbalului au comunicat că UEFA a fost cea care a deschis procedura disciplinară și care a aplicat sancțiunea.

În schimb, Federația Română de Fotbal a colaborat cu UEFA pe durata procedurii. Comisia de Disciplină Control și Etică a UEFA a luat decizia de a-l sancționa dur pe Gigi Becali după derapajul din vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

“UEFA a deschis procedura disciplinară și a aplicat sancțiunea. Am colaborat cu UEFA în acest caz”

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, Federația Română de Fotbal nu a primit o informare oficială cu privire la sancțiunea UEFA. Fiind vorba despre un meci dintr-o competiție intercluburi la nivel european, UEFA a deschis procedura disciplinară și același for a aplicat și sancțiunea.

FRF a colaborat cu inspectorii disciplinari UEFA pe parcursul procedurii. Prin urmare, nu se impune ca FRF să deschidă o procedură disciplinară suplimentară”, se arată în răspunsul FRF pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

FCSB și Nordsjaelland au remizat, scor 0-0 pe Ghencea, în prima manșă a „dublei” din turul al 3-lea preliminar al UEFA Conference League. Între cele două meciuri, Gigi Becali declara că a pariat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale în play-off-ul pentru grupe. Nordsjaelland a învins în Danemarca, scor 2-0, și a mers mai departe.

Declarația pentru care Gigi Becali a fost amendat de UEFA: „Mi-a zis cineva că iau de 7 ori mai mult”

Gigi Becali a povestit că a pariat 20.000 de euro pe victoria FCSB-ului în partida din Danemarca. Patronul liderului din SuperLiga a pariat la pauza meciului, la scorul de 0-0. „Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000.

ADVERTISEMENT

Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit.

Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu. Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă”, declara Gigi Becali, la Prosport Live.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,02 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FCSB - Petrolul