News

Factură la curent de 739.000 lei la un apartament nelocuit de 20 de ani, din Cugir. Consum halucinant: aproape 1 milion de kWh

Un român a primit o factură la curent de 739.000 lei, deși apartamentul este nelocuit de zeci de ani.
03.09.2021 | 08:08
Factura la curent de 739000 lei la un apartament nelocuit de 20 de ani din Cugir Consum halucinant aproape 1 milion de kWh
ADVERTISEMENT

Un bărbat din județul Alba este cel care a primit această factură imensă, în ciuda faptului că în apartamentul respectiv nu locuiește nicio persoană de mai bine de 20 de ani.

Factură la curent de 739.000 lei la un apartament nelocuit

Este vorba, mai exact, despre un apartament din Cugir, iar perioada de facturare este 28 mai – 27 iunie 2021, iar consumul ajunge la 999.995 kWh.

ADVERTISEMENT

Informațiile au fost făcute publice de alba24.ro, iar acestea vin în contextul în care tot mai mulți români se plâng de faptul că au facturi foarte mari la curentul electric.

Conform clientului, în acest caz situația s-a rezolvat după ce a fost făcută o reclamație. Factura a fost stornată, iar bărbatul nu a mai trebuit să plătească suma halucinantă de 739.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Românii cu venituri mici pot beneficia de compensarea facturilor

Ministrul energiei vrea ca facturile românilor cu venituri medii sau consum mediu să fie compensate pentru această iarnă, mai precis pentru perioada 1 noiembrie 2021 și 31 martie 2021.

“Pe lângă compensarea consumatorilor vulnerabili, vrem să compensăm consumatorii până la venitul mediu sau consumului mediu şi vrem să compensăm în totalitate această iarnă, care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie”, a precizat Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Este vorba, mai precis, despre compensarea unui procent din factura la energie electrică.

“Dacă vorbim de compensare la nivelul venitului mediu vorbim de un procent pentru toţi cei care au un venit mediu în România, iar dacă vorbim de compensare în funcţie de consumul mediu, vorbim de un număr de kWh din factură”, a mai precizat ministrul.

De asemenea, ministrul a fost întrebat și ce ar face dacă ar fi în situația românilor care se trezesc cu facturi imense la energia electrică. Virgil Popescu a precizat că el nu ar plăti factura și ar vorbi cu furnizorul despre posibila greșeală.

ADVERTISEMENT

El nu crede că românii pot rămâne fără curent electric dacă nu plătesc factura, chiar dacă ea este greșită. Mai departe, românii pot face plângere la ANRE și ANPC.

 “Eu nu aş plăti-o, aş sesiza furnizorul, nu cred că riscă să rămână fără curent dacă este o factură greşită. Dacă nu rezolvă cu furnizorul, să facă plângere la ANRE şi ANPC”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT