Sport

Gică Hagi confirmă exclusivitatea Fanatik înaintea derby-ului Farul – CFR Cluj: „Alibec nu este!”. Video

Gică Hagi caută soluții pentru a-l înlocui pe Denis Alibec. Atacantul Farului va rata derby-ul cu CFR Cluj, așa cum a fost anunțat în exclusivitate la Fanatik SuperLiga.
21.04.2023 | 16:45
Gica Hagi confirma exclusivitatea Fanatik inaintea derbyului Farul  CFR Cluj Alibec nu este Video
Gică Hagi caută soluții pentru derby-ul cu CFR Cluj în absența lui Denis Alibec. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Farul are o misiune extrem de dificilă pe teren propriu în etapa cu numărul 5 din play-off-ul SuperLigii împotriva celor de la CFR Cluj. Gică Hagi nu se poate baza la meciul de la Ovidiu pe Denis Alibec, informație dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Gică Hagi caută soluții pentru atac în derby-ul cu CFR Cluj: „Nu trebuie să vorbim de jucătorii care nu sunt”

Cu o înfrângere, Farul va pierde prima poziție pe care a ocupat-o majoritatea acestui sezon. Gică Hagi a precizat la conferința de presă premergătoare duelului cu CFR Cluj că Vlad Morar l-ar putea înlocui pe Denis Alibec, care a jucat accidentat în meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

„Într-adevăr, în atac îl avem pe Vlad Morar, care şi la meciul cu FCSB a fost accidentat, lovitură la antrenament. Şi Alibec care nu este pentru acest meci şi nu ştim pentru câte zile. Dar asta nu înseamnă nimic, trebuie să găsim soluţie. Cei care intră să marcheze goluri şi să o facă foarte bine.

Nu trebuie să vorbim de jucătorii care nu sunt. Sunt jucătorii ceilalţi, pe mine mă interesează cei care intră pe teren. Asta mă interesează pe mine, nimic altceva. Avem încredere în echipa noastră, chiar dacă ne lipseşte un jucător important.

ADVERTISEMENT

Şi Vlad, că şi el până la urmă avea experienţă şi putea fi şi el. E o oportunitate pentru ceilalţi să arate şi eu sperăm să o facem bine”, a declarat Gică Hagi, la conferința de presă.

Gică Hagi, mesaj pentru Dan Petrescu înainte de Farul – CFR Cluj: „De asta trebuie să câştigăm mâine”

Totodată, CFR Cluj se confruntă cu probleme de lot. Cristi Balaj a anunțat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, că Ciprian Deac va lipsi tot restul sezonului după accidentarea din meciul cu Sepsi. „Bursucul” a lăudat forța ofensivă a „marinarilor”.

ADVERTISEMENT

„De asta trebuie să câştigăm mâine. Suntem în formă şi că jucăm foarte bine. Dan… ei au câştigat înainte campionatele şi să câştigăm noi mâine. (n.r. 90 de minute nu sunteţi prieteni, sunteţi adversari) Absolut corect şi logic, e normal aşa. În rest, după aceea suntem ce vreţi… colegi, prieteni, fraţi. Ce vreţi. Dar la meci mentalitatea noastră este să câştigăm”, a mai spus Gică Hagi.

Farul se află pe primul loc în play-off-ul SuperLigii, cu 39 de puncte, cu unul mai mult decât CFR Cluj. Bilanțul de pe teren propriu îi dă speranțe echipei lui Gică Hagi. Formația de la malul Mării Negre a câștigat 13 din ultimele 14 disputate la Ovidiu.

ADVERTISEMENT

„Am fost pe primul loc tot sezonul și ne dorim să rămânem acolo”

Tudor Băluță s-a accidentat în prima repriză a meciului România – Belarus din preliminariile Euro 2024. Fotbalistul revitalizat de Gică Hagi a ratat meciurile cu Rapid și Universitatea Craiova, însă va fi apt de joc pentru derby-ul de titlu cu CFR Cluj.

(n.r. absențele lui CFR Cluj) „Nu ăsta e lucrul pe care ar trebui să ne focusăm. În primul rând trebuie să vedem ce avem noi de făcut, să pregătim așa cum am făcut săptămâna asta meciul cât mai bine. Să facem jocul nostru indiferent de echipa de start, de ce schimbări vor face noi trebuie să ne focusăm pe ce avem de făcut. Sper să facem un joc foarte bune pentru că de asta e nevoie pentru cele trei puncte. 

Este un meci important la fel ca oricare altul. Având în vedere că echipa de pe locul 1 întâlnește echipa de pe locul 2 este un meci foarte important. Am fost pe primul loc tot sezonul și acolo ne dorim să rămânem”, a spus Tudor Băluță.

Mihai Popescu, motivat înainte de Farul – CFR Cluj: „De asta este frumos fotbalul”

Farul a pierdut în ultima etapă, scor 1-2 cu FCSB, iar lupta la titlu s-a relansat. Mihai Popescu, fundașul central al „marinarilor”, este de părere că o victorie cu CFR Cluj ar șterge cu buretele jocul mai slab de pe Arena Națională.

„O echipă experimentată. Va fi un meci greu cum de altfel toate din play-off sunt, au fost și vor fi. De asta este frumos fotbalul. Îți dă oportunitatea să scoți capul la săptămână sau la trei zile și ne bucurăm că avem această șansă să le demonstrăm tuturor că a fost doar un joc mai slab al nostru și mergem mâine să câștigăm toate cele trei puncte. 

N-aveam voie să pierdem nici meciul trecut. Din păcate s-a întâmplat. Sunt puncte foarte puține între noi și celelalte candidate. Jucăm acasă, jucăm în fața suporterilor. Acest lucru ne va da un impuls pentru a câștiga toate punctele. Nu mergem cu gândul la revanșă. Mergem cu gândul de a câștiga pentru că avem nevoie de puncte și lucrul ăsta ne motivează cel mai mult. 

(n.r. suporterii) Ne-au ajutat tot timpul pe tot parcursul campionatului. Le mulțumim pe această cale. Și în deplasare au fost destul de mulți și lucrul ăsta ne bucură și ne motivează să dăm totul pe teren și încă un motiv în plus pentru a câștiga.

De-asta suntem pe primul loc. Am condus în mare parte campionatul. Sperăm să nu coborâm de pe acest loc să conducem în continuare, dar pentru acest lucru trebuie să câștigăm și să adunăm puncte”, a declarat Mihai Popescu.

ADVERTISEMENT