Fotbal international

Fanii camerunezi, gesturi radicale după ce Breel Embolo a adus victoria Elveției la Campionatul Mondial: „Au venit să-i dea foc la casă!”

Breel Embolo a adus victoria Elveției în meciul contra Camerunului, scor 1-0, de la Campionatul Mondial din Qatar, iar fanii africanilor s-au enervat.
28.11.2022 | 21:29
Fanii camerunezi gesturi radicale dupa ce Breel Embolo a adus victoria Elvetiei la Campionatul Mondial Au venit sai dea foc la casa
Fanii camerunezi, radicali după ce Breel Embolo a adus victoria Elveției la Campionatul Mondial. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Atacantul naționalei Elveției este născut în Yaounde, capitala Camerunului, unde are și o casă, însă decizia sa a fost să joace pentru naționala din țara cantoanelor.

Fanii camerunezi, radicali după ce Breel Embolo a adus victoria Elveției la Campionatul Mondial

Nana Falemi a dezvăluit că fanii camerunezi s-au enervat atât de tare după ce Breel Embolo a marcat golul victoriei pentru Elveția, încât au decis să îi dea foc locuinței sale din țara natală.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să vă zic o treabă. În fata casei lui Embolo a stat poliția, să-i apere casa. Au vrut să-i spargă locuința, să-i dea foc la casă, chiar dacă el nu s-a bucurat.

Am primit imagini de la prieteni de-ai mei. Nu o să vă vină să credeți!”, a spus Nana Falemi, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Camerunului nu a fost deranjat de Embolo

Rigobert Song, selecționerul Camerunului, a recunoscut că are o legătură strânsă cu Breel Embolo și că nu este supărat pe el pentru că a înscris împotriva echipei sale.

„Ne știm, e fratele meu mai mic. Vorbim des la telefon și voiam să îl felicit. Așa este fairplay. Doar pentru că suntem în echipe diferite, nu înseamnă că nu mai suntem frați.

ADVERTISEMENT

Nu a sărbătorit golul, dar asta face parte din fotbal. Sunt fericit și sunt mândru de el. Este alături de naționala Elveției acum și mi-ar fi plăcut să fie alături de mine, dar asta este viața”, a mai spus Rigobert Song.

Breel Embolo este jucătorul lui AS Monaco, iar în acest sezon a reușit să înscrie 11 goluri și să ofere 4 pase decisive în 29 de meciuri jucate în toate competițiile pentru monegasci.

ADVERTISEMENT

La naționala Elveției, Breel Embolo a strâns 60 de selecții, marcând 12 goluri, fiind unul dintre fotbaliștii care a trecut pe la toate grupele de vârstă ale naționalei Elveției.

  • 20.000.000 de euro este cota de piață a lui Breel Embolo, conform transfermarkt.com
  • 25 de ani are Breel Embolo
ADVERTISEMENT