Fotbal international

Fanatik a vizitat “perla” deşertului, locul unde se poate decide soarta Germaniei la CM! Stadionul din Al-Bayt are parcuri şi fântâni arteziene, singura oază într-un peisaj arid. Foto exclusiv

Soarta Germaniei se va decide în deşert, pe stadionul din Al-Bayt. Arena ultra-modernă are parcuri şi fântâni arteziene, deşi este singura construcţie în peisajul arid.
27.11.2022 | 17:15
Fanatik a vizitat perla desertului locul unde se poate decide soarta Germaniei la CM Stadionul din AlBayt are parcuri si fantani arteziene singura oaza intrun peisaj arid Foto exclusiv
Stadionul din Al-Bayt, o oază în deşert. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Germania a început Campionatul Mondial din Qatar cu o înfrângere în faţa Japoniei, scor 1-2. Nemţii sunt sub presiune în faţa Spaniei, însă chiar dacă vor pierde şi al doilea meci, păstrează şanse de calificare.

Fanatik a vizitat “perla” deşertului, locul unde se poate decide soarta Germaniei la CM!

Confruntarea dintre Germania şi Spania se va disputa pe stadionul din Al-Bayt, duminică, de la ora 21:00. Echipa lui Hansi Flick este cu sabia deasupra capului după înfrângerea cu Japonia, scor 1-2, dar a fost ajutată de victoria celor din Costa Rica în meciul cu Japonia.

ADVERTISEMENT

Arena de peste 60.000 de locuri a fost construită la 50 de kilometri de Doha, în plin deşert. Arena este vizibilă de la mare depărtare, în condiţiile în care nu există nicio clădire vizibilă la orizont, doar un stadion de 850 de milioane de dolari construit în plin deşert.

Stadionul Al-Bayt, în depărtare. Construit în plin deşert. Sursa: Fanatik
Stadionul Al-Bayt, în depărtare. Construit în plin deşert. Sursa: Fanatik

Copaci, parcuri şi două fântâni arteziene!

Dacă peisajul în jurul arenei este unul arid, dezolant chiar, lucrurile se schimbă în jurul stadionului. În jurul arenei sunt parcuri cu iarbă naturală de un verde imaculat, gazonul tăiat aproape de perfecţiune, ba chiar şi două terenuri de antrenament cu suprafaţă de joc ideală.

ADVERTISEMENT
Zonă cu un gazon imaculat în jurul stadionului. Sursa: Fanatik
Zonă cu un gazon imaculat în jurul stadionului. Sursa: Fanatik

Pe lângă parcuri, zonă verde şi copaci, arena din Al-Bayt are şi două fântâni arteziene, asta în condiţiile în care pe acolo nu trece nicio apă, iar qatarezii sunt nevoiţi ori să importe, ori să desalinizeze apa din mare. Cu toate acestea, fântânile arteziene din jurul stadionului funcţionează non-stop, cel puţin pe parcursul turneului final.

Una dintre fântânile arteziene din Qatar. Sursa: Fanatik
Una dintre fântânile arteziene de la stadionul Al-Bayt. Sursa: Fanatik

Arena are design-ul unui uriaş cort qatarez!

Arena din Al-Bayt are designul corturilor tradiţionale din Qatar, iar în interior găsim mai multe elemente autentice ţării gazdă, precum culori sau motive specifice locului. Este şi stadionul care a deschis turneul final din Qatar, cu meciul dintre ţara gazdă şi Ecuador, scor 0-2.

ADVERTISEMENT
Stadionul Al-Bayt, construit în stilul corturilor qatareze. Sursa: Fanatik
Stadionul Al-Bayt, construit în stilul corturilor qatareze. Sursa: Fanatik

Imediat după intrarea în stadionul din Al-Bayt găsim scris pe pereţi mesajul “Mulţumesc” în foarte multe limbi, printre care şi română, chiar dacă naţionala noastră nu se află la acest turneu final, aşa cum se întâmplă de 24 de ani încoace.

Mesajul
Mesajul “Mulţumesc” în limba română pe stadionul din Al-Bayt. Sursa: Fanatik

Al-Bayt, “casa” Qatarului! Naţionala îşi va desfăşura pe acest stadion meciurile de pe teren propriu

În arabă, “Al Bayt” înseamnă “casă”, iar arena aflată la 50 de kilometri de Doha va deveni după turneul final stadionul de casă al echipei naţionale din Qatar. Asta chiar dacă stadionul din Lusail are o capacitate mai mare (80.000 de locuri) şi a costat mai mult, aproximativ 1 miliard de dolari.

ADVERTISEMENT
Interiorul arenei din Al-Bayt, la meciul dintre Croaţia şi Maroc. Sursa: Fanatik
Interiorul arenei din Al-Bayt, la meciul dintre Croaţia şi Maroc. Sursa: Fanatik

Germania este într-o situaţie delicată după înfrângerea surpriză din prima etapă, împotriva Japoniei, scor 1-2. De cealaltă parte situaţia stă diametral opus. Spania a început entuziasmant, 7-0 împotriva celor din Costa Rica, şi este favorită să încheie pe primul loc.

Dacă va pierde, Germania păstrează şanse de calificare graţie rezultatelor din grupă. Japonia şi Costa Rica au câte trei puncte, iar dacă echipa lui Flick rămâne cu 0 puncte după două etape trebuie să învingă Costa Rica şi să spere că ibericii îi vor învinge pe niponi.

Şosea specială care duce direct la tribuna VIP a stadionului. Sursa: Fanatik
Şosea specială care duce direct la tribuna VIP a stadionului. Sursa: Fanatik
  • 850.000.000 de dolari a costat stadionul din Al-Bayt
  • 60.000 de locuri este capacitatea arenei

  • 1,67 este cota NetBet pentru pronosticul „ambele înscriu” la meciul Spania – Germania. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT