News

Explozie înfiorătoare într-o fabrică de artificii din Turcia! Doi morți și zeci de răniți. Video

03.07.2020 | 16:10
Explozie infioratoare intro fabrica de artificii din Turcia Doi morti si zeci de raniti Video
ADVERTISEMENT

O explozie înfiorătoare a avut loc într-o fabrică de artificii din Turcia! Cel puțin doi oameni și-au pierdut viața în urma deflagrației.

Alte 73 de persoane au fost rănite și au ajuns de urgență la spital. Autoritățile spun că între 150 şi 200 de angajaţi se aflau acolo în momentul în care s-a petrecut incidentul.

ADVERTISEMENT

De altfel, explozia, una pe care serviciile de urgenţă din Turcia au numit-o drept un ”accident industrial”, s-a produs în cursul dimineţii în oraşul Hendek, în nord-vestul țării.

Deflagrație impresionantă într-o uzină de artificii din Turcia

Conform primelor informații, o imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer. În tot acest timp, se auzeau de la câțiva kilometri bubuielile din interiorul uzinei.

ADVERTISEMENT

De altfel, mai mulți martori spun că suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri. Speriați, unii dintre localnici au ieșit din case fiind ferm convinși că este vorba despre un cutremur.

Din păcate, intervenţia echipajelor de urgenţă este complicată de exploziile care continuă să aibă loc. Chiar și preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a arătat interesat de situație.

ADVERTISEMENT

Șeful statului nu a stat o clipă pe gânduri și a trimis trei miniştri la faţa locului. Oficialii au anunțat că au misiunea de a-l ține la curent non stop pe Erdogan.

”Până în prezent, am transportat 41 de răniţi la spital. Mulţumesc lui Allah că nu sunt decese”, anunța la doar câteva zeci de minute pe Twitter guvernatorul provinciei Sakarya (nord-vest), în care se află fabrica, Oktay Kaldirim.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: