Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. „Uitați, domnul Talpan! E dedicație pentru ei”. Se schimbă Legea Sportului pentru CSA Steaua!? Analiză în direct la Fanatik SuperLiga Video

Vivi Răchită a vorbit despre noua inițiativă de modificare a Legii Sportului înaintată de Vasile Dîncu. Fostul jucător al Stelei cere intervenția UEFA și FIFA
13.04.2023 | 11:58
Exclusiv Uitati domnul Talpan E dedicatie pentru ei Se schimba Legea Sportului pentru CSA Steaua Analiza in direct la Fanatik SuperLiga Video
Exclusiv. Uitați, domnul Talpan! E dedicație pentru ei. Se schimbă Legea Sportului pentru CSA Steaua! Analiză în direct la Fanatik SuperLiga Video
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București ar putea avea în sfârșit dreptul să promoveze! Vasile Dîncu a înaintat în Parlament un proiect de lege prin care să se modifice Legea Sportului, iar „militarii” să poată promova.

Dezbateri la Fanatik SuperLiga cu privire la proiectul de lege inițiat de Vasile Dâncu, fostul ministru al Apărării

Ioana Cosma, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, a abordat subiectul momentului în fotbalul românesc: „Propunere legislativă făcută de Vasile Dîncu pentru modificarea Legii Sportului. Dacă se produce această modificare, le-ar permite celor de la CSA să promoveze de anul viitor”.

ADVERTISEMENT

VIDEO AICI 

Vivi Răchită cere însă o atenție deoseobită cu privire la acest proiect de lege: „Sunt curios care va fi reacția FIFA și UEFA, pentru că se știa că nu permite cluburilor departamentale să joace în competițiile europene. Își face și ministerul de Interne o echipă, să joace și CS Dinamo în Liga Campionilor. La handbal se poate. Legislația europeană, pentru că cea internă n-ar permite. Federația Română de Handbal nu are o ligă profesionistă, așa cum are FRF”.

Robert Niță dă și mai multe detalii despre modul în care autoritățile locale se implică în handbal: „De aceea implicarea administrației locale este mult mai mare la handbal. La Bistrița sunt jucătoare vicecampioane europene, jucătoare venite de la Gyor, Buducnost, care câștigă spre 10.000 de euro la o echipă dintr-un oraș micuț, unde fotbalul aproape că nu există cu o echipă de liga a treia.

ADVERTISEMENT

Încearcă să promoveze cu ajutorul Consiliului Județean și al primăriei. Același lucru la Buzău, Brăila, Constanța sau Vâlcea. Legislația permite. La fotbal nu. Decât să plătească utilitățile și anumite lucruri. Nu poți să plătești salarii din ceea ce îți dă primăria.

Mai avem CSM București, Rapid. În handbal sunt mult mai multe exemple”. Jurnalista Ioana Cosma a venit apoi cu o întrebare retorică: „Și nu înțeleg atunci acest lucru. Dacă la handbal se permite, de ce nu și la fotbal?!”.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită, mesaj pentru Florin Talpan: „Sunt de partea dumnevoastră. Eu cred că CSA va putea promova”

Vivi Răchită l-a „înțepat” pe juristul Florin Talpan„Și eu sunt un fel de Talpan, dar de partea binelui. Deci uitați, domnul Talpan: sunt de partea dumneavoastră. Eu cred că CSA Steaua prin această modificare va putea promova. Din păcate nu anul ăsta. Deci meritul sportiv va fi anulat de către Legea 69/2000, care cu aceste modificări se poate ca la anul să vă bateți pentru promovarea în Liga 1 cu drepturi depline”.

Fostul jucător al Stelei e de părere că LPF și FRF trebuie să trateze cu atenție acest subiect: „Eu aștept o reacție a FRF, a UEFA, dacă toate lucrurile sunt în regulă. Am văzut expunerea de motive pentru această modificare. Mi-a plăcut că au spus că oamenii trebuie să facă sport și că s-a vorbit despre eficientizarea arenelor sportive deja construite. Adică sunt arene pe care se pot juca meciuri de Champions League și n-avem echipe care să le folosească. Și în Belgia, sunt echipe care sunt ajutate de comunitățile locale pentru că sunt un brand al celor oameni”.

ADVERTISEMENT

Ioana Cosma e de părere că implicarea autoritățile locale trebuie să fie însă limitată: „Și mie mi se pare normal să se întâmple asta, dar aș prefera să se întâmple pe partea de logistică. Adică să îi dai stadion să joace, să-i plătești utilitățile, să te duci în zona asta. Poate să construiești academie pentru copii. Dar parcă n-aș plăti salariul lui Robert Niță din banii publici. Fă rost din bani privați”.

Vivi Răchită: „Haideți să n-o dăm după cireș. Este pentru CSA Steaua”

Vivi Răchită îi avertizează însă pe cei de la CSA Steaua București că Gigi Becali nu va sta cu mâinile în sân dacă echipa Armatei se va asocia cu un privat: „Legea 69 este cu dedicație. Haideți să n-o dăm după cireș. Este pentru CSA Steaua. Am văzut că a fost acea întâlnire între fostele glorii și caută și avocați. Este foarte greu și tuturor le este frică de ceea ce va face Gigi Becali atunci când CSA Steaua se va asocia cu un privat. Va fi exact problema care a fost în 2003, când Gigi s-a asociat cu ministerul și acum i se cer 37 de milioane de euro.

Gigi o să spună: ‘Păi, stai puțin! Tu, club, de ce dai marca Steaua unui privat? Să plătească și ăla trei milioane de euro pe an ca să o folosească!’. Deci cam aici este problema. Cât a fost ministru, domnul Dâncu n-a făcut mai nimic. Uite că acum ca parlamentar a inițiat un proiect de lege împreună cu alți doi colegi, care va fi analizat în procedură de urgență și apoi să fie promulgat de Iohannis și publicat în Monitorul Oficial”. 

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri. Poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT