Sport

Faimosul Mark Clattenburg, laude pentru Istvan Kovacs după prestația de la Manchester City – Real Madrid 4-3: „A fost o dovadă de arbitraj extraordinar!”

Mark Clattenburg, fostul mare arbitru englez, l-a lăudat pe Istvan Kovacs pentru prestația exemplară de la partida Manchester City - Real Madrid, 4-3, din turul semifinalelor Ligii Campionilor.
27.04.2022 | 18:50
Faimosul Mark Clattenburg laude pentru Istvan Kovacs dupa prestatia de la Manchester City  Real Madrid 43 A fost o dovada de arbitraj extraordinar
Președintele FRF Răzvan Burleanu s-a lăudat cu prestația lui Istvan Kovacs de la partida Manchester City - Real Madrid, 4-3, din turul semifinalelor Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a avut o prestație extraordinară la primul său meci din semifinalele UCL, astfel că laudele pentru arbitrul român nu au întârziat să apară.

Faimosul Mark Clattenburg, laude pentru Istvan Kovacs după prestația de la Manchester City – Real Madrid 4-3

Mark Clattenburg a apreciat deciziile luate de Istvan Kovacs în Manchester City – Real Madrid, dar și pregătirea fizică a arbitrului din Carei.

ADVERTISEMENT

„Aceasta a fost o dovadă de arbitraj extraordinar din partea lui Istvan Kovacs. Zinchenko a fost împiedicat clar și ar fi fost atât de ușor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a așteptat și acțiunea s-a încheiat cu golul superb al lui Bernardo Silva.

Pregătirea fizică a lui Kovacs și luarea deciziilor au fost cele mai bune pe care le-am văzut la un arbitru de multă vreme”, a declarat Mark Clattenburg, pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Totodată, Clattenburg spune că Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, ar fi trebuit să-i mulțumească lui Kovacs pentru faptul că a lăsat avantaj, pentru echipa sa, la faza încheiată cu golul superb al lui Bernardo Silva.

„Pep Guardiola a primit un cartonaș galben, reacționând urât și urlând la arbitru. El ar fi trebuit să-i mulțumească după reușita lui Silva”, a mai spus Mark Clattenburg.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu: „Arbitrajul lui Istvan Kovacs a fost impecabil!”

Istvan Kovacs a primit laude inclusiv din România. Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru FIFA, a catalogat prestația lui Kovacs drept una impecabilă.

„Arbitrajul lui Istvan Kovacs a fost impecabil. Dar n-am înțeles un lucru: a dat niște minute de prelungire și a mai ținut meciul după minutele alea. Nu este o greșeală, este o problemă de finețe.

ADVERTISEMENT

Michel Vautrot, nume mare în arbitraj, ne spunea la un curs UEFA: «Băieți, s-a făcut minutul 90, conduce o echipă cu trei, patru la zero, dați prelungiri cinci minute, șapte, câte vreți voi… Dar dacă scorul e strâns, nu vă mai forțați norocul cu minutele alea de prelungiri!».

Asta ar trebui să-i spună cineva și lui Kovacs, dar n-are cine să-i spună «Măi, băiatule, ai dat trei minute de prelungiri, gata, măi, nu mai trece peste ele. Gata, ai terminat, punct».

Arbitrajul lui Kovacs, o mai spun o dată, a fost impecabil. Îmi pare rău că i-au dat semifinală fiindcă cine arbitrează semifinală nu mai poate arbitra finala. Dar cred că semifinala asta, după cum a arbitrat-o, nu poate să nu-l ducă într-o finală anul viitor”, a declarat Ion Crăciunescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT