Sport

Familia susține că Octavian Popescu este dărâmat după ce a fost scos din primul ”11” la FCSB: ”Este o povară prea mare”

Octavian Popescu trece printr-o perioadă nefastă la FCSB, și-a pierdut locul de titular, iar unchiul său susține că jucătorul de 19 ani este cu moralul la pământ.
11.10.2022 | 12:35
Familia sustine ca Octavian Popescu este daramat dupa ce a fost scos din primul 11 la FCSB Este o povara prea mare
Octavian Popescu trece printr-o perioadă nefastă la FCSB, și-a pierdut locul de titular, iar unchiul său susține că jucătorul de 19 ani este cu moralul la pământ. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Evoluțiile modeste ale fotbalistului l-au făcut pe patronul Gigi Becali să afirme că l-a scos de la inimă și i-a cerut antrenorului Nicolae Dică să nu-l mai folosească în primul ”11”.

Scos dintre titularii de la FCSB, Octavian Popescu trece prin momente dificile

Situația ingrată în care se află Octavian Popescu la FCSB l-a făcut pe unchiul său, fost fotbalist la Universitatea Craiova, să-i ia apărarea și să menționeze faptul că vedeta ”roș-albaștrilor” nu se simte deloc confortabil în acest moment.

ADVERTISEMENT

”L-am ajutat cu sfaturi, l-am susținut și mi-am dorit foarte mult ca din familia noastră un copil să ajungă și să calce pe urme în fotbalul de performanță. Am jucat cu cei mai mari fotbaliști ai țării, cu Hagi, cu Dobrin, cu Ilie Balaci. Pentru mine este un lucru extraordinar.

Îmi doresc și de la Tavi să guste din înalta performanță a fotbalului. Tavi traversează o perioadă mai grea, după o scurtă perioadă foarte frumoasă. Nu poate să se simtă confortabil în situația asta, a ajuns rezervă și joacă zece minute pe final.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu el zilele trecute, este abătut, debusolat, dezorientat. Dar mi-a zis că se pregătește foarte bine la antrenamente și încearcă să revină acolo unde a fost acum ceva timp în urmă”, a declarat unchiul jucătorului, pe care îl cheamă tot Octavian Popescu, la Pro Arena.

Acuzații că i s-a schimbat poziția în teren

Fostul fotbalist al Universității Craiova consideră că s-a greșit în momentul în care nepotului său i s-a schimbat postul și de acolo i se trag toate problemele. După ce în stagiunea trecută a jucat aripă stânga, Tavi Popescu a fost trecut în centru în actuala stagiune pentru a i se face loc lui Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

”Nu se lasă, nu cred, dar sunt probleme. Sunt situații în care ajungi la asemenea vorbe, dar nu are cum să se lase de fotbal. Eu l-am încurajat și sper să ajungă cât mai repede la naționala mare.

El a spus că a fost schimbat de pe postul unde se simțea cel mai bine, avea niște repere și a fost schimbat. Evoluțiile lui mai slabe au lăsat loc de discuții distructive. Lucrurile s-au degradat și s-a ajuns în această situație. Tavi are niște calități care nu mulți jucători le au în fotbalul acesta.

ADVERTISEMENT

El acuză faptul că a fost schimbat de pe postul ăla atunci când se simțea mai bine. El putea să fie lăsat acolo și încurajat. El ar putea deveni un fotbalist de top și nu ajutăm la susținerea și ridicarea lui. I-am zis că el e singurul care se poate ridica de jos. El este de salvat. Pare mai optimist din discuțiile lui față de viitor”, a declarat unchiul fotbalistului.

Tavi Popescu se află într-un blocaj mental

Acesta consideră că Octavian Popescu nu va fi afectat dacă patronul Gigi Becali și antrenorul Nicolae Dică vor decide să-i ia banderola de căpitan și consideră că jucătorul se află într-un blocaj mental.

”E un blocaj, știu perfect ce înseamnă o ieșire din fotbal, ce înseamnă un blocaj. Nu mai ai curaj, nu mai încerci ce făceai înainte, nu îți mai iese. Când ești pe val îți iese un lucru și când nu vrei să îți iasă.

Nu cred că îl afectează că rămâne fără banderolă. Dar totuși este o povară destul de mare să fii căpitan la o vârstă atât de fragedă. Din moment ce-i dai banderola, i-o iei… cred că-l afectează.

Este un gest… Îi dai banderola, după o iei. Probabil că poate o merită altcineva, un jucător care să tragă echipa după el, un jucător matur, cu experiență”, a afirmat unchiul lui Tavi Popescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,50 este cota pentru „x2” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT