Fotbal intern

U Craiova l-a prezentat oficial pe Ian Coll! Al treilea preparator fizic pentru Papură. Fanatik confirmat

25.01.2021 | 13:18
U Craiova la prezentat oficial pe Ian Coll Al treilea preparator fizic pentru Papura Fanatik confirmat
ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru continuă investițiile la Universitatea Craiova. Deși la capitolul transferuri, echipa nu a bifat nicio venire deocamdată, oltenii lucrează la consolidarea staff-ului tehnic condus de Corneliu Papură. 

UPDATE, 25 ianuarie, ora 13:18 / Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Ian Coll s-a alăturat staff-ului tehnic al lui Corneliu Papură. Scoţianul va deveni al treilea prepartor fizic al Universităţii Craiova şi a fost prezentat oficial.

ADVERTISEMENT

“Ian Coll se alătură, începând de astăzi, staffului tehnic al Universității Craiova. Preparatorul fizic scoțian are o experiență mare în acest domeniu, activând în trecut ca Head of Sport Science la Ludogorets Razgrad și Celtic. Ian s-a ocupat de pregătirea fizică a unor jucători precum Patrice Evra, Virgil van Dijk, Scott Brown, Scott Sinclair și Victor Wanyama. Bun venit și mult succes!”, au anunţat oficialii lui U Craiova pe contul oficial de Facebook al clubului.


ŞTIRE INIŢIALĂ: 14 ianuarie

FANATIK a aflat că oficialii clubului vor să construiască un întreg departament fizio la club și pentru asta l-au convins pe scoțianul Ian Coll, ultima dată preparator fizic la Ludogoreț, să se alăture echipei.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, Ian Coll s-a înțeles cu oficialii echipei din Bănie și urmează să ajungă la Craiova. Scoțianul s-a înțeles la doar câteva zile după ce U Craiova l-a convins și pe Rui Santos, ultima dată preparator fizic la Reading, să vină în Bănie.

U Craiova, acord cu un scoțian de la Ludogoreț! Ian Coll, recomandat de românii de la echipă

FANATIK a prezentat în exclusivitate imagini cu Rui Santos în tribunele stadionului “Ion Oblemenco” la meciul dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe, încheiat la egalitate, scor 0-0, în prima etapă din 2021.

ADVERTISEMENT

Însă, cine este Ian Coll, new-entry-ul de la Universitatea Craiova? În vârstă de 40 de ani, scoțianul a fost recomandat Universității Craiova de românii de la Ludogoreț, alături de care a colaborat la între 2018 și 2020.

Coll are o experiență vastă în fotbal. Între 2009 și 2016 el a fost în staff-ul lui Celtic, acolo unde a ocupat mai multe funcții. La început a fost membru al departamentului de știință sportivă la tineret, apoi a fost promovat la echipa mare. Între 2015 și 2016 a fost șeful acestui departament la campioana Scoției.

ADVERTISEMENT
Ian Coll, Ludogoreț

Coll a fost 7 ani la Celtic și în ultimii doi ani a fost la Ludogoreț!

În luna noiembrie a anului 2016 a devenit directorul ATP Sport Science Ltd, companie care acordă consultanță științifică în domeniul sportului pentru jucătorii de fotbal și oferă suport pentru știința sportului pentru mai multe discipline.

În aprilie 2018, Ian Coll s-a alăturat staff-ului celor de la Ludogoreț unde a activat până acum. Din ianuarie 2021, scoțianul a venit la Universitatea Craiova, echipă care vrea să își construiască unul dintre cele mai puternice departamente de pregătire fizică din țară.

Rui Santos, preparator fizic adus de la Reading! A lucrat mai întâi la baschet

Iar pentru asta l-au adus și pe Rui Santos, de la Reading. Preparatorul fizic lusitan l-a avut și pe George Pușcaș la pregătire, el fiind șeful departamentului la echipa din Championship. Santos și-a început cariera la baschet.

Între 2014 și 2017 a fost la Clube Desportivo da Povoa, iar între 2016 și 2018 a colaborat și cu echipa de baschet de la Porto. În 2015 a început colaborarea cu cei de la Rio Ave, unde a fost șeful departamentului fizio în ultimele 7 luni. În ultimii doi ani, Rui Santos a fost la Reading. Rui Santos este deja la Criaova și marți, pe 12 ianuarie, a fost în tribunele stadionului Ion Oblemenco pentru meciul din prima etapă din 2021, la remiza cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 0-0.

Rui Santos, în tribunele meciului U Craiova – Sepsi

Cornel Blejan rămâne la Universitatea Craiova! E la echipă de la începutul proiectului

Venirea celor doi preparatori fizici nu este sinonimă cu demiterea actualilor preparatori. Cornel Blejan va rămâne în cadrul echipei. Blejan, care împlinește astăzi 37 de ani, se află la Universitatea Craiova încă de la începutul proiectului, din 2013.

Patronul Mihai Rotaru a dat semnale încă din finalul anului trecut după meciurile cu FCSB și CFR Cluj că echipa are carențe din punct de vedere fizic spunând însă că este mulțumit de munca pe care o face Blejan la club.

Rotaru, nemulțumit în finalul anului 2020 de pregătire: “Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estinările noastre”

„Nu este adevărat că nu sunt mulțumit de preparatorul fizic. Cred în el, pentru că este un profesionist 100%. Nu suntem o echipă care să ne batem pe pressing sus. Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute.

Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estinările noastre. E îmbucurător că putem crește“, a spus patronul Craiovei în finalul lunii decembrie. Acum, a trecut la fapte și a adus doi preparatori fizici la echipă.

Cornel Blejan

Corneliu Papură rămâne antrenor principal! Craiova are o armată de preparatori fizici

Antrenor principal la Universitatea Craiova rămâne Corneliu Papură, însă conducerea clubului a făcut eforturi și a adus specialiști pe partea de pregătire fizică pentru a-l ajuta pe antrenorul principal în aceste sezon.

Astfel, Universitatea Craiova are în acest moment numai puțin de 3 oameni care se ocupă de pregătirea fizică a echipei: Cornel Blejan, Ian Coll și Rui Santos.

Permutări au avut loc și la echipa a doua. Mugur Gușatu este noul antrenor de la Universitatea Craiova 2, care evoluează în Liga III. El îi va avea secunzi pe Bogdan Vrăjitoarea, iar antrenor cu portarii va fi Emilian Dolha.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – U Craiova: 1,95 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: