Sport

FRF, reacție acidă după incidentele de la România – Kosovo 2-0: ”Comportament iresponsabil”

FRF a condamnat incidentele create de fani la meciul România - Kosovo, care au dus la întreruperea jocului mai bine de 40 de minute.
13.09.2023 | 01:55
FRF reactie acida dupa incidentele de la Romania  Kosovo 20 Comportament iresponsabil
FRF a condamnat incidentele create de fani la meciul România - Kosovo, care au dus la întreruperea jocului mai bine de 40 de minute. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare.

Incidentele de la România – Kosovo 2-0, blamate de FRF

La scurt timp după încheierea întâlnirii România – Kosovo 2-0, din etapa a 6-a a preliminariilor Euro 2024, FRF a dat un comunicat prin care s-a delimitat de suporterii care au creat incidentele de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

”Federația Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România și Kosovo, de pe Arena Națională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naționale de un grup restrâns de așa-ziși suporteri, afectând desfășurarea normală a meciului și, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privați de un spectacol fotbalistic pe care și l-au dorit și pentru care au plătit bilet.

FRF regretă experiența nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor și le mulțumește totodată pentru fantastica susținere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo

Reporterii FANATIK l-au surprins pe Răzvan Burleanu imediat după ce arbitrul a decis întreruperea meciului. Președintele FRF a fost un car de nervi, s-a ridicat de pe scaun, a vorbit timp de câteva minute cu apropiații săi și a părăsit loja.

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile tv în SuperLiga, a postat un mesaj tăios pe pagina personală de Facebook, după incidentele de pe Arena Națională. El nu consideră că meciul trebuia să fie oprit pentru un astfel de mesaj.

ADVERTISEMENT

În urma incidentelor provocate de cei de la „Uniți Sub Tricolor”, România riscă să joace cu porțile închise cel puțin la următorul meci. În preliminariile Euro 2024, „tricolorii” mai joacă pe teren propriu cu Andorra și Elveția.

România era recidivistă, după incidentele cauza de gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” și la meciul cu Belarus, când au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei, cât și la meciul tur cu Kosovo, din deplasare, când au scandat, de asemenea, „Kosovo e Serbia”.

ADVERTISEMENT