News

Familia Regală repatriază osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Când are loc reînhumarea

Osemintele Principelui Regent Nicolae al României vor fi repatriate. Ceremonia de reînhumare va avea loc la Curtea de Argeş
24.03.2024 | 17:33
Familia Regala repatriaza osemintele Principelui Regent Nicolae al Romaniei Cand are loc reinhumarea
Principele Regent Nicolae a României a murit în Spania după patru decenii de exil Sursa foto: Agence de presse Mondial Photo-Presse via Wikipedia
ADVERTISEMENT

Decizia de repatriere a osemintelor Principelui Regent Nicolae al României a fost anunțată pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Familia Regală repatriază osemintele Principelui Regent Nicolae al României

Ceremonia de reînhumare va avea loc loc vineri, 29 martie 2024, la Curtea de Argeş, se mai arată în anunțul care detaliază hotărârea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

ADVERTISEMENT

”Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României.

Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

ADVERTISEMENT

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00.

Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.

ADVERTISEMENT

Biroul de Presă va face public programul ceremoniei de reînhumare în ziua de 27 martie 2024”, a transmis Familia Regală a României.

Principele Nicolae al României (n. 5/18 august 1903, Sinaia, Prahova, România – d. 9 iulie 1978, Madrid, Noua Castilie⁠, Spania) a fost cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria, fratele mai mic al Regelui Carol al II-lea și unchi al Regelui Mihai I al României.

ADVERTISEMENT

Principele Nicolae a jucat un rol politic activ între anii 1927 – 1930, când a făcut parte din Consiliul de Regență care conducea țara în numele Regelui minor Mihai I.

În decursul anilor 1930 s-a căsătorit cu Ioana Doletti, o femeie de statut social necorespunzător, ceea ce a creat un conflict cu Carol al II-lea, care a condus în cele din urmă la exilarea sa din România. A murit la vârsta de 74 de ani, după patru decenii de exil.

ADVERTISEMENT