Sport

Fanatik a aflat „centralul” trimis de Kyros Vassaras la Universitatea Craiova – Rapid. Arbitru de Champions League pentru derby-ul din Bănie. Exclusiv

Kyros Vassaras va trimite la derby-ul Universitatea Craiova - Rapid București un arbitru FIFA, delegat în grupele Champions League din acest sezon.
15.04.2023 | 11:07
Fanatik a aflat centralul trimis de Kyros Vassaras la Universitatea Craiova  Rapid Arbitru de Champions League pentru derbyul din Banie Exclusiv
Fanatik a aflat „centralul” trimis de Kyros Vassaras la Universitatea Craiova - Rapid. Arbitru de Champions League pentru derby-ul din Bănie. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – Rapid București este programat duminică, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”. FANATIK a aflat că Radu Petrescu este alegerea Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru confruntarea din Duminica Paștelui.

Kyros Vassaras îl trimite pe Radu Petrescu la derby-ul Universitatea Craiova – Rapid. „Centralul” român a arbitrat un meci de Champions League în acest sezon

Universitatea Craiova și Rapid București vin după înfrângeri usturătoare cu Farul Constanța, respectiv Sepsi OSK. Oltenii speră să câștige cele trei puncte în joc și să se apropie de FCSB în clasamentul din SuperLiga, ocupanta locului trei cu 34 de puncte.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de importanța derby-ului crucial pentru ambele formații, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să trimită un „central” cu ecuson FIFA la derby-ul din Bănie. Din informațiile FANATIK, Radu Petrescu va arbitra confruntarea dintre Universitatea Craiova și Rapid București.

În etapa trecută din SuperLiga a arbitrat partida CFR Cluj – FCSB, scor 1-1, iar în urmă cu aproximativ trei săptămâni l-a făcut pe Cristiano Ronaldo să aștepte validarea golului. Radu Petrescu a condus de la centru meciuri din toate cele trei competiții europene inter-cluburi: Champions, Europa și Conference League.

ADVERTISEMENT

Arbitru bucureștean a mai condus-o pe Universitatea Craiova de trei ori în acest sezon din SuperLiga. Radu Petrescu s-a aflat la centru în remiza cu Sepsi OSK din prima etapă a campionatului, victoria din derby-ul cu FCSB, scor 2-1, și înfrângerea rușinoasă de la FC Botoșani din 2023.

Radu Petrescu, greșeală impardonabilă în acest sezon din SuperLiga: „Centralul” nu a văzut roșu la Malcom Edjouma. Ce s-a întâmplat la ultimul meci al Universității Craiova în Bănie

„Centralul” bucureștean a devenit unul dintre cei mai contestați arbitrii din SuperLiga, din cauza unor greșeli comise de-a lungul timpului. Mai mult, Radu Petrescu și Marian Barbu au fost numiți cuplul dezastru din arbitrajul românesc, după ce niciunul dintre „cavalerii fluierului” nu a văzut cartonașul roșu la Malcom Edjouma.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul celor de la FCSB a avut o intrare brutală la Igor Armaș, iar Radu Petrescu l-a avertizat cu cartonașul galben pe mijlocașul „roș-albaștrilor”. În camera var se afla Marian Barbu, care nu i-a transmis centralului să își schimbe decizia.

„În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, e clar că Edjouma a pus în pericol integritatea fotbalistului de la Voluntari. Fault grosolan, ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu. Nu pot să înțeleg de ce nu au intervenit cei din cabina VAR.

ADVERTISEMENT

Acest duo Radu Petrescu – Marian Barbu (n.r. – arbitrul VAR) a mai avut faze clare pe care nu le-a judecat. Poate ar fi bine ca cei de la CCA să nu-i mai delege împreună. Ori sunt prieteni și își acoperă fiecare decizie”, a spus Marius Avram.

Radu Petrescu a condus de la centru derby-ul Universitatea Craiova – FCSB, scor 2-1, fiind și ultimul meci arbitrat în Bănie. Deși atacurile oficialilor „alb-albaștrilor” s-au dus către Andrea Compagno, oltenii au contestat acordarea penalty-ului „roș-albaștrilor”.

„Ei au simțit că acel fault evident pe care l-au suportat Markovic că nu a fost, dar când s-a dat penalty la faza noastră, acordat de VAR… aș propune ca această ‘barzelleta’ (n.r. – glumă, în italiană) pe care a creat-o jucătorul italian (n.r. – Andrea Compagno) să fie preluată de școala de antrenori și exemplificată la toți jucătorii, antrenorii”, spunea Sorin Cârțu.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,15 este cota pentru ”1 solist” la Universitatea Craiova – Rapid

ADVERTISEMENT