Fotbal international

Fanii Japoniei au strâns toate gunoaiele după meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar: „De ce faci asta?”. Video

Imaginile cu suporterii japonezi care au făcut curat în tribune la meciul de deschidere de la CM din Qatar au făcut înconjurul lumii.
21.11.2022 | 20:23
Fanii Japoniei au strans toate gunoaiele dupa meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar De ce faci asta Video
Japonia se află în Grupa E, alături de Germania, Spania și Costa Rica. Sursă foto: colaj Instagram
ADVERTISEMENT

Cultura japoneză este una dintre cele mai apreciate și avansate din lume, iar suporterii niponi au dat un exemplu extraordinar încă de la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar.

Suporterii japonezi i-au lăsat mască pe qatarezi la finalul meciului cu Ecuador

Japonezii prezenți la meciul de deschidere al Campionatului Mondial dintre Qatar și Ecuador au dat încă o dată dovadă de un mare spirit civic.

ADVERTISEMENT

Aceștia au început să strângă gunoaiele din tribune la finalul partidei și nu s-au oprit până când nu a rămas lună în urma lor!

Momentul a fost imortalizat pe Instagram de către un influencer din Bahrain, Omar Al-Farooq, iar de acolo s-au răspândit peste tot pe internet.

ADVERTISEMENT


„De ce faci asta?”, l-a întrebat creatorul de conținut pe unul dintre japonezi: „Suntem japonezi şi nu lăsăm gunoi în urma noastră şi respectăm locul”.

Ce au mai făcut suporterii veniți din Japonia la Mondial

Japonezii au strâns până și steagurile aruncate pe stadion de ceilalți suporteri și au explicat că „acestea impun respect”. Cu zâmbetul pe buze, cei câțiva zeci de suporteri au curățat întrega tribună în care s-au aflat. Aceștia au fost extrem de precauți și mulți dintre ei au purtat măști pentru a se proteja de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Gestul a fost primit extraordinar de către oameni din întreaga lume: „Îi iubesc şi mai mult”, a comentat un utilizator pe Instagram.

„Ei au respect şi îl transmit copiiilor lor. Deci, aşa cum vedem în acest an şi în anii precedenţi, poporul japonez este mai presus de ceilalţi în acţiunile lor”, a mai spus un alt internaut.

ADVERTISEMENT

Japonia debutează la Campionatul Mondial din Qatar împotriva Germaniei pe data de 23 noiembrie. Niponii au fost repartizați în Grupa E, din care mai fac parte Spania și Costa Rica.

ADVERTISEMENT
Tags: