News

Explozie la o fabrică de rachete din Ankara. Cinci angajați și-au pierdut viața

Cinci persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara, a anunțat sâmbătă Ministerul turc al Apărării
10.06.2023 | 12:23
Explozie la o fabrica de rachete din Ankara Cinci angajati siau pierdut viata
Cinci angajați și-au pierdut viața în urma exploziei la fabrica de rachete. Sursa foto: NTV
ADVERTISEMENT

Explozia a avut loc în jurul orei 8:45 în incinta companiei de stat Mechanical and Chemical Industry Corporation, aflată la periferia capitalei Ankara. Cinci angajați, prinși sub dărâmături, și-au pierdut viața.

Explozie la o fabrică de rachete din Ankara

În urma unei explozii, un incendiu a izbucnit în fabrica de rachete și explozibili a Industriei de Mașini și Produse Chimice din Ankara, iar cinci muncitori au murit sub dărâmături, potrivit Ministerului turc al Apărării.

ADVERTISEMENT

Fumul s-a ridicat după sunetul exploziei de la fabrica de rachete și explozibili MKE din districtul Elmadağ din Ankara. La fabrică au fost trimiși pompieri și ambulanțe. Cinci muncitori care se aflau sub dărâmături au murit, în ciuda eforturilor de salvare, transmite presa turcă.

Fabrica funcționează pentru a satisface nevoile de rachete și explozibili ale Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne. Autoritățile au demarat o anchetă judiciară și administrativă pentru a afla cauza exploziei.

ADVERTISEMENT

Mai multe ambulanțe și mașini de pompieri au fost trimise în zonă. Ferestrele magazinelor și ale caselor din zonele învecinate au fost spulberate de forța exploziei, a relatat postul de televiziune turc NTV. Membrii familiilor s-au grăbit să ajungă la complex pentru a primi vești despre cei dragi, a precizat postul de televiziune.

Autoritățile vorbesc de un accident

Guvernatorul Ankarei, Vasip Șahin, și ministrul adjunct al Apărării Naționale, Alpaslan Kavaklıoğlu, au făcut sâmbătă declarații după ce au inspectat fabrica în care s-a produs explozia, potrivit postului NTV.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul Șahin a declarat că explozia a avut loc în secțiunea de preparare a bazelor de dinamită din fabrică, și că din primele cercetări explozia s-a produs ca urmare a unei reacții chimice într-un corp de clădire care nu a afectat întreaga fabrică de rachete și explozibili.

”Din păcate, cinci dintre muncitorii noștri care lucrau acolo au decedat. Procurorii noștri examinează problema. Au fost cinci muncitori, toți au fost uciși. Nimeni nu se mai află sub dărâmături, nu există răniți. După primele evaluări, colegii noștri au convingerea că este vorba de rezultatul unei reacții chimice, iar procurorii au demarat propria anchetă”, a declarat guvernatorul Ankarei.

ADVERTISEMENT

“Aceasta este instalația noastră de producție de explozibili. Locul în care s-a produs explozia este o clădire foarte mică. Când ne-am uităm la înregistrările făcute de camerele de luat vederi, nu am văzut nimic extraordinar până în momentul exploziei. Angajații își desfășurau activitățile normal. Explozia s-a produs brusc. Aceasta este o fabrică în care se lucrează în permanență, nu este un loc în care pot lucra oameni fără experiență”, a declarat și adjunctul ministrului turc al apărării, pentru postul NTV.

ADVERTISEMENT
Tags: