Fotbal international

Mama lui Embolo, acuzații grave la țara de origine a atacantului Elveției: „Ca să intri în naționala Camerunului, trebuie să dai o astfel de sumă”

Breel Embolo, atacantul naționalei Elveției, a marcat primul gol la Campionatul Mondial, chiar împotriva țării sale de origine. Mama camerunezului a ieșit la atac.
26.11.2022 | 12:13
Mama lui Embolo acuzatii grave la tara de origine a atacantului Elvetiei Ca sa intri in nationala Camerunului trebuie sa dai o astfel de suma
Breel Embolo s-a născut în Camerun, însă a jucat doar pentru naționala Elveției, reușind să marcheze împotriva patriei-mamă. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-11-2022
10:24

Mama atacantului lui Embolo, atac dur la naționala Camerunului

Mama camerunezului din naționala Elveției a făcut acuzații grave la adresa țării lor de baștină: „Lasă-mi fiul în pace. Elvețienii l-au antrenat și el a făcut treaba. Iar tu, în loc să-ți antrenezi jucătorii, există doar șmecherie în selecția ta.


Ca să intri în naționala Camerunului, trebuie să dai o astfel de sumă, și trebuie să fii în Utopia (companie de management care gestionează imaginea lui Eto’o), în timp ce fotbalul elvețian îmi antrenează copiii”, a șocat mama lui Embolo.

Jucătorii din naționala Camerunului au făcut spectacol înainte de meciul cu Elveția de Grupa G de la Mondiale, însă africanii s-au văzut conduși de către viitoarea adversară a României în preliminariile Campionatului European din 2026.

Breel Embolo a marcat împotriva țării în care s-a născut. Tatăl său a urmărit meciul de pe stadion

Atacantul de 25 de ani al lui AS Monaco evoluează pentru naționala Elveției, însă are și cetățenie cameruneză.

ADVERTISEMENT

Embolo a marcat în minutul 48 al meciului împotriva patriei mamă, după o fază de atac excelentă a elvețienilor, sub privirile tatălui său, care e stabilit în Camerun. Din respect pentru țara sa de origine, Embolo nu s-a bucurat la prima sa reușită de la turneul final.

Vârful a fost aproape de dublă în minutul 67, însă un fundaș al Camerunului a intervenit salvator la un corner al Elveției.

ADVERTISEMENT

Embolo putea evolua și pentru naționala Camerunului

Meciul împotriva Camerunului a fost pentru Embolo partida cu numărul 60 în tricoul naționalei Elveției, unde a marcat 12 goluri. A debutat pentru „Țara cantoanelor” în 2015 și a participat la Campionatul European din 2016, unde a jucat împotriva României, dar și la Mondialul din Rusia.

Născut la Yaounde, capitala Camerunului, fotbalistul a plecat cu familia sa în Franța, unde s-a stabilit inițial și a debutat la Basel în 2014.

ADVERTISEMENT

Embolo a făcut parte din toate loturile de tineret ale naționalei Elveției și nu a jucat niciodată pentru Camerun. Primul meci a fost în 2012, pentru Elveția U16, unde a prins patru meciuri. A fost rechemat la naționala Elveției U20 (5 meciuri) și la Elveția U21 (3 meciuri).

Breel Embolo nu a terminat pe teren meciul împotriva Camerunlui, fiind înlocuit în minutul 72, de vârful lui Galatasaray, Haris Seferovic.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Monaco a primit cetățenia elvețiană în 2014. Este căsătorit cu o cameruneză, Naomi, iar din 2018 are o fetiță căreia i-a dat tot un nume camerunez: Naliya.

ADVERTISEMENT
Tags: