Sport

Oficial. Universitatea Craiova a anunțat despărțirea de Laurențiu Reghecampf! FANATIK a avut dreptate. Prima reacție a antrenorului. Update exclusiv

Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Rotaru s-au întâlnit duminică seara la Craiova pentru a semna rezilierea cu Universitatea. Clubul din Bănie a anunțat oficial despărțirea de tehnician.
12.06.2022 | 17:40
Oficial Universitatea Craiova a anuntat despartirea de Laurentiu Reghecampf FANATIK a avut dreptate Prima reactie a antrenorului Update exclusiv
Mihai Rotaru şi Laurenţiu Reghecampf. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
12-06-2022
18:43

Prima reacție a lui Reghecampf după despărțirea de U Craiova

Laurențiu Reghecampf a oferit o primă reacție după ce s-a despărțit oficial de Universitatea Craiova. Antrenorul în vârstă de 46 de ani a mărturisit că viziunea sa nu se mai potrivea cu cea avută de conducerea oltenilor.

„Ei mergeau în dreapta, eu mergeam în stânga, şi decât să avem discuţii contradictorii, am decis că să ne despărţim este mult mai bine, e lucrul cel mai important. Am făcut programul de cantonament, am făcut programul de antrenamente, am făcut absolut tot.

Eu cu Mihai (n.r. – Rotaru) nu am avut niciodată discuţii contradictorii, ştiu foarte bine cum trebuie să pui problema atunci când vorbeşti cu un patron, nu spun ‘vreau aia’. Doar pot să cer, prin intermediul managerului sau a preşedintelui sau direct la patron, pot să spun că mă gândesc că ar fi bine să aducem jucători pe anumite poziţii pentru a fi mai puternici, să fim undeva la nivelul celor două echipe care au fost în faţa noastră, FCSB şi CFR.

Cum văd eu lucrurile, trebuie făcut ceva spre bine pentru a avea la anul o şansă mai mare decât ai avut anul acesta. Anul acesta am intrat în play-off cu foarte puţine şanse, după care şansele s-au schimbat, mai mult sau mai puţin, pentru că a fost o diferenţă foarte mare de puncte.

Rezultatele sunt cele pe care le vedeţi, locul trei înseamnă că lotul nostru este de locul trei, dacă aveam un lot mai puternic decât cele două, cu siguranţă eram mai sus. Am avut şi meciuri mai bune, dar am avut şi meciuri în care aveam nevoie de un jucător să decidă meciul, iar pe parcursul campionatului se vede valorea lotului”, a declarat Laurențiu Reghecampf, la Orange Sport.

12-06-2022
17:38

Laurențiu Reghecampf și U Craiova s-au despărțit oficial

Universitatea Craiova a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Laurențiu Reghecampf nu va mai fi antrenorul alb-albaștrilor, și a anunțat oficial despărțirea de antrenorul în vârstă de 46 de ani.

„Clubul Universitatea Craiova și antrenorul Laurențiu Reghecampf au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim lui Laurențiu Reghecampf pentru tot ceea ce a realizat la Știința și îi dorim mult succes mai departe”, a scris Universitatea Craiova, pe Facebook.

Saga plecării lui Laurenţiu Reghecampf de la Universitatea Craiova se poate încheia duminică seara. Tehnicianul se întâlneşte cu patronul Mihai Rotaru, pentru a discuta termenii despărţirii.

Rotaru şi Reghe se văd la Craiova pentru a semna rezilierea cu Universitatea!

Din informaţiile FANATIK, Laurenţiu Reghecampf nu mai vrea să rămână la echipă după tot ceea ce se s-a întâmplat în ultima perioadă şi nici patronul Mihai Rotaru nu mai vrea să îl păstreze pe tehnician.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Reghe are o clauză de reziliere de 300.000 de euro şi cele două părţi se vor întâlni să discute termenii rezilierii. Antrenorul nu vrea să plece fără să primească despăgubiri, în timp ce patronul Universităţii nu vrea să îi plătească toţi banii din clauză, astfel că cei doi vor încerca să ajungă la un consens.

FANATIK a aflat că şi cei din staff-ul lui Laurenţiu Reghecampf: Viorel Dinu, Cristinel Ţermure (secunzi), Florin Tene (antrenor cu portarii) şi Bogdan Merişanu (preparator fizic) sunt în drum spre Craiova, pentru rezilierea contractelor.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea cu Mihai Rotaru se face în regim de urgență, pentru că luni dimineață este programată reunirea lotului la Universitatea Craiova. Iar oltenii pleacă marți în cantonamentul din Austria. Este în interesul tuturor părților ca lucrurile să fie clare în cel mai scurt timp.

Antrenorul şi patronul Craiovei s-au întâlnit şi la Bucureşti, la un restaurant din Herăstrău! Declaraţia publică a lui Cârţu a agitat apele

În urmă cu câteva zile, FANATIK a scris despre întâlnirea dintre Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Rotaru de la un restaurant de lux din Herăstrău. Atunci, cei doi au ajuns la un gentleman agreement privind rezilierea contractului.

ADVERTISEMENT

Doar că, o declaraţie a preşedintelui Sorin Cârţu a agitat apele în Oltenia şi l-a înfuriat pe Laurenţiu Reghecampf, care dorea să se despartă de Universitatea fără scandal:

“Nu comentez. Nici nu infirm, nici nu confirm. Vedem, aștept ziua de luni. Luni este reunirea echipei. Eu știu dacă îl văd acolo sau nu, dar nu comentez așa ceva. Este antrenor sub contract, ce să comentez eu despre Reghe? Nu discut așa ceva”, a spus Sorin Cârţu la Digisport.

ADVERTISEMENT

Reghe: ”Dacă domnul Cârțu a declarat că știe că ne vedem luni, eu îl asigur că ne vedem luni, la antrenament”

Ulterior, Laurenţiu Reghecampf a reacţionat şi a spus că dacă Sorin Cârţu îşi doreşte să îl vadă luni la reunire, lăsând să se înţeleagă că nu va renunţa la clauza de reziliere:

”Dacă domnul Cârțu a declarat că știe că ne vedem luni, eu îl asigur că ne vedem luni, la antrenament. În caz contrar, clubul mă poate demite pe mine dacă îmi plătește clauza de reziliere și nu am niciun fel de problemă ca luni să nu mă prezint la antrenament”, a spus Reghecampf conform Prosport.

Rădoi, Ciobotariu sau Isăilă, printre posibilii înlocuitori

Laurenţiu Reghecampf mai are un an de contract cu Universitatea Craiova. Oltenii au ratat principalele obiective în acest sezon, însă au reuşit să se califice în preliminariile Conference League, după victoria cu 2-0 în faţa celor de la FC Botoşani.

Din informaţiile FANATIK, posibilii înlocuitori ai lui Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova sunt: Mirel Rădoi, Liviu Ciobotariu sau Daniel Isăilă.

  • 300.000 de euro este clauza de reziliere a lui Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova
  • 46 de ani are Laurenţiu Reghecampf

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT