Sport

Fanii lui Steaua Roșie, banner după scandalul de la România – Kosovo 2-0: ”Vă mulțumesc, frați români”

Meciul România - Kosovo 2-0 a fost marcat de scandalul politic care a dus la întreruperea jocului. Ultrașii români au primit mai multe mesaje de mulțumire de la fanii sârbi.
17.09.2023 | 12:39
Fanii lui Steaua Rosie banner dupa scandalul de la Romania  Kosovo 20 Va multumesc frati romani
La câteva zile după ce fanii lui Partizan au transmis un mesaj de mulțumire ultrașilor români care s-au arătat de partea Serbiei în conflictul cu Kosovo, a venit rândul suporterilor de la Steaua Roșie Belgrad. Sursă foto: Facebook Uniti sub tricolor
ADVERTISEMENT
17-09-2023
09:51

Și suporterii lui Steaua Roșie au mulțumit

La câteva zile după ce fanii lui Partizan au transmis un mesaj de mulțumire ultrașilor români care s-au arătat de partea Serbiei în conflictul cu Kosovo, a venit rândul suporterilor de la Steaua Roșie Belgrad.

În timpul meciului pe care Steaua Roșie l-a pierdut în deplasare cu Cukaricki, scor 1-2, în campionatul Serbiei, celebra peluză ”Delije” a fanilor formației din Belgrad a afișat un banner de mulțumire către cei de la ”Uniți sub tricolor”.

”Românul are doar trei frați: Dunărea, pădurea și pe sârbi. Vă mulțumesc, frați români”, a fost mesajul galeriei lui Steaua Roșie, în care prima parte a fost scris în sârbă, iar a doua în limba română.

 

Ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare. Întâlnirea s-a reluat după mai bine de 40 de minute.

Mesajul fanilor sârbi după scandalul de la România – Kosovo 2-0

Blamați de aproape toată lumea pentru faptul că echipa națională ar fi putut pierde la masa verde partida România – Kosovo 2-0 din cauza acestui scandal, ultrașii români au primit un mesaj pozitiv din partea fanilor sârbi.

ADVERTISEMENT

În timpul meciului amical de baschet masculin dintre Partizan și formația spaniolă Fuenlabrada, disputat în aer liber la Belgrad, fanii sârbi din facțiunea ”Grobarii” prezenți în tribune au afișat un banner în limba română pe care scria ”Vă mulțumesc, fraților”, în culorile roșu, galben și albastru ale tricolorului.

Mesajul a fost o trimitere clară la faptul că ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo e Serbia”, la întâlnirea de marți seară de pe Arena Națională. Suporterii români au mai fluierat imnul statului Kosovo și au scandat în mai multe rânduri ”Serbia, Serbia”.

ADVERTISEMENT

Scene identice la un meci din 2018

Suporterii României și Serbiei nu sunt la primele astfel de gesturi. La meciul direct din Liga Națiunilor, desfășurat în 2018 pe Arena Națională, ultrașii români au afișat un banner asemănător cu ”Kosovo e Serbia”.

Drept mulțumire pentru susținerea politică, fanii sârbi veniți la București au afișat banner-ul ”Vă mulțumesc, frați români”, în timp ce scandau ”Kosovo e Serbia” și ”Basarabia este România”.

ADVERTISEMENT

Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo

Reporterii FANATIK l-au surprins pe Răzvan Burleanu imediat după ce arbitrul a decis întreruperea meciului. Președintele FRF a fost un car de nervi, s-a ridicat de pe scaun, a vorbit timp de câteva minute cu apropiații săi și a părăsit loja.

În urma incidentelor provocate de cei de la „Uniți Sub Tricolor”, România riscă să joace cu porțile închise cel puțin la următorul meci. În preliminariile Euro 2024, „tricolorii” mai joacă pe teren propriu cu Andorra și Elveția.

ADVERTISEMENT

România era recidivistă, după incidentele cauza de gruparea naționalistă ”Uniți Sub Tricolor” și la meciul cu Belarus, când au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei, cât și la meciul tur cu Kosovo, din deplasare, când au scandat, de asemenea, ”Kosovo e Serbia”.

ADVERTISEMENT