Sport

Fără milă! Simona Halep le-a spulberat la Transylvania Open pe “urmaşele” ei! Ruse şi Jaqueline i-au luat 5 game-uri

Simona Halep este în semifinale la Transylvania Open după o nouă demonstraţie de forţă. Principala favorită a turneului a învins-o cu 6-1, 6-1 pe Jaqueline Cristian şi o poate întâlni pe Emma Răducanu în penultimul act.
29.10.2021 | 20:18
Fara mila Simona Halep lea spulberat la Transylvania Open pe urmasele ei Ruse si Jaqueline iau luat 5 gameuri
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut din nou o prestaţie perfectă la Transylvania Open. În ciuda problemelor la spate care i-au dat mari emoţii în meciul cu Gracheva, “Simo” a intrat pe teren şi a învins-o fără drept de apel pe Jaqueline Cristian, 6-1, 6-1.

Fără milă! Simona Halep le-a spulberat la Transylvania Open pe “urmaşele” ei!

În ultimele luni, au existat mai multe speculaţii conform cărora Simona Halep s-ar concentra în primul rând pe viaţa de familie după căsătorie şi mai puţin pe tenis. În declaraţii, fostul lider mondial a spus că vrea să joace în continuare la un nivel înalt câţiva ani şi nu va fi o tragedie dacă nu va mai urca pe locul 1 WTA.

ADVERTISEMENT

La Transylvania Open, Simona Halep şi-a întărit vorbele cu jocul practicat. Recuperată complet după accidentarea horror la gambă, românca şi-a respectat blazonul şi a început nu doar să câştige, dar să domine.

Iar pe partea de tablou, Simona Halep le-a avut în drumul spre fazele superioare pe Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, două dintre jucătoarele în care ne punem speranţe pe viitor şi care au fost deja considerate “urmaşe” ale Simonei.

ADVERTISEMENT

Halep i-a lăsat doar trei game-uri Gabrielei Ruse

Gabriela Ruse o consideră un adevărat “idol” pe Halep. În ciuda anului bun pe care l-a traversat: intrare în top 100 WTA, trofeu câştigat la Hamburg, Ruse nu a avut nicio şansă în faţa taifunului Halep.

Simona nu a lăsat nimic la voia întâmplării şi a închis rapid conturile, 6-2, 6-1. Cu un serviciu foarte bun şi cu un joc de retur aşa cum îl ştim de pe vremuri, Halep a arătat una dintre cele mai solide prestaţii din 2021.

ADVERTISEMENT

Emoţii au existat doar din punct de vedere fizic. I s-a blocat spatele în meciul cu Varvara Gracheva, iar în setul secund a evoluat cu mari dureri. În aceste condiţii, Halep a încheiat disputa cu 6-2 în setul doi.

“Uraganul” Halep nu i-a dat nicio şansă lui Jaqueline Cristian!

În faţa uraganului Halep a venit în sferturi “contesa” Jaqueline. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a impresionat prin combativitate şi psihicul puternic în meciurile de la Cluj, reuşind să învingă adversare puternice, pe Kaja Juvan şi Ajla Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu era sigură că va putea să se recupereze 100% pentru acest meci, iar Jaqueline Cristian venea cu un moral foarte bun, astfel că duelul din sferturi se anunţa extrem de interesant, mai ales dacă tânăra jucătoare reuşea să pună presiune pe principala favorită.

Serviciu puternic, retur excelent, agresivitate maximă! Jaqueline, în corzi tot meciul

Doar că Simona Halep a tăiat din faşă orice speranţă prin evoluţia ei. Cu un serviciu solid, cu şi mai multă agresivitate ca în meciurile precedente a fost precum un boxeur care domină centrul ringului şi îşi trimite repetat, lovitură cu lovitură, adversarul în corzi.

Pentru că acolo a stat Jaqueline tot meciul, în corzi. Asta în condiţiile în care Jaq nu a servit rău. Dar, Halep şi al ei joc de retur formidabil au anulat acest capitol din jocul adversarei. Iar propriul serviciu a fost fără emoţii.

Simona Halep şi-a marcat teritoriul! Le-a lăsat cinci game-uri lui Ruse şi Jaqueline

S-a încheiat 6-1, 6-1, un scor drastic prin care Simona Halep ne spune să mai avem răbdare cu urmaşele ei pentru că joacă la un nivel la care nimeni din România nu poate să ajungă, cel puţin deocamdată.

Meciurile cu Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian spun totul. Cele două tinere au reuşit în două meciuri să îi ia un total de 5 game-uri. Halep: 24 de game-uri, Ruse+Jaqueline: 5 game-uri.

A 15-a victorie consecutivă împotriva româncelor în circuit!

Simona Halep ajunge astfel la 15 victorii la rând în faţa jucătoarelor din România, în circuitul WTA. Prima şi singura înfrângere a Simonei Halep împotriva unei românce a fost în urmă cu 11 ani, cu Sorana Cîrstea la Cincinatti.

În semifinale, Simona Halep va evolua împotriva Emmei Răducanu sau Martei Kostyuk. Confruntarea va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00. “Simo” are procentaj perfect în meciurile WTA jucate în România, reuşind să câştige tot. A obţinut titlul la ambele ediţii WTA Bucureşti la care a participat.

  • 22 de titluri WTA a câştigat Simona Halep
  • 30 de ani are Simona Halep
ADVERTISEMENT