Sport

Fanii Universității Craiova au urmărit victoria favoriților pe un ecran gigant, în centrul orașului. Video + Foto exclusiv

Au rămas mai puțin de două ore până la debutului primului derby oltean din Liga I, iar orașul Craiova aproape că stă pe un butoi cu pulbere.
03.10.2021 | 19:29
Fanii Universitatii Craiova au urmarit victoria favoritilor pe un ecran gigant in centrul orasului Video  Foto exclusiv
Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate în Piața Mihai Viteazu
ADVERTISEMENT

În perspectiva meciului care începe la ora 21.00, oficialii clubului gazdă, FC U Craiova, au acordat suporterilor echipei oaspete doar 460 de bilete, adică varianta cea mai pesimistă la care se așteptau fanii echipei antrenată de Laurențiu Reghecampf.

Liderii Peluzei Nord și-ar fi dorit să aibă 3.000 de bilete sau, în cel mai rău caz, 775. La Peluza Sud nu s-au vândut bilete, deoarece ultrașii FC U Craiova protestează ca urmare a faptului că accesul la meci nu este permis pentru nevaccinați.

ADVERTISEMENT

Toate drumurile jandarmilor duc la stadion

Numai că problemele pentru organizatori ar putea apărea la Tribuna a II-a, deoarece acolo ar putea lua loc fanii ambelor echipe. Singura regulă este aceea că persoanele trebuie să se fi vaccinat sau să fi trecut prin boală.

Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate in Piata Mihai Viteazu
Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate în Piața Mihai Viteazu

Oficialii grupării oaspete sper să-I convingă pe organizatori, chiar și în ultima clipă, să le mai dea 315 bilete. Totalul ar ajunge, astfel, la 775, ceea ce reprezintă 5% din totalul de 50% al biletelor puse în vânzare.

ADVERTISEMENT

Pentru ca lucrurile să nu degenereze înaintea, în timpul sau la finalul partidei, autoritățile au mobilizat un număr imens de forțe de ordine. Concret, în afara jandarmilor din municipiu, au fost detașați la stgadion și în jurul jandarmi din tot județul Dolj.

Fan zone în Piața Mihai Viteazu

În ceea ce îi privește pe cei care nu vor putea lua loc în tribune pentru că nu sunt vaccinați sau nu au trecut în boală, ei vor putea să mai stea aproximativ o oră în Piața Mihai Viteazu, acolo unde oficialii Universității Craiova au organizat un fan zone. La această oră, în acel loc sunt adunați mai mulți suporteri ai echipei oaspete, care își împart bilete.

ADVERTISEMENT

Meciul va putea fi urmărit pe ecrane uriașe, dar și în această situație se aplică restricțiile sanitare. Mai precis, după ora 20.00, persoanele nevaccinate nu vor putea să fie pe străzi.

Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate in Piata Mihai Viteazu
Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate în Piața Mihai Viteazu

Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate in Piata Mihai Viteazu
Fanii pot vedea meciul pe ecranele instalate în Piața Mihai Viteazu

Elevii lui Mutu se vor ridica la nivelul partidei

Pe parte strict sportivă, de o parte și de alta vor fi doi antrenori care se cunosc de mici și care sunt și înrudiți: Adrian Mutu, tehnicianul gazdelor, l-a cununat pe anrenorul oaspeților, Laurențiu Reghecampf, când acesta s-a însurat cu Anamaria Prodan.

ADVERTISEMENT

Prietenia va înceta, pentru 90 de minute, după cum a declarat recent Mutu. „Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, care în ultimii ani a stat în primele 3-4 din Liga 1. Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul partidei și vom încerca să câștigăm acest meci. E un meci special pentru mine și Reghecampf, pentru că suntem prieteni de mici.

Ambiția va fi și mai mare, ambiția de a câștiga este mereu mai mare când joci împotriva unui prieten. Eu sper ca acest meci să nu provoace incidente în Craiova și să se desfășoare într-un spirit sportiv. Am mulți străini în echipă și probabil că ei nu simt ce simt românii.

Le-am explicat că zona noastră este una caldă, există multă pasiune în oraș. Trebuie să dăm totul pentru acest tricou, să intrăm cu atitudine pe teren”, a spus el înaintea confruntării.

Reghecampf este fericit că are concurență pe posturi

De partea cealaltă, Reghecamp așteaptă liniștit primul fluier al confruntării, deoarece știe că elevii lui au rămas calmi după victoria categorică în fața lui Dinamo, 5-0, obținută în runda precedentă.

Nu există nicio euforie după meciul cu Dinamo. Am spus după meci. Am prins Dinamo într-o perioadă foarte grea. Nu se pune problema să intrăm euforici pe teren. Sunt fericit că există concurență în lot, sunt fericit de momentul prin care trece echipa.

Concurența este benefică și jucătorii doar așa pot crește în valoare. Nu îmi este greu să iau decizii. Voi încerca să trimit în teren cel mai bun 11 pe care îl vom avea la dispoziție. Elvir Koljic se antrenează cu echipa, are o jenă, dar nu este ceva grav.

Nici la Markovic nu este nimic grav, dar vom vedea zilele următoare cum stau lucrurile. Revine și Bancu, stăm bine din acest punct de vedere. Îmi place să joc pe stadioane cu spectatori și atmosferă de fotbal”, a precizat Reghecampf.

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 3,21 este cota pentru „pauză / final – 2 / 2”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT