Fotbal international

Fanii Argentinei fac orice pentru Cupa Mondială: ”Dacă luăm titlul, divorțez!” Video exclusiv

Pentru a evita ghinionul, fanii Argentinei lui Messi preferă să nu dea pronosticuri sau să meargă pe victoria adversarului în semifinala de astăzi, visând însă la calificare.
13.12.2022 | 20:40
Fanii Argentinei fac orice pentru Cupa Mondiala Daca luam titlul divortez Video exclusiv
Pentru a nu le purta ghinion favoriților, fanii argentinieni preferă să dea câștigătoare echipa Croației și să se bucure la final.
ADVERTISEMENT

Argentina joacă în fața Croației un meci capital. Este ultima șansă pentru Leo Messi să-și vadă împlinit visul de a câștiga titlul suprem și de a aduce naționalei al treilea triumf la Cupa Mondială, și primul după cel izbutit, cu Maradona în prim-plan, în 1986. Nu-i de mirare că în tribunele Lusail Iconic Stadium s-au strâns argentinieni din toate colțurile lumii.

Fanii Argentinei folosesc orice stratagemă pentru a alunga ghinionul

Întreaga națiune argentiniană este conectată la febra semifinalei de Cupa Mondială. Și, evident, opinia generală este că echipa antrenată de Lionel Scaloni poate lua titlul.

ADVERTISEMENT

O spune melodia devenită imn al galeriei. Una născută după triumful de pe Maracana, contra marii rivale, Brazilia, în finala Copa America.

Un rezultat care a avut drept resort forța grupului. Și care a arătat că dacă până acum suporterii, dar și colegii de echipă, așteptau ca Messi să-i ducă la victorie, acum cu toții vor să-i ofere acestuia titlul pe care și-l dorește atât.

ADVERTISEMENT
fani Argentina - Croația
Fanii Argentinei și Croației au pozat împreună în fața stadionului Lusail.

Nu este de mirare că partida a stârnit un interes enorm. Dacă se estimează că echipa Croației urmează să fie susținută de 3.000-4.000 de suporteri, în tribune sunt așteptați 30.000 de fani albi-celesti, cei mai mulți sosiți din țara natală. Dar nu numai.

Să nu fie însă toți fanii sunt însă optimiști? Un argentinian din Buenos Aires, stabilit la New York, intervievat în drumul către arenă, a pronosticat că echipa Croației se va impune cu 2-1.

ADVERTISEMENT

A făcut-o însă cu zâmbetul pe buze. Stârnind hohote de râs din partea prietenilor care-l însoțeau. Care au și sugerat, evitând un pronostic, că preferă să nu se pronunțe asupra rezultatului. Pentru a nu purta ghinion.

”Curajosul” a mers chiar mai departe, oferind un pronostic și în ceea ce privește jucătorii care-și vor trece numele pe lista marcatorilor. ”Perisic, de două ori. Pentru Argentina, Lisandro Martinez”, a spus el. Neștiind, probabil, că acesta din urmă nu este între titulari. Sau poate anticipând că va intra pe parcurs.

ADVERTISEMENT

La final, întrebat ce va face dacă totuși Argentina se va califica, a spus, fără să clipească: ”Voi divorța!”.

ADVERTISEMENT